At çek(spin casting) merakı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında greenfish tarafından paylaşıldı.

1. greenfish

greenfish q

Herkese selam :)
    yaklaşık 2-3 aydır süregelen atçek(spin casting) merakımın sebebini şu sıralar öğrenmiş bulunmaktayım.sanırım hastalık vucuduma yerleşmiş durumda.
    Bugüne dek hep yemli oltalarla kıyıdan avlandım, şuan elimde tahmin edebileceğiniz mevcut kamış ve makineyle bu işi yapamayacağımı biliyorum.
    gerek kamış gerekse makina hakkında bi kültüre sahip değilim.sizlerden spin casting tekniğinin temel ilkelerini öğrenebileceğim basit bir başlangıç kamış-makina önerisi bekliyorum.

teşekkürler :)

2. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    Anil kardesim bende kisa zaman once seninle ayni duygulari yasiyordum.onceleri 3 metre 200gr atarli kamislarla turna pesinde kosuyordum.yakin zamada remixon fantasy kamis aldim. daha sonrada shimano exage 3000 makine.guzel oldu gibi. diger tavsiyeler icin kamislar ve makineler bolumune bakarsan cok faydasini gorursun.

3. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Profilimde yazan makine ve kamışı kullanıyorum, şuana kadar bir sorun yaşamadım ve memnunum.

4. greenfish

greenfish q

Eren tavsiyen için çok teşekkür ederim :) hastalık bana da bulaştı yapıcak bişey yok :D

Furkan tavsiyen için teşekkürler.Kullandığın kamışın diğer kullanıcılarıda çok memnun olduklarını söylüyorlar açıkcası sevdim.

5. metinnitem1

metinnitem1

Bütçenize göre öneriler daha doğru olacaktır.

6. greenfish

greenfish q

Ben spin casting in temellerini öğreniceğim mütevazı bişeyler istiyorum bütçe olarak fazla açılmasak iyi olur :D kesin bi rakam yazmak istemedim.

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Side prensi ile en kısa zamanda tanışmanı öneririm.O bizim piirimiz:D Ben sana nacizane bildiklerimi aldıklarımı yazarım
    KAMIŞ:OKUMA SEA SPİN 10-40 gr ATARLI 240CM boyunda
    MAKİNE:OKUMA OCTANA 30-270gr ağırlık
    Ve muhteliif sahte yemler.burada dikkat etmen gereken önemli konu;makine kamış ağırlık dengesidir.ardından yakalamak istediğin balığın ne tür avları daha çok tercih ettiği ve seçeceğin sahte yemleri aynı paralelde alman ve doğru aksiyonu vermendir.Birde nacizane kendi fikrimdir.Balıkçıların çoğu tembellik yapar akşam balığına gider.Oysa asıl balık sabah ilk ışıklarda tutulur.Bilmem anlatabildimmi??:)

8. greenfish

greenfish q

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim metin abi :)

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Rica ederim kardeşim.Spin tarikatine bir üye daha kazandırabiliyosak ne mutlu bize:D:D:D Harçlığının neredeyse tamamını buna harcıyacağını garanti ederim:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben başlangıç için okuma salina x spin kamış ve okuma 2500 kafa 4 bilyeli makina öneriyorum. Ben kamışı 50 tl'ye makinayı da 40 tl'ye 2 ay kadar önce almıştım.

Bu hafta sonu atçeke gittik. Yanımdaki 2 atçekçi çok beğendi. Hatta nerden aldın bizde alalım falan dediler. Pişman olmazsın.

11. greenfish

greenfish q

Biraz ucuz geldi açıkcası :) internet üzerinden mi satın aldınız? yanılmıyorsam bahsettiğiniz ürünlerin fiyatı daha yüksek.