Herkese Selamlar, Bir Gemlik’li olarak çocukluğumdan beri hep balık avı ile haşır neşir olmuşumdur. Fırsat bulduğum zamanlarda gerek kafa dağıtmak, gerek temiz hava almak gerekse muhabbet maksadıyla balığa giderim. Çoğunluğunda da eve elim boş dönerim. Aslında bu durumdan çok da şikayetçi değilim çünkü artık evdekilerin beklentileri çok düşük 2008 yılından bu yana forumu takip ediyorum. Bu güne kadar birkaç mesaj hariç çok da fazla bir paylaşımım olmadı. Bunun sebebi forumdaki diğer arkadaşlar ve ağabeylerimiz kadar bilgi ve teknik donanımımın olmamasıydı. Son zamanlarda ben de okuduğum yazı, makale ve mesajlardan at-çek işine merak saldım. Aslında ben uzun zamandır bunu yapıyordum fakat forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla ben sadece spor yapıyormuşum. cyrr Daha sonra forumdaki üstadların yazılarını ve önerilerini en eskiden yeniye doğru takip ederek daha sistemli bir çalışma içine girdim. Bu arada eskiden yeniye tarama yaparken Kadir Abi’nin ( Kadir Levrek Peşinde ) kat ettiği yolu da bir film gibi seyrettim ve örnek alıp daha dikkatli takip etmeye başladım. Tabii bu arada yeni takımlar toplamaya başladım. Artık ufak ufak daha bilinçli bir şekilde balığa gitme vakti geldi çattı. Sizden ricam toplamış olduğum takım ve sahtelerimi değerlendirmeniz ve varsa bizim bölgemiz için yeni önerilerinizi belirtmenizdir. Bu arada çocukluğunda Gemlik iskeleden dişlileri hiçbir teknik donanım olmadan yakalarken, şimdi arkalarından saatlerce dolanan fakat şansına bir iki tane yakalayabilen ( o da balık çook bolsa ) birisi olarak sürdürülebilir avcılığın önemini çok iyi biliyor ve forumdaki bu konudaki hassasiyeti ayakla alkışlıyorum. Bu arada bundan sonraki tek hedefim LEVREK. Tavsiyeler buna göre olursa sevinirim. Şimdiden yorumlar ve tavsiyeler için herkese teşekkür ederim Kamış: Okuma Alumina 2.40 cm 10-40 atarlı ( Kadir Levrek Peşinde, Kadir Abi’nin kullanımından ve hedef bütçeden dolayı ) Makine: Shimano Catana 2500 RB ( İsottevfik, Tevfik Abimizin tavsiyelerinden ve hedef bütçeden dolayı ) Misina: Mercan Meexpower 0,28 mm 6,24 Çeker ( Olta ve makineyi aldığım forumun sponsoru bir siteden hediye ve tavsiye ) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Umarım resimleri yükleyebilmişimdir.....
çok güzel at cek takımı yapmıssınız tebrik ederim velakin o sarı kırmızı rapalalar biraz ucuz sahteler ama barracuda alır gibime geliyor, ragotlarda levroları insallah bulur rastgele =)
Kamış atarı, misina kalınlığı ve makine çok güzel bir kombinasyon olmuş. Güzel avlarınızda kullanın...
Misine disinda gayet iyi bir takim olmus. At-cek avlarinda 0.25 alti ve yuksek cekerli bir misine kullanmaniz hem avinizin verimliligi hemde sahtelerin erimi acisindan faydali olacaktir. İgneniz keskin olsun
Rapalaların içerisinde sadece strike pro su üstüne para verip aldım diğerleri malzeme alırken yanında verilen hediyeler. yorumun ve dileklerin için teşekkür ederim
Kamış ve makineyi zaten siteden yaptığım araştırmalar ve bütçem doğrultusunda aldım. Daha kullanma fırsatım olmadı. İnşallah yakında denemeye başlayacağım. teşekkür ederim...
Benim de en büyük sıkıntım misina. Çünkü bu konuda fazla araştırma yapamamıştım. aldığım yerin tavsiyesi oldu bir de bunu takımların anında hediye ettiler, ben de şimdilik sardım makineye. biraz daha işten anlamaya başlayınca yani ihtiyaç duymaya başlayınca değiştirmeyi düşünüyorum. Katkınız için teşekkür ederim.
Erdinç kardeşim, bütçeler doğrultusunda doğru analiz ve doğru seçim yaparak sizi uzuuuun süre sorunsuz götürecek bir takım yapmışsın.:thumb: :thumb: Güzel avlarda kullanman dileklerimle hayırlı olsun ve darısı Exagelere. Günlük kullanımlardan sonra, çeşme altında yıka ve durula. Arasırada makinanın dış oynak kesimlerini kaliteli ince makina yağı ile yağlamayı ihmal etme. Özellikle klepede ki rulman kısmını. Makinanı 4-5 sene açma ve kurcalama. Sahtelerden hiç anlamam ve işim olmaz. Sadece misinanı daha iyi birşey yap. Elinde ki misinayı, dolgu amaçlı olarak değerlendirebilirsin. Mesela şöyle bir misina düşünebilirsin. http://www.avsahasi.com/asp/group/21/Super-Soft http://www.avsahasi.com/asp/group/44/Super-Elite-Super-Tournament
Tevfik Abi merhaba, Özellikle yorum ve tavsiye almak istediğim kişilerden birisin ve sen de eksik olma takımımı geliştirmem ve uzun soluklu kullanabilmem adına gereken katkıyı yapmışsın. Önerilerinizi değerlendireceğim. Araştırmalara sizin tavsiyelerinizden başlıyorum. Teşekkür ederim.
Demişsiniz de, ya bu esnada güzel bir balığın arkasından bakakalırsanız. Hep öyle olur. Her daim sağlam ve tedbirli olmak yararlıdır.
İşte onu düşünemiyorum bile. Hele ki benim gibi yıllardır balığa gidip balıksız gelen pratikte başarısız bir adamın güzel bir balık kaçırması yıkım olur. Ama çevremdekiler için hoş olur çünkü ben öyle bir balık yakalasam herhalde Üniversiteden arkadaşlarımın bile haberi olur Zamanında onları da çok zehirlemiştim balık avı konusunda... Uyarı çok değerli ben yarın güzel mi ip misine siparişi vereyim, ya da macit abiden Pzt günü gidip alayım.
Trabucconun bazı serilerini Macit'te bulabilirsin. Super Elite serisinin '' CAMO ' çeşidi vardır. Sert misinadır. Tavsiye etmem. http://www.avsahasi.com/asp/group/45/Super-Elite-Camo-Cast İp misina Pratiğiniz yoksa, zevki kabusa dönüştürür.
sadece misinayı tanımıyorum onuda şöyle yaparak tanıyabilirsin.. 1. misinadan 25 30cm civarı kes..avucuyun içine topla,,iki eliyin arasında şöyle bir ufalahihi bırak..misina ne derece gam yapmış onu tescil et..sonra klipse bir düğüm at...düğümü gerdirmeden önce tükmükle polomar düğümü at.. sonra test et..ne kadar dayanabilecek uyguladığın baskıya göre.onu gözlemle.hatta birde boş misinanın ortasına tek sefer normal düğüm at ortasına..tükmükle ve dayanınıklık testi yap.. sahtelerin oldukca güzel.. 2ci foto 2ci sıra.soldan sağa doğru 5ci pembemsi silikon sahte yok(bayağı hoşuma gitti ),beyaz çatal kuyruklu kurt yok..rapalalardan sadece popper var,,diğer silikonlarda mevcut iş yapan sahteler bunlar..silikonları dipte gezdireceksin..olmadık yerlere atıp çekeceksin.. 3cü foto..sağdaki sahteden 5 tane var..solundaki sahteden 45 tane var şuan 2si balığın ağzında gitti..ne idiğunu bilemediğim büyüklükde bir balıklardı..2 kere taktırdım..1 kerede yengeç kesti,1kerede lüfer kesti.
Kadir Abi, Değer verip yorumladığın için teşekkür ederim. Senin konularını en başından beri takip ederek nasıl yol kat ettiğini görüp örnek aldığım kişilerden birisin. Misine konusunda bahsettiğn denemeleri yapacağım. Sahteler ve silikonlar konusunda yorumların benim için çok önemli. Bahsettiğin pembe silikonu forumda bahsedilen simli silikonlara benzettiğim için pek beklentim olmadan denemek için aldım, ama şimdi beklentim arttı. Bakalım ben hangilerini nerelere taktıracağım.
Tevfik Abi, İp yazacakken silip misine yazmak istemiştim ama silmeyince ip misine olmuş. Daha o konuya geçmem için kırk fırın ekmek yemem lazım, işim olmaz yani. Pzt günü Macit abiden bakarım misinelere. Bu arada silikonlardan bir kısmını ordan aldım.
Teşekkür ederim Gökhan, Bana daha kullanmak nasip olmadı ama ben de memnun kalacağımı düşünüyorum. Elime aldığımda bayağı bi hoşuma gitti.