At Cek üstadlarından yardım bekliyorum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gurcaneker tarafından paylaşıldı.

1. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Balıga baslamamın en buyuk sebeblerınden biri bu forumdur. Ve buradaki arkadasların yardımseverliği ve ozverisi icin hic kimsenin bir sey soyleyebılecegını tahmın etmıyorum. Ve sımdı benımde yardıma ıhtıyacım var. 8 Aydır aralıksız her hafta ici hafta 2 gun olmak sartıyla kıyıdan atcek avına cıkıyorum. Kullandıgım takım Okuma salina kamıs shimano catana 4000 ve rapala maxrap FRH ... Sonuc olarak 8 aydır tek bır vurus dahi alamadım. İzmir in hemen hemen her kıyısını denedım gümüldür ahmetbeyliden aliagaya focadan sahilevlerine guzelbahceden urlaya ne kadar kıyı varsa denedim ama olmuyor OLMUYOR.
    Tabi pes etmek benim gibi bir balık sevdalısına yakısmaz. Bende benden tecrubelılerden fıkır almak ıstıyorum.
    Genelde balıga cıkıs saatımız ıs cıkısı sonrası. Saat 18:30 gibi avlakta oluyorum ve av 24:00 a kadar suruyor. Hıc yorulmadan bıkmadan saatlerce at cek yapıyorum.
    Kullandıgım takımları belırttım ava cıkıs saatımı belırttım . Eksık olan nedır sizce ?
    Saatmi yanlıs, takımlar mı, avlaklar mı?
    Butun at cekcılerden fıkırlerını beklıyorum.
    Ustadlardan teklıf gelırse eger gel ders vereyım dıye neresı olursa olsun gıtmeye razıyım. yeterkı oltamda bır kere levregın oldugunu hıssedeyım
    Hepınıze sımdıden tesekkur ederım

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Gürcan, gerçi üstadlardan yardım istemişsin de, dayanamadım. :D

8 aydır hafta içi, haftada 2 gün çok iyi bence. Bu azimle ve atçek sıklığıyla mutlaka denk gelir. Nerde yanlış yapıyorum diye sormuşsun?

Levrek zor bir balık, kimileri kolay dese de, zor olduğunu biliyorum.
    Yalnız kendimden değil, avlaktaki bulunan 10 kişiden çoğu zaman dokuzu boş dönüyor. Yazmıyorlar hepsi bu.

Şimdi tahminen şu önerileri getirebilirim.

Gittiğin saatlerde bir yanlışlık yok, pekala o saatlerde de balık aldığımız oldu (ekip olarak)
    Çok sık dövülen avlaklardan ziyade pek yoklanmayan bilinmeyen yerleri denemek lazım.
    Rüzgar ve dalga durumunu iyi takip edip, yorumlamak lazım. Mesela rüzgar kuzeyden esiyorsa, kısmen kuzeye bakan kıyılar denenmeli. Denenen yer dalga almalı, karıştırmalı. Avlak; bu hafta da buraya gideyim şeklinde değil, rüzgar ve dalga durumuna göre seçilmeli.

Bizim yöremizde, benim tanıdığım atçekçi arkadaşlar, rüzgar poyrazsa x yerine, lodossa y yerine gidiyorlar mesela.

Sahten gittiğin avlağa uygun olmalı. Çok sığ avlaklarda çok dalarlı sahte kullanmamak gibi mesela.

Bazı avlaklarda bazı renkler iyi çalışıyor, bazılarıysa pek çalışmıyor. Bölgede atçek yapanların hangi renklerle hangi sahtelerle avlandıkları tespit edilmeli.

Atçek yapan bölge avcılarıyla kaynaşmaya çalışmalı. :) Paslaşmak iyidir, senin gittiğin bi yerin durumunu sen haber verirken, başka bir atçekçiye başka bir avlağın durumunu sorabilir, gitmeden fikir ve öneri alabilirsin. Bu da işini kolaylaştıran etmenlerden biridir. Gerçi her atçekçiden doğru ve iyi niyetli yardım görme ihtimalin zayıf ama az da olsa iyi niyetli, sosyal, sempatik avcılar bulunmakta. :)

İyi bir atçekçiden badi bulursan, kafa dengi de olursa birkaç avın boş geçse de tecrübe olarak sana çok şey katacaktır diye düşünüyorum.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, şansın bol olsun. :)

3. rapalacikral

rapalacikral ali

Değerli arkadaşım ben usta değilim ama bir öneride bulunabilirim.
    Öncelikle azmine hayran oldum helal olsun.
    Mutlaka yakında yakalarsın diyorum.
    Levrek için deniz biraz dalgalı olucak. Hava rüzgarlı olucak.
    Dalga gelirken dalganın arkasına at, dalgayla beraber çek.
    Çok rüzgar varsa kaşık atarız.
    İlla hep rapala olucak diye birşey yok.
    Öte yandan gece hep max rap beyazı önerirler.
    Mutlaka balık varsa alırsın.
    Rastgelsin.
    Unutma beyaz.
    limonda iş yapar ama özellikle beyaz.

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    ÜStad değiliz ama 6. ayda ilk levreğini tutmuş biri olarak tavsiyem en başta sabır sonra doğru avlak ve en son doğru zaman bunları denk getirmek lazım hava aydınlanmadan 45 dk önce avlakta olup actıktan sonraki 1 saatlik zaman dilimine kadar denemelerinizi yapmanızı tavsiye ederim. Rastgelsin. Yakın zamanda avlak tipleriyle ilgili bir çalışmam olacak bu tür sıkıntı çeken arkadaşlarımız için.

Bunun dışında Volkan abinin dediğine katılıyorum 10 deneme yapılsa çok iyi bir avlağınız yoksa (böyle avlaklarda çok nadir) genelde 9 undan boş dönülüyor.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Selçuk hocam günaydın. :)
    Avlak tipleriyle ilgili çalışmanı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden bana ve yeni arkadaşlara çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin. :)

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan ve diger arkadaslarim yeterli derecede bilgi vermisler :) Umarim en kisa zamanda muradina erersin ;) Rastgelsin

7. GencoGnc

GencoGnc Genco

Gürcan birşeyi yanlış yapmıyorsun,hatan yok.Belki biraz deneyim ve tecrübeyle kendine ekleyeceklerin olabilir.Mesela avlak seçimi,dalga kıyıya 25 metre kala çarpıyorken senin 20 metre atabilmen,yanlış sahte kullanımı vs.

Ama gözden kaçan birşey var ki o gün avlakta birşey yoksa ne yaparsan yap banyo küvetinde avlananla aynı şansa sahip olursun.

Dün dize kadar buz gibi suda 8-9 saat kamış salladık,belden aşağım ıslak ıslak belki 7/8 ayrı disiplin 25-30 model maket,sahte vs denedim ama olmadı. Sağ elimi açamıyorum,sağ kolumu kaldıramıyorum ama birşey tutamadık.

Forumda eğer avlayamadıklarımızın raporu diye bir başlık olsa,günde 2 av raporu yayınlanıyorsa bu başlıkta 50 avlanamama raporu yayınlanırdı.

8. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    13 ocaga biletimi aldim 3 haftaligina bandirmaya gelecegim. bu okuduklarim aslinda biraz moral bozucu olsa da umarim ben levrekle tanisacagim....
    maxrapler hazir. savagear sand eel ler. su ustu GES,savage gear top prey tamam :)) nanofil ile beslenmis spro passion da hazir....
    ben gerci bu levregin merasinin ve ygun havasinin denk getirildiginde avlanailmayacak bir balik oldugunu dusunmuyorum. iki yil once yazin istavrite capari atarken 5-6 cmlik bir yavru levrek tuye atlamisti... sabir ve azimle bence olmayacak birsey yok....
    bu yazdiklarimi 4 subat gunu umarim bir iki guzel foto ile desteklerim. ya da volkan (volex) gibi nameler duzmeye baslarim :))))

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hadi inşaallah Serhat, umarım istediğin gibi geçer. Bandırmadaki durumu bilmiyorum tabi, belki oralar farklıdır.
    Burdada levrek çıkıyor ama tekleme dedikleri, şans levrekleri. Bir, iki gün sürü levreği alanlar oldu o kadar. O günleri rastgetirmekte hem imkan hem şans meselesi.
    İnşaallah sana nameler değil, besteler yazdıracak balığa denk gelirsin. :)
    O günleri takip edeceğim bakalım, hayırlısı. :D (Rapor bekliyorum, dolu, boş farketmez. :D)

10. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Volkan daha levrek tutmuslugum yok gerci ama denemisligim de yok. en buyuk gaz o :)))) ben azmimi biliyorum gerekirse merada yatacagim ama illa ki balikla mucadele edecegim.... bandirmada sahte ile levrek alan ben de duymadim gerci ama mutlaka vardir diye dusunuyorum :)) artik 14 ocak sabahi suya inecegiz :)) gerisi kismet sans ve azim isi.... burdan ogrendigim bir iki teknigi deneyecegim. ozellikle perch ve sudakta is yapan teknikler. teorik olarak ayni familyadan baliklar ise yaramasi lazim :))) savage gearlardan yana umudum var. 28 grlik bir kasigini gordum gecen gun savagear in. onu da takima katacagim... 15 gune 25 farkli sahte :)

http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-seeker-lure~11441.html

11. rapalacikral

rapalacikral ali

bu arada mesela su üstü deniyormusunuz ?
    dalga azken su üstü daha iyi iş yapar her zaman.
    ama o zaman da wtd filan lazım.
    walk the dog dediğimiz aksiyon.
    herşeyi denemek lazım.
    her havayı.
    ama bu dönem çok iyi.
    kasım aralık ocak en çok şans olan dönemdir.

12. BİGFİSH35

BİGFİSH35 EVREN GÜMÜŞ

Favori Kamış:
    CAPTAN
    Favori Makine:
    DAM FD965
    En İyi Avı:
    PALAMUT 752GR
    Gürcan arkadaşım hani nerdeyse benim adıma yazmışsın diyeceğim ama arada farklılıklar var :D ben birbuçuk yıldır yapıyorum:D ve sadece bir tane zargana yakalayabildim idk onun haricinde bir kaç takip ama takip almak bile çok heyecanlı :eek: inşallah ikimizde en kısa sürede kavuşuruz levreğe yoksa banghead banghead banghead

13. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Vallah azminize hayran kaldım. Aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi öneririm : mümkün oldukça karanlık noktalarda at cek yapın. Gölgenizin suya düşmemesi çok önemlidir. Sessiz olun ışık kullanmayin, kıyıdan bir iki metre gerisinde ve oturarak at cek yapın. Sığ noktalarda avlanın ve sahte suyun son noktasına gelişine kadar aksiyonu bozmayın. Avlanacağınız noktayı bulabildiğiniz herşey ile yemleyim (ekmek , balık artığı vs ).başarılar

14. celal

celal celal dere

Favori Kamış:
    olta nın hertürlüsü
    En İyi Avı:
    çıpura almıştım zamanında 400 gr
    arkadaşlar.noktalı.yazıyom.çünkü.klayve.bozuk.sonrademeyin.bukadar.nokta.neişdiye:)benim.duyduğum.bu.aralar.izmire.siteler.tarafında.güzel.bir.avlakvar.isterseniz.bütün.acemiler.toplanalım.haftasonu.bir.çıkartma.yapalım.bakarsınız.acemi.şansı.tutarmı.tutar.kalabalık.olursak.hem.sohbette.olur.sıkılmadan.sabahlarız.yorulanlar.mangal.filan.yapar.işte.gerisini.sizdüşünün.yanlız.dediğim.merada.geçensene.üstadlar.gecede.5.6.parça.2kiloyla.5kiloarasında.almışlar.denemekte.fayda.var.olmassada.başka.yerlerde.ararız.şansımızı.organize.olalım.biran.önce.iyi.çalışmalar.herkese.

15. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    sana tavsiyem ruzgarlı dalgalı havaları sec levrek icin
    kasık kullanabilirsin yada agır sahteleri avlak bolgelerini
    sessiz koyları tercih et ege denizi balık yemlenme acısından potansiyelli yerdir
    dalgalı ruzgarlı zamanlarda balık av bulmakta zorluk ceker ve senin sahten onun icin bulunmaz bir nimet olur teretdut bile etmez atlar.
    ben durdun suda okadar takip aldımki levregi 2 metre kıya getirdim sahtenin pesinden bir turlu atlamadı durgun suda hemde bu defalarca oldu ve levrek icin en iyi atcek avı ruzgarlı fırtınalı dalgalı zamanlardır bu havalarda avlanmak zordur iyi giyim iyi tehcizat gerektirir

16. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    Arkadaş içindeki hevesi sakın kaybetme.öncelikle sadece maxrap ilemi av yapıyorsun denediğin başka sahte varmı.gece levrek avcılığında oltayı çok düşük devirde yani yavaş saracaksın gündüze göre yemi farketmesi daha zordur siyah beyaz yeşil ve mor renkleri gece kullanmanı tavsiye ederim 11cm geçmiyecek sahteler kullanman avantajın olacaktır genelde 7 ve 9 cm yemler daha avcıdır birde avlağında tek olmaya bak ses ve gölge yansıması avını olumsuz etkiliyecektir.gece avında beyaz raglou kullanmanıda zokalı yada zokasız farketmez tavsiye ederim çoğu zaman maket yemlere göre daha avcı oldukları kesin.rastgele umarım en kısa zamanda levreği oltanda hissedersin.

17. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Ben de son olarak max rap'a attığın düğümü merak ettim.Yoksa klipslemi kullanıyorsun.Bu çok önemli.Balığın yüzüşünü direk etkiler.Bunuda bir kontrol edersen iyi olur.

18. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Güzel bilgiler geliyor elinize sağlık :)

19. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ya ben şeyi merak ettim.hiç takip te mı almadın abi.acaba merada balık mı yok ustamın dediği gibi.balık alan felan gördün mü avlaklarda levrek alan..?

20. mustafa kaya

mustafa kaya MUSTAFA KAYA

Favori Kamış:
    dam green cross
    Favori Makine:
    dam slrspin 850 fd- okuma avanger 40
    En İyi Avı:
    3,600 kg. levrek
    Arkadaşım Rapala yerine zargana topu arkasına yaklaşık 2 mt. lik misina ucuna 8,5 cm.lik süt beyaz ve fosforlu yeşil slikon ragulou takarak at çek yap biraz. Özelliklede gün açarken. farkı göreceksin tabi eğer meranda balık varsa.Hem bu sahteler çok daha ucuzdur. Bir tane rapala parasıyla onlarca slikon edeinebilirsin. Çok levrek yakaladım. 300 gramlıktan 3500 gramlığa kadar. Fakat rapala diye tabir edilen sert balıklarla siftahım yok. Varsa yoksa silikon.
    Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Bol şanslar.