At çek ve beklemeli avlarda kullanabileceğim makina - yardım

Konu, 'Makineler' kısmında Isparoz45 tarafından paylaşıldı.

1. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 FB
    Selamlar
    Ben yeni bir makina almak istiyorum. Captain 1526 Arrow 2.70m 100-200 gr atarlı kamışa sahibim. (atarının bu şekilde yazılmış olmasına rağmen kamışın oldukça hafif ve hassas olduğunu belirtmek isterim)

Araştırmalarıma göre bana 50lik bir makina lazım. Tabi bu benim kendi düşüncem sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum. Avlanabileceğim balık türleri yazın izmir'de çipura, mırmır, sargoz, levrek, zargana, ısparoz (2 kg ı geçmeyecek balıklar) ve göllerde sazan, baharda, yazın başında ve sonbaharda Ankara da turna ve sazan. Avlanma şeklim kıyıdan ve senede 20-30 kez balığa gidebilirim. Alacağım makina beni en az 2 sene idare etmeli ve fiyat olarak azami 70 civarı olması malî açıdan beni memnun eder. (tabi babamı da :))
    Vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Avlarınız bol, daim ve trofe olsun. :) Rastgele..

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim ilginiz için, bu makineyle 3-4 kiloluk bir balıkta çekebilir miyim? Tecrübeniz var mı bu makineyle.

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Fatih öncelikle aramıza hoşgeldin. Sana tavsiyem ilk takımına olabildiğince bütçe ayırman ve kaliteli bir takım yapman konusunda olacak. Birçoğumuz ucuz takımla başlıyoruz o gidince bidaha bidaha ama en son ilk yapmamız gereken kalıiteli takımı yapıyoruz :) öncekiler boşa gitmiş oluyor ;) Makine olarak her iki türlü av için 40 lık bir makine uygun olacaktır. Fazlası atçekte yorucu olacaktır. Kamışta farklı av türleri için farklı kamışlar gerekecektir. Görüşmek üzere....

5. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım ben bu makinayı yeni aldım atçekte kullandım müthiş hafif ve kullanışlı bende okuma 65 lik salina mevcut çok ağır 650 gr gibi.bu makina ise 400 gr civarı.kullanan arkadaşlarım çok güzel kuvvetli balıklar aldılar vede çok memnunlar,fiyat hesaplı tabi bunda gövdenin büyük kısmının metal olmamasının maliyeti düşürme potansiyeli var.
    bu makina ile hem atçek hemde sağlam iri balık alırsın ancak şunu unutmayalım motor nekadar kaliteli olursa olsun bakımları aksatmayın yoksa verdiğiniz para çarçur oluyor.
    iyi avlar

6. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Hoşbulduk Mesut abi ben en azından mesleğe atılana kadar en az 2 sene beni idare edebilecek bir makine düşünüyorum ki mesleğe başladığımda daha iyilerini alıcam zaten şuan shimano exage veya okuma salina bunun gibi makinelere bütçe ayırabilecek gücüm yok ama bende kaliteli bir takıma sahip olmak istiyorum bu yüzden elimden geleni yapmaya çalışıyorum
    teşekkür ederim tavsiyeniz için
    görüşmek üzere

7. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim İskender abi tavsiyelerin için. Evet 400 gr. olması atçek için çok iyi 3-4 kiloluk balıklarıda dediğiniz gibi alabiliyorsa aradığım nitelikte bir makina. Tüm eşyaların dayanıklılığı onu nasıl kullandığımıza bağlı aslında bakımını aksatmamak en hesaplısı olmuş oluyor aynı zamanda..
    Rastgele.

8. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Şimdi yapacağım avları belirterek son bir kez görüşünüzü almak istiyorum. Denizde çipura sargoz mırmır kefal gibi aşırı derecede büyümeyen balıklar ve kıyıdan levrek için atçek. Tatlısuda ise sazan ve turna(atçek). Yemli avlarda en fazla 3 kglık bi balık tutabileceğimi düşünüyorum. Atçekde de kullanacağımı göz önünde bulundurarak şu 4 makine arasından hangisini önerirsiniz? 1-) Shimano Catana 4000 FB 2XSSS+1 BB
    2-) Okuma Safina Noir 55
    3-) Okuma Travertine TR 55
    4-) Ryobi Ecusima 4000vi
    Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum... Saygılar...

9. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Makinayı yarın almayı düşünüyorum. Karşılaştırma ve önerilerinizi acil olarak alabilir miyim!

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Catana 4000 FB, uzun süre yeterli olacaktır size.

11. Isparoz45

Isparoz45 Fatih

Favori Kamış:
    Captain Arrow 1526 2.70m
    Favori Makine:
    Öneriniz için çok sağ olun Tevfik ağabey bir sıkıntı olmazsa bu makinayı alacağım inşallah..