at çek ve levrek

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında ömer43 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    sezonu açtık güzel başladık ..biz bu işin kitabını yazdık:rolleyes: :rolleyes:

Uploaded with ImageShack.us

herkese bol sans

2. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    artık vakit geldi . levrek ve ege kıyıları .bu sene levrek güzel olacak çünkü kış uzun sürdü .. güzel olmalı derken sezonu açtık ..evet tahmin ettiğimiz gibi ..levreklerde çok güzel .saldırı ve arz var .sizede kolay gelsin ..

Uploaded with ImageShack.us[​IMG]

bir sonraki konu rapala .zaman ve yer seçimi..

3. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Ömer bey resimler ve balıklar gayet güzel görünüyor.

Sahteniz Rover görebildiğim kadarıyla...
    Ama şu yazdığınız kitaptan birkaç satır paylaşsaydınızda bu işe gönül veren arkadaşlarda en azından biraz yol yöntem öğrenselerdi. :)

Rastgele

4. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    ilk gönül veren benim :)

5. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    tebrikler güzel av olmuş devamını dilerim

6. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Tebrikler güzel av olmuş oltanız balıksız kalmasın hocam o kitapta banada bir sayfa ayırırsan memnun olurum bir kac cümlede ben yazarsam cok memnun olurum :)))

7. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    levrek

özür dilerim
    amacım ukalalık yapmak değil espiri olsun diye yazmıştım .
    çook seneler önce bu site ile levrek ciliğe başladık çook yazılarımız çook resimlerimiz vardı bu sitede ..

bu lüfer fotoları yüzünden siteden uzaklaştırılıp pasif takipcisi olarak devam ettik
    gerçekten bu levrek konusunda çok araştırma bazında avcılıklarımız oldu 5 kişilik ekip olarak ayhan hocamızın altında uzun zaman araştırma yaptık tum edindiğimiz tecrübe ve bilgilerimizi son harfine kadar paylaşıma açtık lakin bazı site yöneticisi egosu yüzünden paylaşmaktan soğuduk ..hocamın sözü ..bilgi paylaştıkca yücedir ..yinede paylaşmaya her zaman hazırım hazırız..

8. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    levrek

levrek denilince tek kişiyi tanırım .onu avlanırken seyretmek büyük bir zevktir..ayhan yurttaş..benim hocamdır .cok yazıları çok resimleri vardır .bir tanede ben koymak isterim..ekibin son yaptığı av

tekrar görüşmek üzere herkese bol şans.

9. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg

Siz yanlış anladınız asla ükalalık olarak görmedim sadece bende bildiklerimin bir kısmını sizle paylaşmak istedim bilgi coğaldıkca bilgidir bu prensiple yaklaştım konuya asla sizi rencide etmek icin değil bende levrek avını uzun zamandır yapıyorum ve cok levrek yakaladım en son gecenlerde yakaladım .4.5 kg ve bunu gibi büssürü avım oldu en büyük avımda 7.5 kg levrek avı zordur heee ispandek yakalamak kolay ama leevrek ustalık sabır ister ben öğrenesiye kadar cok olta koparttırdım hemde en kalınlarını bile koparttırdıydım levrekte oltanın sağlamlığının yanında ustalık cok önemli bazen 30 dk uğraştığım bile oldu 7.5kg levrek beni 35.40 dk uğraştırmıştı ellerim hep kesik kan revan icinde kaldıydı günlerce ellerimin sızısından hic bir şeye dokunamamaştım sadece sizin bilgilerinize destek olmak amaclı yazdıydım kırdıysam özür dilerim oltanız balıksız kalmasın

10. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Amatör balıkçılığın ki ayrıca kıyıdan spin tarzda avlanma stilinin
    sizin üstüne gittiğiniz etcil formattan çıkması lazım bence.

Türkiyede artık biz yeni arkadaşlara "boy" "limit" "adet" "Çok balık değil Tek balık" diye işin keyfini aşılamaya çalışırken sizin formatınız daha bir ego tatminine dönük geldi bana.

11. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sonuçta sanal alemdeyiz, fakat bu sanal alemi dostluğa kardeşliğe ve kucaklaşmaya çevirebildikmi, gerisi hikayedir, işte ozaman su kenarında bir güzel tartışılır... Senin oltan ince benimki kalın muhabbetleri yapılır.. Kalpler kırılmaz, gönüller üzülmez... Maksat ve amacımız doğa ve çevreyi koruyup gelecek nesillerimize güzel avlaklar bırakabilmek değilmidir... Dostluk ve kardeşliğin sohbet ve muhabbetin hiç bitmemesi tek dileğimdir... Üç günlük dünyada birbirimizi kırmaya ve darıltmaya hiç gerek... Okuduğum kadarı ile ömer ağabey eski bir üye ve zamanında çok paylaşımları olmuş, işin açıkcası merak etmedim desem yalan olur neden bukadar zaman soğuttular sizi... Neyse fazla karıştırmakta istemiyorum.. Bundan sonraki bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istediğimide belirtmek isterim.. Kucak dolusu selam ve saygılar.

12. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sezon açılışınız çok güzel olmuş. Devamı dileklerimle, rastgele...

Müsaadenizle tek soru; bu kadarına gerek var mıydı?:(

13. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tartışma yaratmak istemiyorum ve biliyorum ki defalarca tartışıldı zaten.
    İlk Fotoğraftaki 2.ci sıra ispendekleri sizce de biraz küçük değil mi? Limitlere uyuyor belki ama, (sirküler zaten içler acısı) bu işin kitabını yazdık diyen bir Abi'me bence yakışmadı.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Ömer bey tekrardan hoş geldiniz......

Teknik anlamda levrek avı tecrübelerinizi muhakkak bekliyoruz...

Ancak bizler için adet değil, bu işin hobi kısmı daha ağır basıyor...

Bu yüzden nasıl daha çok levrek yakalarım değilde, nasıl kayda değer bir trofe denk getirebilirim şeklinde tüyolar verirseniz şahsen memnun olurum.

Zira herkes bizim gibi amatör düşünmüyor, 50 tane levrek yakalasa hepsini boy pos dinlemeden, torbaya doldurup eve götürecek kişiler mevcut.

Merakla bekliyorum, avlarınızın devamını dilerim. Rast gele.

15. gozutok

gozutok

Yakalanan levrekler arkadaşların bu konuda ustalık seviyesini geçtiklerinin açık göstergesi. Elde olta ve özel bir takım yemler ve yöntemlerle avlamanın dışında bırakma ( uzatma) ve de tekneden yapılan sırtı dışında kıyıdan sahte ile yapılan bu şekil avlanma beni hayretler içinde bıraktı, dört gözle arkadaşın sahte hakkında bilgi ve de avlanma yeri, hava, zaman konusunda bilgi aktarmasını beklemekteyim. Bunları öğrenebilirsem bende tüm bildiklerimi unutup elde kamış deniz kenarında denize sahte savuruyor olacağım.
    Arkadaşları tebrik ederim.

Burada bilhassa levrek avlamaya dönük büyük bir merak var. Bu da normaldir çünkü denizin aslanıdır levrek. Ancak levrek avı için temel bilgiler çok mühimdir, bu konuda doğru bilgilenmediğiniz takdirde boşa para, zaman ve umut harcamak olur kaderiniz ki bu acı bir şeydir;

Çok uzun bir zaman önce İzmir körfezi temizlendi artık balık avlanabilir inancı ile kıyı meraklılar ile doldu ( temel felsefe şu olmalı avlanılacak yer hususunda, oltayı attığımız su ile yüzümüzü gerekirse yıkayabileceğiz, değilse orada avlanılmaz, oradan tutulan balık çoluk çoçuğumuza yedirilmez.). Spor yapmak maksadı ile bisikletle dolaştığım bir akşam vakti, yoruldum Alsancak vapur iskelesinin limana doğru 200 m. kadar ilerisinde bir banka oturdum. Sıra ile balıkçı var Kordonda hemen önümde de 45 yaşlarında bir bey iki tane kamışı dikmiş avlanmakta. Hemen yanımdaki bankada çantalarını vs. bırakmış onlarla arada gidip ilgilenmekte iken kamışın bir tanesine bastı balık. Balıkçı farkında değil hastalık ya hayvanı kaçırmasın diye seslendim " kardeş bak oltana balık var galiba" dedim... Sempatik bir tipi olan bu avcı arkadaş döndü baktı uzaktan kamışlara ve yok abi bi şey sana öyle gelmiş dedi döndü çantasına. Ne var ucunda dedim madya abi dedi.. Sen beni dinle topla bakalım kamışı deyince yaşıma hürmeten herhalde sen de nerden çıktın demeden gitti kamışlara. Sağdaki kamış dedim herhalde topladı onu iğne boş. Abi yav haklımışın dedi yemi almış. Evet dedim basmaya göre de iyi bir çupra gitti, madya gibi sert yemi aldığına göre takıldı ve çupranın meşhur numarasını yaparak öne doğru geldi, boşlanınca misina kurtuldu herhalde. Bu arkadaş tekrar kamışı attı ve geldi yanıma oturdu, abi sende balık avlıyorsun galiba deyince, sohbet uzadı. İyi bir insandı ben sadece artık levrekle uğraşıyorum başka balığa bakmam deyince bana avlarını anlatmaya başladı. Yani bir o attı bir ben.....
    Bir ara dediki; bir defasında üstüste 2 balık kaçırmış Balıklıova tarafında onu unutamıyormuş. Her ikisinde de misinayı kırdırmış. Ben oturduğum yerden misinasının enaz 0,35 olduğunu görüyordum. Kamış ve kalın misina 10 kg lık hayvana banamısın dememeli dedim içimden sordum hayvanları gördünmü diye evet abi su üstünde debelendi sonra kopardı gitti ikisi de deyince anladım meseleyi. Makinanın debriyaj ayarı çokmu sıkı dedim abi o ne dedi. Kalktım makinaya baktık debriyaj ayarı sıfır. Bu neden böyle dedim, nasıl olacak abi dedi, bunu ayarlayacaksın ki sen asılıp balık asılınca misinan kopmasın, dağılırsa makinan dağılsın dedim. O neden abi dedi, balığı sağmazsan nasıl yoracaksın dedim balığı. Sen ustayım diye bana hikaye anlattın sabahtan beri, balık sağmak usta işidir ama onu makina ile yapmış elin adamı sen onun düğmesini açmayı öğrenememişsin olmaz böyle ustalık dedim. Bir kamu kurumundan emekli olmuş bu arkadaş beni bırakmak istemedi, hatta ille abi Karaburun Yenilimana gidelim çok levrek var dedi ama teşekkür ettim ona, ben yalnız avlanmanın dışında avlanamıyorum dedim bindim bisikletime ayrıldım.

Yukarıdaki hikayeyi neden anlattığımı da yazayım.
    Yukarıda bir arkadaş tuttuğu büyük levrekle uğraşırken ellerini kestirdiğini yazmış. Bu levrek avı felsefesine tamamen aykırı bir şey. sebebi ise şunlar ;
    Levrek için uygun misina en çok 0,25 olmalıdır. Bir tarafta 7 kg balık bir tarafta siz asılacaksınız bu 0,25 ile olmaz. Balık gidiyorsa gider onu tutmak diye bir şey olmaz. En güçlü levreğin gideceği mesafa 40 kulacı geçmez, hayvan irileştikçe yorulma süresi kısalır. 40 kulaç can havli ile giden hayvanın durduğunda yapacağı en kötü şey dipleyip kuma yatmasıdır ki bu esnada suyun içinde olan hayvan sizin misinayı kopartacak davranışta bulunamaz kafa dahi atamaz. Onu sağmasını bilirseniz 10 dakikaya kalmaz gelmeye başlar size doğru ve yaklaşınca kıyıya son hamle ile tekrar döner ama bu defa gideceği mesafe ilkinden de az olur. Şimdi mühim noktaya gelmişsinizdir, hayvan mutlaka su üstü yapacak ve eğer hazır değilseniz kuyruk vurarak misinayı kopartacaktır. Bu noktada hazır olmak nedir : misinanın okşar gibi tutulmasıdır elde. (Bu anlattıklarım tamamen elde çekilen levrek içindir, makina ile bunların tümü zaten basitçe ayarlanmaktadır. ). Kuyruk vuran hayvan tüm enerjisi ile davranır ve siz misinayı tatlı şekilde gevşetti iseniz işin yarıdan çoğu hallolmuş demektir. Eğer hayvan karnını havaya döndürmediyse bilinki hala canı var, dikkatli olun çünkü tekrar dönecek ve uzayacaktır. Ancak bu hangi kg. da olursa olsun, ne şekilde iğneyi almışsa alsın ( iğneyi ağzından takdırdığınız levrek ile karnından takılan hayvan aynı mücadeleyi veremez. Onunda canının yandığı buradan da anlaşılmaktadır ne yazıkki.) bütün levrekler için son çılgın gidişdir. Yorulup durduğunda kafasını çevirmemekte direnirse sağmaya devam edersiniz, 3 dk geçmez gelmeye başlar ancak ne yapar yapar tekrar su üstü ve kuyruk hamlesi. Bunu da atlattınızmı beyaza dönük karnı görünerek yan yan gelecektir kepçeye doğru. Balık kepçelenmez ( balığı kepçeledim diye okuduğumdan yazdım) suya alta uzatılan kepçenin üzerine dikkatlice hayvan getirilir ve vakti olunca kepçe kaldırılır yukarıya .

Yukarıda yazılanlar kitaplarda yoktur ama kitapçılar gereken kısımları alacaklardır notlarına. Otuz yıllık uğraşının özleridir, çoğuda iyi avcı olabilmenin mantığına dönüktür almasını bilen için.

Benim ismimi sormayın sanal ismim var onu kullanabilirsiniz, olmadı abi deyin geçin. Bunu daha önce soran oldu ondan yazdım.

Böyle arada dayanamayıp yazmama göz yuman idarecilere teşekkür ediyorum.

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İlk fotoğrafta elinizin altında duran 4 adet ispendek bile olmayan ( eliniz 30-40 santim büyüklüğünde değil ise ), ve diğer fotolarda evinizde tezgah üzerine koyup, ekibin son avı diye nitelediğiniz 30'a yakın ispendek avı ile gündeme gelen yazmış olduğunuz kitabı okumayacağıma yemin eder, kitap yazımı konusunda başarılarınızın devamını kesinlikle dilemem,

çocuklarımızın hakkını yemişsiniz, rast gelsin

17. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    umarım yazdığınız kitabı kimse okumaz! Siz hiç kitap okumadan yazarlığa girişmişsiniz. Murat haklı; çocuklarımızın balıklarını çalmışsınız ve bize satmaya çalışıyorsunuz. Rast gelmesin.

18. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Yazınızı noktasına kadar okuyarak size olan ilgim hayli arttı... Her nekadar isminizi vermesenizde eninde sonunda sizi bulup o mübarek ellerinizden öpeceğim...

19. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Hikaye yazan kişi (hani şu kitaplarda olmayan hikaye var ya) av raporunu veren kişi ile aynı kişi değil arkadaşlar.

Ama yeri gelmişken hikayede de birşey yok zaten. Yani kitap olacak bir değeri yok. Aceminin biri kalamayı bilmiyormuş arkadaş biliyormuş o kadar. Ha 2.ci hikayede de Balık sağma işi vardı dimi? Evet yaaa Türkiye'de sadece birkaç kişinin bildiği şey... Adam haklı Beyler(!)

20. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Evet Türkiye'de belki birkaç kişi bilmiyor haklısınız ama belki birkaç kişi anlatıyordur bu kadar detaylı! Ve bu bilgilerin daha önce bu tecrübeyi edinmemiş amatör balıkçı arkadaşlarıma da çok faydalı olacağı kesin! o yüzden eleştirinizi yaparken kendinizi düşünmeyin,varsa daha fazla bilginiz olnları da paylaşın ki bilgi paylaştıkça büyüsün. siz şimdi bu bilgileri paylaşan abimizide bilgi paylaşmaya küstürüyosunuz, buna hakkınız yok!

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.