merhaba sevgili balık dostları abilerim ve kardeşlerim. son zamanlarda bu işe merak saldım ilk avlarımı gerçekleştirdim. ilkinde 1, ikinicisinde karavana, üçüncüsünde 2 ve sonuncusunda 1 tane olmak üzere toplamda 4 tane gökala yakaladım. tabi ki at-çek konusunda eksik yaptığım bir çok şey vardır. öncelikle 2 numara mepps ile yakaladım avları. 3 numarayı daha uzağa atayorum ama vuruş alamıyorum. ya da çok dipten geliyor takılıyor malum çalılıklar iki tane mepps gitti bu yüzden. ziyan yok heyecan var. makarayı sarma hızım nasıl olmalı? burda mı hata yapıyorum acaba??? at-çek fiilini gerçekleştirirken hangi hususları dikkat etmeliyim? nedir can alıcı noktalar? paylaşırsanız sevinirim. yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ediyorum. not: kamış 2.10 shimano makara 40'lık okuma misina: 0.18 asso.
at-çekte hıza zamanla elin alışmalı benim hızı çekerken meps dönerek gelirse iyi dönmeden gelirse yavaş oldu dye karar veriyorum eğer çekerken o titreşimi hissedersen doğru hızdasın demektir, 2-3 derken elin alışır zamanla. 2 ve 3 numaraya gelince bir tane 2 numara mepsi sök metal ip şeklindeki kısma ufak kurşun koyup tekrar iğneyi takarsan daha uzağa gider.resimde anlarsın http://www.oltacilar.com/resim/share/326126-IMG_0735.jpeg bu mepsi biraz modifiye ettim ve uzağa çok rahat atıyorum
evet umarım çekme hızana alışır. dediğiniz gibi titreşimi hissediyorum. ama meppsi söküp kurşun takmak muhteşem bir fikir dahiyane :thumb: ama nasıl sökülür ki diye sorsam ?
yan keski ile teli kes , sonra hırdavatçıdan bir tane çelik tel al , döner kaşık gibi o tele diz ,ağırlığıda koy.
evet güzel yöntem kesinlikle denemeye değer teşekkür ederim:thumb: başka önerisi olan varsa lütfen buyursun.
Uyguladığım sarım periyodu; 2-3 tur hızlı, 1-2 tur yavaş. Üreticiler standart/mükemmel aksiyonu bulduklarına hükmettikleri dizaynı piyasaya sürmek zorundalar ki tutunsunlar, talep olsun kendi ürünleri tercih edilsin. Bu nedenle gerektiği kadarıyla ağırlık eklenmiştir. Orijinal kaşığa ağırlık ilavesini tasvip etmem, öylece kullanırım.
cevabı yeni gördüm özür dilerim. ben hep aynı ritimde sarıyorum ve kamışı yukarı kaldırarak kaşığı yüzeye yakın çekiyorum. kamışı aşağı aldığımda nadiren vuruş alıyorum. ağırlık konusunda, atış sitilini geliştirdikçe ağırlığa dediğiniz gibi ihtiyaç kalmayacak gibi. saygılar.
Her atışta farklı derinlikleri taramak lazım. İlkin yüzeyden başlayıp, sonraki atışta mesela, içinden 3 sn. sayıp sarmaya başla. Daha sonraki atışı 6 sn. say ve sarmaya başla... Böylece balığın olabileceği derinlikleri yoklamış olursun. 15-20 dakikada bir bu şekilde devam ediver. Sonra hep aynı noktaya çalışmak yerine, farklı alanlara ve mesafelere de atış yapmak gerekir. Kıyıya, açığa mümkün olabilen her yere. Sarım esnasında kamış hep suya yakın hatta ucu su içerisinde olsun. Atış yönüne paralel gelecek şekilde olması daha iyidir.
anladım dediğiniz gibi yapacağım. ama kamışın ucunu suya yakın tuttuğumda vuruş alamıyorum. tüm gün 3 tane ya alıyorum ya alamıyorum. bu gün yüzdenden çektim yani kamışın ucunu yukarı kaldırarak çektim ve oldukça fazla vuruş aldım. bunun sebebi ne olabilir ki?
Kendi avlak tecrübelerin daha belirleyicidir. Alternatif durumlara yeterince şans tanımış ve kendince öyle tecrübe etmişsen öylece devam etmen daha uygundur tabi.