Merhaba herkeze,Ben atçek avına yeni başladım baya bi araştırdım kamış, makine,misina ve sahte balıklar aldım,dun ilk avıma gittim yarım saat gecmeden 1 levrek aldım bir sure daha at çek yapmaya devam ettim fakat sahtem koptu 15 gramlık bir sahte,0,22 Angel kiss misina kullanıyordum çekeri baya bir hayli fazla fakat 15 gramlık yemi fırlatırken koptu ve guvenim kalmadı ince misinalara fakat kalın misinaylada sanırım verimli av gecmiyor onereceginiz misinalar varmı ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Aykut bey ip misina kullanmanızı öneririm. Tabiki atçek yaparken dikkat etmeniz şartıyla. Zira dolaştımı çözülmez.
22 lik baya düşükmüş, 15 gram sahte birde buna yük biniyor atış esnasında, kuvvet ? misina biraz daha yüksek olsa iyi olur ben 28.mm powerline sardım suan sorun yok ? ... kamışın ucunda misina dolanmadı dimi ? , ozaman patlar misina atarken trabucco veyahutta oskar misina al fc kaplı hem balıklar görmez burada fc misinayı makaraya saran cok balıkcı var birşey olmuyormuş üstad vedat amcamda sarma dedi ben fc sarmıyorum biraz daha mm olarak kalınlastır misinanı 26 28 lik felan yap... rastgele.
Yorumunuz için teşekkur ederim murat bey,Gordugum kadarıyla kamışın ucunda dolanmadı cunku her seferinde ona dikkat ediyordum sanırım misina yetersiz, At çek icin kalın misina tavsiye etmiyorlar sanırım 0.28 yada 0.30 kullanmayı dusunuyorum fakat buda at çek icin uygunmudur yani özellikle levrek için ince misina olmalıdır deniliyor 0.30 kullansam acaba avımı zorlaştırırmı.
Merhaba Ali abi, Yorumun için teşekkur ederim ip misina cabuk deforme oldugunu duymustum yinede bilemiyorum at çek de yeniyim takip ederek yapmaya calısıyorum,Bide tavsiye edebileceginiz bir ip misina marka ve kalınlık var mı teşekkur ederim.
Merhaba abi,0.22'lik misina levrek avcılığında yeterli değil bana göre,hele ki kayalık bölgelerde avlanıyorsanız.Levreğin taşlara ve midyelere sürtüp misinanızı kopartması kolay olur.Ayrıca sahtenizin kopması,misinanızın aşınan yerlerinden patlak vermesinden kaynaklıdır.Misinanızın zedeli olmamasına dikkat edin.0.26 - 0.28 mm. idealdir..
İp Misinalar biraz pahalı. Daha kalitelileri var ama ben bunu kullanıyorum. http://www.balikmarketim.com/?urun-52961-Powerline==-100-Dyneema-8-kat-0-25-mm-300-M-ip-Misina.html Gayet memnunum.Yaklaşık 16 kg çekeri var.Yağ gibi bir misina.
30 luk kullanma makinan nedir devri kaç markası nedir ? makaranın devri yüksek ise gam vs yapmıyorsa 28 lik kullan nekadar kalın misina sararsan atısların okadar düşer, ip sarıcam diyorsanda, makinan iyi olacak burada ben böyle gördüm , rastgele...
Misinayla alakalı bir durum yok ortada, bahsettiğiniz kopma muhtemelen kamış porseleninizden kaynaklanıyor. Yani en uç porselende bir sorun olabilir ve misinayı keser. Kontrol edin bence. Diğer kopma sebebide misinayı geç bırakıyorsanız ozaman yük açıkta kalan misinaya biner , birihtimal ondanda kopabilir.
Kardeş angel kiss millet övüyor fakat benim de bir daiwam gitti. Hangi markaymış o hatay da yarım saat geçmeden bir levrek aldıran sahte? marka modelini özelden paylaşabilir misin angel kiss, sanırım sırtıda iyi iş yapar. Soft olduğu için aşınıp kırılmaz bence. daha dayanıklı. fakat spinning mevzuunda bilemiyorum şu linkte angel kiss misinamın nasıl dolaşık yaptığı, fonda deniz resimleriyle birlikte görünüyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=109 iyi avlar
İl yakaladığınız balıkta taşa filan sürtüp aşınmıştır misina. Mono misinalarda 0,30 a kadar kullanabilirsiniz at-çekte. Su yeşili renk tercih etmek şartıyla.
bende tatlısuda yaşadım ip misinaya geçtim rahat ettim. ip misinada dikkat etmeniz gereken önemli şey makinanın kafasının ipe uygun olmazsı eğer klasik düz yapılı ise karışabiliyor ve avınızı zehir ediyor. shimano daiwa türü markaların kafası ipe uygun o yüzden sorun yaşatmıyor.
Ovulecek bir yanını goremedim angel kiss misinanın elimle bile kopuyor sıkı cektigim zaman yada bana çakmasını felan sattılar bilemiyorum artık Sahte strike pro nun bir modeli ama tam olarak kodumu bilmiyorum denize uctu gitti zaten oda
Porselenden degildir cunku kamısı yeni aldım ve gayet hatırı sayılır bir model Okuma alimuna V8 serisi 2saatte porselen bozulacagını dusunmuyorum,Dedigim gibi atçeke yeni basladım malzemelerimde yeni 2 saat anca at cek yapmısımdır sorun misidan kaynaklanıyor sanırım misina tavisyelerine ihtiyacım var biraz arastırdım Fc hayalet misine diye adlandırılan misinalara suan sıcak bakıyorum.
bir tecrübemi daha acizane paylaşmak istiyorum powerline extreme 22lik misinayı bana övdülerdi ben de getirttim ne mi oldu ? sahteye bağlıyorum sağlam mı diye çekiş yapıyorum, bağladığım yerden çat ! haydaaa diyorum bi daha bağlıyorum. bağladığım yerden çat düşündüm. ucuna leader bağladım. sahteyi fc leadere bağladım. powerline 0.22 lik misinayı da leader a bağladım. test yaptım kopartamadım. powerline hakikaten on kilo çekmeye başlamıştı. ek yerinden sınıfta kaldı bu misina fakat ipi ipe bağlayınca süper konuyla ilgisi yok fakat tecrübe işte
Bende ilk kiss angel kullanmış çokda memnun kalmıştım.özellikle spin avcılıkta düzenli olarak yapmanız gereken şey,avdan sonra makinenin makarasını tatlı su ile yıkamanız.bu misinanın ömrünü uzatır mutlaka.sahte balığınızın ağırlı ile misinanızın orantısı neyazıkki yetersiz.ben yerinizde olsam 0,25 kullanırdım.
Teşekkur ederim hocam yorumlarınız için fakat avdan sonrası olmadı aldıgım gun 2 saat sonra sahteyi kaybettim suan berkley fc 30 yada 28 misina dusunuyorum.
Aslında bende aynısını yaptım Angel kiss misinaya biraz guc verdim her seferinde kırıldı,yinede ogun baya hevesliydi gece atçeke gitmeye saglam bir bag yapıp gittim dedigim gibi 1 adet levrek de aldım kopmadı ama saglam savurdugum seferde gitti,aslında gitmesini bekliyordum aynı sizin dediginiz gibi her seferinde elimde kırılıyordu ama heves işte gittik sahteden olduk, Yeni urunler siparis veriyorum 180 metre Fc berkley misina 28 veya 0.30 mm gayet saglam olur diye dusunuyorum angell kiss hem inceydi hemde dayanıksız berkleyin bu sekilde kopacagını sanmıyorum.
çekeri ne olursa olsun kopma olayı tamamen farklı bir olaydır ve genellikle ekseneldir. Pek çok sebebi vardır. en pahalı mesina bile kopar. inanamayacaksın 30 senedir kullandığım mesinalarda var. cık cık küt küt allah nazar deyirmesin emmi yadigarı, eskilerin anısıda var icinde yüzükleri kontrol et. her kullanımda yıka. her kullanımda mesinayı kes, yani her kullanımda en az 15-20 cm gidecek, atarken arada bir atışlarını kontrol et. kopmaya neden olan sebebi bul. Ben kopma sebebini bulduktan sonra bir daha kopma olayı yaşamadım. bazende yanlış bağlamaktan olabiliyor. diğeri de; arkadaşın dediği gibi ip kullanmak ( ama ben ipi pek sevmedim) onuda kıralı gelse koparamaz vel misal