At-çek avına yeni başlayacağım ama bir türlü 180 cm kamışlı olta seti bulamadım.240 cm var ben de onun çok uzun olacağı düşüncesindeyim çünkü ırmak kenarlarında avlanırken her yer ağaçlık malum rahat kullanamama durumu var .Bir yandan da 180 cm nin atarının düşük olacağı düşüncesindeyim.Yardımcı olursanız sevinirim. Başlangıç için almayı düşündüğüm ürün; http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/delta-olta-takim-seti-8bb-makine-kamis-hediyeler-107869769 Ürün hakkındaki ve hediye verilen sahteler hakkında yorum yaparsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler. (Verdiğim link reklam olarak algılanırsa sayın site kullanıcılarımızdan ve moderatörlerimizden özür diliyorum.Kesinlikle reklam amaçlı değildir.)
Kamışın atarı 40-80gr . Bu atar at cek için hele hele ırmak ve dere için yüksek diye düşünüyorum.5-25gr atarlı 180-210cm bir kamış işinizi görür.tabi hangi balığı yakalamak için kullanacagınıza da baglı
İlgili linklerde makina bu olsa gerek. 25 lira der. Elden direkt alsan 15 liraya üzerinde kalır. Çok fazla bir beklentin olmamalı. Bence, sokağa atılmış bir 70 tl. den öte değil. 150 - 200 lira seviyelerine gel ve uzun süre dertsiz kullanabileceğin bir takım kur isterim. http://www.bafrabalik.com/urun/effe-delta-30-makina-8-bilyali-olta-makinasi-56-90/4181
Sayfanın üst kısmında reklamı olan sitelerde 180 cm lik kamışlar mevcut fakat set olarak arıyorsun sanırım.Ayrı ayrı bakın bence.Bütçeni ve avlamak istediğin balıkları da belirtirsen tatlı su avcıları kamış , makine ve sahte konusunda yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Hocam bence ne idüğü belirsiz ürünlere hiç bulaşma derim.Okumanın 5 - 20 gram atarlı 210 boyunda yumuşak bir kamışı vardı fiyatıda uygun onun yanınada biraz daha kaliteli 80,90 lira civarlarında bir makina bulursan 10 numara bir takım olur
makine shimano catana 2500 fd kamış daiwa crossfire 180 cm 3-15 gram bunları yazın google a guzel urunler alın
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum üç yıldır el oltasıyla avlanıyordum bu yıl artık at çeke geçeyim dedim bu ilk kamışlı olta takımım olacak ve hepinizin tavsiyesi doğrultusunda bu üründen vazgeçip makina ve kamışı ayrı almaya karar verdim.Daha ilk defa bu tür bir olta kullanacağım için fazla detaya girmeyim diye hazır set tercih etmiştim.Sitemizin reklam kısmında bulunan sitelere baktım öncelikle ancak aradığım takımlar satılmıştı . Bir diğer sorum tatlısu levreği ve kasna için sahte önerilerinizi rica edebilir miyim?
Kasna avı ırmakta ve levrek avı gölde yapılacak.Bir de bizim ırmakta bıyıklı bir tür var sitede genelde bekir olarak bilinen bir türdür bu tür ciğere acayip ilgili etçil bir balık sanırım atçekle ondada şansımı deneyebilirim.Milletin ırmağından alabalık çıkıyor bizim burda da bekir çıkıyor
Mepps 1 numara gümüş üstüne mavi benekli ve turuncu benekli ürünleri önerebilirim.benim çok bi bilgim yok ama tecrübeli abilerden duydugum kadarıyla bunları söyleyebilirim
Teşekkürler Selim kardeşim konunun sadece benim için değil bu işe yeni başlayan arkadaşlar için de faydalı olabileceği düşüncesindeyim.Biraz araştırmadan sonra levrek için 2 ve 3 no lu mepslerin de faydalı olabileceğini öğrendim.Onlardan da siparişe eklemeyi düşünüyorum.
Göl ve dere için mepps ebadı farkedecektir. Akarı geniş bir meraya sahip iseniz mepps in 2-3 no'ları, renk olarak sarı kırmızı, mavi gümüş, kırmızı gümüş ve blackfurry serileri ile hem kasna hem perch alabilirsiniz... Kodunu hatırlamıyorum ancak strike pro' nun 4 gram ağırlığında minik sahteleri, özellikle a32a rengi perch için başarılı bir ürün... Kamış olarakta 180 cm 3-14 gram atarlı kamış iki merada da işinizi görecektir...
Sağol Fatih Abi teşekkürler.Kamış meselesini kafamda ben de çözdüm 180 cm düşünüyorum.Makina kaliteli birşey olacak ve sahteler de dediğiniz gibi.Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.
Takım işini hallettim ve sahte için de şunları düşünüyorum yorum yazarsanız sevinirim.Avlanacak balık kasna ve tatlı su levreği http://muratavbalik.com/u-fladen_lake_yem_setI_5-12_g_5p-21543.html http://muratavbalik.com/u-fladen_doner_kasik_setI_6p-21529.html
Size bir diğer sorum kaşığı yada sahte balık veya sahte silikonu misinaya direk mi yoksa klipsli fırdöndüyle mi bağlamalıyım bu konu hakkında bilgi veren olursa sevinirim.
Onur merhaba,Bu işte kendi çabalarınla bir yerlere varabilirsin ama bu zaman alır,yardım alırsan varmak istediğin yerlere daha kısa sürede ulaşabilirsin. Linklerde gördüğüm sahte,kaşık,slikon vs. bahsettiğin balıklarda kısmen de olsa iş yapabilir. Aslına bakarsan iş gören genel geçer sahteler,kaşıklar bellidir ama biz cazibesine dayanamayıp her göze batanı alır kutuları doldururuz.Bazısını hiç kullanmaya bile fırsat kalamaz paslanır gider. Eğer amasya merkezde isen buluşup tanışabiliriz,bahsettiğin balıklar hakkında , onların at-çek le avlanılması hakkında, kullanılacak sahteler, kasıklar hakkında sohbet edebiliriz
Sinan abi çok sağol çok teşekkür ederim şu aralar Taşovadayım.Ancak oraya geldiğimde bu mümkün olur.Taşovada da güzel balık avlanacak yerler var abi gelirsen beklerim.Numaramı özelden sana atıyım abi.Bu işte biraz daha bilgi sahibi olup öyle çıkıyım karşına o bu kadar cahil cüheyla sohbet dönmez abi
Bana kalırsa tanesi 2-3 liraya gelen kaşıklardansa, bir tanesi 6-7 tl olan mepps ya da onun gibi kaliteli markalardan alınmasını öneririm. çünkü ucuz markaların dönüşü,aksiyonu kalitelilerinki gibi olmuyor gerçekten ve bu da kaşığın avcılığını çok etkiliyor. mepps aglia gold 2 numarayı tavsiye ederim özellikle tatlı su kefali için. en çok kefali bununla aldım çünkü.
Benim tercihim de öncelik dediğiniz şekildeydi ancak sitelerde meps in kaşıklarını bulmakta zorluk çekiyorum.Neyi gözüme kestirsem tükenmiş oluyor.
Sevgili onur hiçbirimiz bu işleri ha dedimi öğrenmedik,görerek, sorarak, irdeleyerek öğrendik, öğrendik bittimi,hayır bitmedi,öğrenecek dünya kadar bilgi daha var,eminim. İşin aslı sabır,sebat.Ben bu işlere ilk başlayan arkadaşların boşa giden bütçeleri ve emekleri olmasın istiyorum.Başlangıçta biraz daha küçük bütçeli takımlarla başlamak her zaman faydalıdır. Kaşık vardır 3 lira kaşık vardır 8 lira.At-çekte pratik çok önemlidir,atışları geliştirmek ve nokta atışlarda başarı sağlamak hep pratikle olacaktır.Atışları geliştirmediğinden karşı kıyıdaki söğüt dalına taktırdığın 8 liralık kaşık içini biraz fazla acıtır. Ne zaman istediğin noktalara kaşığı düşürmeyi başarmaya başladın o zaman kaliteli kaşıkların hakkını vermeye başlarsın. Tatlısu levreği kasnaya göre daha saldırgan bir balıktır.Her ikisi içinde benzer kaşıklar iş görecektir.Hatta kalitesi düşük dönme düzeni ve hızı daha düşük kaşıklarla tatlısu levreği avlayabilirsin, onu kandırması kasnaya göre daha biraz daha kolaydır. Başlangıç olarak bu balıklar için atarı 5-15 gr,uzunluğu 1,80-210 arası parçalı spin kamışlardan edinebilirsin. Misinan başlangıçta 0,20-0,24 arası olabilir.Ustalaştıkça 0,16 ya kadar düşebilirsin. At-çekte en öne çıkan aparat makinadır diye düşünüyorum,sürekli atap çekeceğin için makinanın çalışma süresi oldukça yüksektir.Küçük kalibreli 1000-2000-2500 gibi kalibreler seçebilir,bilye sayısından ziyade, devir oranı yüksek olanları seçmek gerekir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, geldiğinde tekrar üzerine konuşabiliriz.sevgiler.