arkadaşlar malum yaklaşık 2 haftadır havalar yağışlı geçiyor,bu aralar pek rapor sunanda olmuyor hava şartların dan dolayı,bende sizlerdenim dün meranın hiç tadı yok idi,yaklaşık 2 haftadır öyle, dün river98 im ile at çek yaparken,önce sazan balığı ölüsü gördüm,akıntı ile denize açılıyordu,ardın dan su üstünde,uzun birşey gördüm,baktım bu balık ama ne balığı aklıma ilk gelen bunun bir baraküda oluşu idi,ama yanılmışım hemen river98 imi hedefe gönderip at çek yakala yaptım gelen dev bir yılan balığı hayatımda ilk defa böyle irice yılan balığı görüyorum balığın kafası kopmuş,muhtemelen yatağında göçük olmuş,dal kök vs sebeblerden dolayı kafası sıkışmış kopmuş olabilir,belkide başka bir bölgeden gelip kıyıya vurmuş olabilir,denizde tren yolu gibi dal çöp dolu idi, ağırlığına gelince tahminim 7 8 kilo gelir,kafası da olsa belki toplamda 10 kilo gelebilirdi boyu 1mt nin üstünde olduğu belli, balığa ne mi oldu benim kedilere ham oldu ne kadar kalın derisi varmış,kayış yap beline tak Emrah kardeşim balığı yüzerken sen aklıma geldin şurdan biraz paket yapayım derisin den de Emrah a yolluyayım dedim yeni sahteler neyim yaparsın diye bu arada at çek de ilk trofemi yakalamış bulunuyorum,başı yok ölüde olsa misina remixon silk 18 lik örgü, makina mitcell Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us porselensiz kamışın sahibi demesinmi ben bu kamışla bu kadarını çektim diye bende yedim Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us son bir cümle yazacaktım unutdun ne yazacağımı aklıma gelirse yazarım sevgiyle kalın
Kadir hemserim yılan balığını burada suyun akıntısına göre 50-75 gr gezerli kursun ve arkasından çatallı dediğimiz ikili takımla tutuyoruz bilhassa yagmurlardan sonra çok güzel av verir. gezer kursun bedende düşünürsek sonrasında 20 cm lik iki 1-2 numara iğne bbaglı olan ayaklar. anlatabildim sanırım. yem olarakta solucan kullanıyordum gecen sene. ama bu sene silikonla denemeler yapacagım. yılan balıgı fena basar oltaya ve hemen çekilmesi gerekir benim kanaatimce. sebebine gelirsek kanal vs türü yerlerde deliklere yuvalanıyo ve acıyla deliğin birine giriyor. eger acele etmezssek o takımıda balıgıda unutun. ve gördüğüm sudan çıktıktan sonra en geç ölen balık. son olarak yediğim en lezzetli balıklardanda birisi.
Kadir abi tebrikler maşallah soba borusu gibi mübarek onun ölü bir levrek olduğunu düşündüm de adamın içi gider be
Abi bana gondermek istemissin.Cok sagol Bundan sahte degilde spin kamisi bazukasi yapilabilirdi Heheh Beni guldurdun yine Senin raporlar hakikaten cok daha degisik,eglenceli ve orjinal oluyor Mutlaka guldurecek bir cumle cikiyor icinden Bu arada kafasiz trofe yakalayanida ilk defa goruyorum Bende daha once kocaman bir zargana yakalamistim kafasiz Ama emin ol o balik eger canli olsaydi hayatin boyunca unutamayacagin bir av zevki yasatirdi sana.Cunku cok inatci bir balik. Bak yeni raporlarini bekliyoruz ona gore.Kendine cok iyi bak Abicim.Rastgele...
aynen öyle sizin gibi levrek denk getiremeyince elde avuçda ne var onu sergiliyoruz Fatih kardeşim daha önce yılan balığı tutdum,bir türlü nasip olmadı,herkes eti güzel diyor,gerçekden de derisini soyarken iştahım kabardı desem yeri var,acayip yağlanmış hayvan,ne kadar temiz eti var öyle,bem beyaz derler ya öyle birşey ,kılçık olarak sadece bel kemiği var,biz burda solucan,boru kurdu,yahut alabalığın içini takıp tutabiliyoruz,ayrıca söylediğim gibi,oltaya vurunca çabuk çekmek gerek,iyi basıyor oltaya,böyle bir canavarın oltaya binişini ve çekişini düşünemiyorum bile, tahminen yaşıda bayağı var gibi. ölü levrek olsa trofe tutdum diye gösterebilirmiydim yok olmaz, hemen karşımda izzet abi vardı := ( smili limiti dolmuş ) spin kamış bazukası olabilirdi de, kafasıda olsa,en ilginç spin kamış bazukası olurdu havaların sakinleşmesini bekliyoruz,zira bu aralar kıyıda hiç balık yok desem yeri var, dün hiç olmazsa oltamın ucuna bir balık takabildim ölüde olsa bu arada dün bir kere akıntıya kapılan ağaç dalına tasma attım bir an heyecanlanmıştım ama bu kısa sürdü, aynen öyle kardeş çok yağlı eti var, river98 yaz aylarında haziran gibi,tam bir kefal katili, bulunduğum yerde yazın çok kefal oluyor,sürü ile gezen kefal grubunun üstüne düştümü takı veriyor kancasını hemen, bu yüzden 4 5 balıkçı beni pek sevmez oldu,tutduğum kefalleri hep geri salıyordum da ondan
Bu irilikte bir yılan balığını (ölü ve de kafası yok olsa da) bir başkası yakalamış mıdır? Kayıtlardaki durum nedir, dil bilen arkadaşların bu türü fishbase'den kontrol etmesini rica etsek? Belki uluslararası bir olayla karşılaşırız ne dersiniz? Fazla mı iddialı oldu sanki ne? E, hadi son cümleyi de yazıver be Kadir. Hala hatırlayamadın mı?
kadir dün o balığı görmek için karşıya geçmeye üşendim gerçi uzak diildi ama neyse bu arada balık baya acayipmiş yahu fotoğrafları ne zaman koyacaksın diye merakla bekliyordum. düşünsene bu balığı canlı canlı çektiğini
vallah abi son hatırladığım tek şey,balığı orda bırakmıştım,sonra İzzet abi hatırlatdı kedilere götür diye sazan ölüsüde görünce,muhtemelen derenin yukarı bölümlerinden bir yerlerden sürüklendi geldi diye düşünüyorum,belki kıyıya vurdu,tarlaya çıktı ,bilmeyenin biri kafasını koparttı attı suya oda olmuş olabilir fikir üretiriz sayın abim abi bu balık oltaya gelse,çıkarsak çıkarsak,derenin içinden dışa doğru yüzdüre yüzdüre ( U ) yaptırıp plajdan dışarı alma ihtimalimiz var sağol kardeşim içimden nasıl geliyorsa öyle aktarıyorum kafası olsa yan yana resim çekinme den 5 e bölüp poşete koymuyacağım dan emin olabilirdin