At çek yöntemi?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sagalassos tarafından paylaşıldı.

1. sagalassos

sagalassos Eray

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon SM 30
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 5 Kg
    Aslında gölün kıyısında bekleyip sazanın oltaya vurması ve zilin çalmasıdır zevkli olan.Fakat sazan için yasak zamanda gölün kıyısına gittiğim zaman at-çek yöntemiyle sudak,levrek vb. balıklar avlamakta zevkli olmalı,''Olmalı'' diyorum çünkü Konya'da Sille,Beyşehir,Altınapa gibi avlaklarda o kadar denememe rağmen hiç nasip olmamıştır sahte ile balık yakalamam.İçime dert oldu bu benim..Tecrübeli arkadaşlardan ilmini rica ediyorum.Mutlaka bir yerlerde yanlış bişeyler yaptığımı düşünmekteyim.Nedir acaba yalnış olan..Teşekkürler..Rastgelsin..

2. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

ilmi yok şans ve avlakda balık olması ile alakalı

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    ilmide var:)

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Eray bu işin ilmi sabır... Tıpkı senin mantarlı takımlarda yaptığın av gibi... Sırtın ağrır bacakların ağrır ama balık oltana vurduğunda gözlerin fal taşı gibi açılır ağrılarından eser kalmaz... Öncelikle hedef balığa göre bir seçim yapmalısın. Örneğin levrekle alabalık aynı beslenme kültüründe değildir, Alabalık yakalamaksa amacın 2 ve 3 numara kaşık, levrekte beyaz sasi turna da ise rapala ve turna kaşıkları kullanmanı tavsiye ederim...