Selamlar; Bayram tatili nedeniyle herkes gibi bende kendimi sahillerde buldum. Arabanın bagajında tüm kamış ve makine çeşitleri ile her türlü ava katılabilecek gibi hazırlıklıydım. Gece eşkina avı için şamandıralı takımlar, gündüz çupra vs için 2li 3lü yemli takımlarım ve tabi ki at-çekte kullanacağım nacizane 2 adet rapala ve 1 adet de gelibolu cam sahtem. Henüz spin kamış ve makinemle herhangibir tür balık avlamamış biri olarak şu an koleksiyonum bunlardan ibaret. Ama korkarım mikrobu fena kaptım. Meğer at-çek stili ne kadar keyifli imiş. Aslında tatil süresi boyunca balıkpeşinde geçirdiğim zaman, planladığım süreden çok daha az oldu. Bunda gece 1:30, 2:00 lere kadar okey partileri ve çocuklarla denizde geçirilen yorucu günlerin etkisi tartışılmaz. Oysa planlarımda Mustafa abi (Mustafa Kurdaş-Bandırma) ile yapacağım çupra, minekop avı da vardı ama kendisini arayamadım bile. 29 Ağustos Ptesi sabah 06:45'te uyandım ve arabanın bagajından spin takımım ve 2 adet sahtemi de alarak liman içi tespit ettiğim levrek avlağıma gittim. Burası aynı zamanda teknelerin bağlandığı dalgakıran iç tarafı idi dip yapısı yosunlu olduğundan at-çek için uygun olmadığını düşündüm ama öte yandan burada levrek olduğu konusunda duyumlarım vardı. Rapala maxrap 13cm sahtemi çıkardım ve at-çek yapmaya başladım. henüz 3. atış olmuştu ki kıyıya 2m kala sahte takıldı ve kaldı. Misinayı kopararak hemen kıyıda bulunan bir teknenin demirine bağladım. Denize girmeden çıkacak gibi değildi. Sonra gelip çıkaracaktım. Diğer sahte cebimde dalgakıranın diğer tarafına geçtim burası daha kolay bir avlaktı en azından denize bağlı tekneler vs yoktu. Henüz 2. atışımda aşağıda fotoğrafını göreceğiniz zargana sahteme atladı. Kalama ayarımı sıkarak çok da zorlamadan kıyıya aldım. Ama havada bir zıplaması vardı ki sanki levrek avlamış gibi sevindim. Bu benim at-çek yakaladığım ilk balığımdı. Sonraki 2 saat aynı sahte ile at-çek yaparak geçti. Ne yazık ki levrek avlayamamıştım ama muhteşem bir zargana yakalamıştım. Evde metre ile ölçtüm. Tam 56cm geldi. Öğlen vakti denizde bıraktığım sahtemi aramak üzere misinayı bağladığım yere geldim. Baktım deniz bayağı da derin boğazıma kadar girmem gerekiyor. Misinayı bir iki çekeledim ve sahteyi gördüm. 3 iğnesi de bir ipe iyice takılmıştı ipin ucunda da denize atılmış bir otomobil lastiği . Misina kopmadan ipi çekebildim ve böylece sahtemi de kurtardım. Misina 0.18mm Powerline Spider. Kesinlikle tavsiye ederim. O kadar at-çek yaptım hiç gam yapmıyor ve sağlamlığını da lastik çekerek kanıtladı. Herkese balık peşinde rastgele. Kamış : Okuma Salina Seaspin 2.40 10-40gr Makine : Ryobi Ecusima 4000vi Misina : Powerline Spider 0.18mm Sahte : Maria Princess SW
-Hayırlı olsun. -Ney? -At-çek'e başlaman. Zargana da afiyet olsun tabi. Konu başında eşkina lafı geçince "Kirazlı geldi aklıma. Kayalar, ağrılar, gece.