Kıymetli balık sevdalısı arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, Kıyıdan levrek için tüylü/silikon takımla atçek yaparken zargana topunun arkasındaki takım geriye gelip karışıyor, dolanıyor. Bu konuda yaptığım bir hata mı var acaba? Beden + zargana topu+ tüy/silikon yem Takımın karışmaması için püf noktası nedir acaba? Teşekkürler
Topun dengesiz, havada dönüyor, takla atıyor. Topun ileri, takım tarafı ucu, arka ucundan daha ağır olmalı. Ağırlık topun o ucunda toplanmış olmalı. Bu hem mesafeyi artırır, hemde karışmayı engeller. Eğer, yumurta gibi eva (süngerimsi) zargana topu kullanıyorsan, onların içinde boru gibi bir kurşun olur. O kurşunu iyice, gittiği kadar ileriye itmelisin.
Çok teşekkürler, evet sanırım sorun ondan kaynaklanıyor..İçi su dolu şeffaf yumurta topu kullanıyorum.. içi kurşunlu olan beyaz yumurta topu mu alayım o zaman? Çok teşekkürler..
Naçizane bir tavsiye olarak ben Beden//Küçük bilyalı firdöndü//Zargana topu//Küçük bilyalı fırdöndü//takım olarak kullanıyorum. Roy abinin dediği gibi suya düşerkende dikkat etmeye çalışıyorum. Şuana kadar sorun yaşamadım.
çok teşekkürler, güzel bir uygulama.. bilyalı fırdöndüden kastınız her zaman dükkanlarda gördüğümüz fırdöndü, değil mi? İki tarafa da klipsli fırdöndü takayım o zaman..
Yalnız bu bilyalı fırdöndü değil. Bu dönen fırdöndü, yada rolling swivel. Bilyalı fırdöndü şöyle bir şey:
Beyaz top almak bir çözüm tabi. Fakat, ötekinin dengesini düzeltmek daha iyi olur. Ama bu biraz iş çıkarır başına, yani gidip hazır alıp takamazsın. Nispeten etkili ve hızlı bir çözüm, topu kalın, parlak ve sert bir telle bağlamaktır. Yani topu lolipop gibi görünen bir şey haline getirmek. Bu bir tür kuyruk görevi görür ve dönmeyi önemli ölçüde azaltır. Telin 10-15 cm kadar olması kafidir.
ben de at çek yapan bir abimizin mantarının ucunda lolipop şeker borusu gibi bir şey görmüştüm, bu kırışıklığı engellemek için sanırım.
Doğrudur abi her iki tipi de kullanıyorum. Zaten senin lüfer takımında vardı. Ondan sonra bolca kullanmaya başladım