piyasada ortalama 5, 7, 10, 13 cm sahteler var, 13 cm sahte boyut olarak klasik kıyı avcısı için büyük gibi? gibi diyorum çünkü burada üstadların tecrübelerine saygısızlık etmek istemiyorum. diğer sahtelerin özellikle 10 cm altı sahtelerin de atış mesafesinin kısalması gibi bir sorunları var, şamandıra benzeri şeyler kullanılması icabediyor ama hiçbir zaman sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünmüyorum, sahte balığın aksiyonunun orjinalliğini bozduğunu düşünüyorum açıkçası. Örneğin levrekte trofe harici levrekler için yani ortalama 1,5 - 2 kg lık levrekler için 13 cm sahte uygun mudur sizce? değerli katkılarınız için teşekkür ederim...
ilginç, bu kadarını hiç düşünmemiştim, söylediğine bakılırsa sahteleri 12,13 cm almak daha mantıklı görünüyor, en azından atış mesafesini uzatmak açısından...
Levreğe 17 cm'lik sahte atıyoruz, hiç hayır demiyor. Teknik olarak, daha büyük sahte daha iyidir. Sorun ise, sahte büyüdükçe aksiyonun kötüleşmesidir. Bu yüzden sahte büyüdükçe, kalitesi önem kazanır.
Serhat'a bir ekte ben yapayım. 12 cm lik sahteye 200-300 gr lık balık atlarken 6,5 cm raglouyla 6 kiloluk levrek alanda var Mesela ben pelican sahtemle kilodan aşağı balık almadım hiç. Buda ayrı bir boyut. Ama Serhatın bahsettiği sahteyle benim sahtem gövde olarak farklı. Benimki tombul onunki ince, kalem gibi. Bence bunlarda etkendir...
yani genel olarak avcı balıkları cezbeden balığın nasıl göründüğü, bu büyükmiş beni döver bulaşmayayım demiyorlar yani
Palamut, lüfer levrek gibi yırtıcı balıklara oranla sahte boyu hususunda daha seçici davranıyor sanırım.. Palamuta atarken daha ufak sahte kullanılıyor ancak ağız yapısından mı yoksa balığın avlanma özelliğinden mi kaynaklanıyor emin değilim..
Şunu anladım, ortalama bir boy yok ancak uzağa atışlar için büyük ama kaliteliler seçilmeli. O halde 11 cm boy ve 25 gr ağırlığıyla cam rapala (GES) ön plana çıkıyor. Üstelik herhangi bir aksiyonu yok atıp çekiyosun. Haksız mıyım üstadlar?
Ges her suda iş yapmıyor, İstanbul Boğazı'nda balık tutanı da duymadım.. Su üstü WTD aksiyonu çalışır, Gelibolu'nda Tayyar Usta'nın işçiliği olanda aksiyon daha kolay verilir.. Ancak az da olsa illa ki dalgalı hava ister..
strike pro nun hangi modelini tavsiye edersin abi? yada senin levrek için kullandığın modeli nedir abi?
GES kullanırken kaşık kullanımı gibi suyun dibi temiz olmalı sanırım, taktırma ihtimali yüksek gibi geliyor bana hep, olaya maddi açıdan bakmak çok mantıklı değil belki ama neticede düşünmek zorundayız, en azından ben öyle yapmak zorundayım evden kovulmamak için o yüzden çok cazip gelmiyor açıkçası.