Herkese merhaba. Bu sabah 05:30 civarı kalktım ve at çek yapmak için Altınoluk-Küçükkuyu arasındaki sahile indim. Denizde tatlı bir dalga elimde okumanın spin kamışı ve pek güvenmediğim eurofishin 13 cmlik sarı sahtesi. Sahteye aksiyon vermekle uğraştım ama pek istediğim sonucu alamadım. Birkaç zargana takibi aldım sadece ve güneş iyice ısıtınca eve dönmeye karar verdim. Hemen foruma bir göz attım. Levrek için kullanılabilecek en iyi sahteleri bulma niyetiyle birçok konu okudum. Sonunda River2sea rover 98 de karar kıldım. İndim çarşıya, malzemeciden HA16R ve G13 modellerini ve bir de başka marka sahte aldım. Eve gelince hazırladım oltamı ve doğruca denize. Saat 15.00 civarı levrek olmayacağını biliyorum. Ya da tutmak mucize gibi birşey ama amacım zaten tutmak değil, aksiyon verdirmek, el alışkanlığı kazanmak istiyorum. HA16R modelini attım, inanılmaz derecede zevkli. Gerçekten de çok iyi aksiyon veriliyor. İyice alıştım, resmen oyun oynuyorum kendi kendime. Birkaç tanıdık yanaştı. "Sen burada ne yapıyorsun böyle" diye soruyorlar Dedim antrenman yapıyorum ama o da ne ben onlara birşeyler anlatırken martı sahteye daldı. Ani bir refleksle kaptı ve havalandı. Sahteyi bırakmaya niyetim yok ama hayvana da zarar vermek istemiyorum. Kıyıya kadar çektim. Bir suya batıyor bir çıkıyor. Ölecek diye korktum gerçekten. Öyle bir kapmış ki Allahtan pensem falan vardı da 3 kişi martıyı zor kurtardık. Tabii hem martı için hem de sahtem için sevindim. Sanırım sahte de verdiğim aksiyon da sınıfı geçti. Şimdi tek sorunum var: ben levreği nerede ve ne zaman bulacağım?
Değişik bir av olmuş. Önce martının sonra sahtenizin kurtulmasına sevindim. Anlatılabilecek hoş bir anı olmuş sizin için...
Akarsuların denize döküldüğü yerlere gitmeni ve gün batmadan ve gün doğmadan wtd yapmanı öneririm. Koyu karanlıkta Rover 98-G13 modelini, aydınlıkta ise HA16R modelini kullanıyorum. HA16R kefale çok benzediği için kefal yiyerek beslenme alışkanlığına sahip balıklarda işe çok yarıyo. Her iki modelde benim vazgeçilmezlerim. Başarılar ve iyi avlar dilerim.
teşekkürler. gerçekten öyle oldu tavsiyelerinizi dikkate alacağım. inşallah levrek raporu da yazabilirim bir ara
benzeri başıma gelmişti rover 98 g15r ile at çek yaparken martı dalıvermişti sahteye neyseki iğneye takılmadan kurtardı kendini hayvancık
suüstü sahtelerin en büyük sıkıntısı da bu zaten...hele etrafta biraz fazlaca yaramaz martı varsa yandınız ...balık mı yakalayayım,martıyı mı kaçırayım diye uğraşır durursunuz ...rastgele...
Neyse ki sizin iğnenize takılmışda kurtarmışsınız, burada 180 gr.'lık kurşunla 50 mt. ötede havadan suya çakılışına şahit olmuştum.
murat bey bende tatil amaçlı akçaydayım burada sahili bugün biraz dolaştım arkadaşlarla konuştum atçek yapan görmedim zaten ikindi vaktiydi ama sülünezle ispendek alanları gördüm gecesinde ise söylediklerine göre iskele civarından daha çok almışlar bence yemli deneyebilirsiniz saygılar...
Ben de bir tek benim başıma musallat oluyor bu martılar zannediyordum. Aynı dertten muzdarip ne kadar çok insan varmış
marti yine bi derece. bide dipten gelen sahteye karabatak musallat oluyor. o daha ilginç. üfff trofe levrek veya kofana bu kofana diye br hevesle çekmeye basliyorsun. bir bakiyorsun karabatak
geçmiş olsun martıyı zarar vermeden kurtarmışsın bir seferinde yeni kapıda benimde başıma geldi ama martı sahteyi denizde değilde hava kapmaya çalıştı iğne gözünün altına girdi ufak hassarla kurtardık hayvanı