Ataköy Marinaya Karşı Mücadelem

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında YuKCeLL tarafından paylaşıldı.

1. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    06.10.2013 Pazar sabahı evime yakınlığı ve yeni yerler keşfetme düşüncesiyle daha önce bir kez deneyimleyip slikon balıkla bir sarıkanat çektiğim Ataköy Marinanın resimde görünen bölgesine gittim.

Bölgem marinanın en sonundaki turistik tesis, işletme hatta yolun dahi olmadığı kayalıklardı. Tam çantamı açıp av öncesi kahvaltı hazırlığı yaptığım esnada güvenlik görevlisi yanıma gelerek hayırdır kime gelmiştiniz? dedi.

-Denize geldim. balık tutup kahvaltı yapacağım. dedim.
    -Burada balık tutmak, oturmak yasak. Özel mülktür. Burayı derhal terkedin. Dedi.
    -Özel mülk? Kimin ki hem neden yasak olsun? Ben bir belediye tabelası göremedim dedim.
    -Kalkavancı ailesinin ortak malıdır. Buranın mülkiyeti ve işletme hakkı Galeria, otel ve tüm bu alanlar kendilerine aittir. Balık tutmak, hava almak istiyorsan kayıkla gelip kayalara basmadan istediğini yapabilirsin. dedi.
    -Kardeşim, denizler ve kıyı şeridi kamu malıdır. Balık tutma yasağı da ulaşıma, çevreye ve diğer insanlara rahatsızlık vermediği sürece serbesttir. İstersen bir amirine önce danış... Desem de, seviyenin bozulmaya başladığını, günümün, moralim bozulmasını istemeyerek orayı terketmek zorunda kaldım; ama yine de içime dert oldu; Uğraşmaya karar verdim. Balık bolluğu veya verimli bir alan oluşundan değil; Parsellenmeye ve tavırlara kızdığım için mücadele edeceğim.
    Bakırköy Belediyesine ve Marina yönetimine mail attım sonuç bekliyorum. Duruma göre dava açarak eyleme geçeceğim. Sonuç dahilinde kıyıdan av partisi organize etmeyi düşünüyorum:)

Bilgi amaçlı.

Kıyı Kanunu:
    Madde 4 - Bu Kanunda geçen deyimlerden;

Kıyı çizgisi: Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda, taşkın durumları dışında, suyun karaya değdiği noktaların birleşmesinden oluşan çizgiyi,

Kıyı Kenar çizgisi: Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturulduğu kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırını,

Kıyı: Kıyı çizgisi ile kıyı kenar çizgisi arasındaki alanı,

Sahil şeridi (Değişik tanım: 01/07/1992 - 3830/1 md.) Kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanı,

Madde 5 - Kıyılar ile ilgili genel esaslar aşağıda belirtilmiştir:

Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,

Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.
    Kıyıda ve sahil şeridinde planlama ve uygulama yapılabilmesi için kıyı kenar çizgisinin tespiti zorunludur.

Kıyı kenar çizgisinin tespit edilmediği bölgelerde talep vukuunda, talep tarihini takip eden üç ay içinde kıyı kenar çizgisinin tespiti zorunludur.

Ek: (01/07/1992 - 3830/2 md.) Sahil şeritlerinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir.

Ek: (01/07/1992 - 3830/2 md.) Yaklaşma mesafesi ve kıyı kenar çizgisi arasında kalan alanlar, ancak yaya yolu, gezinti, dinlenme, seyir ve rekreaktif amaçla kullanılmak üzere düzenlenebilir.

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu onurlu mücadeleniz için öncelikle tebriklerimi sunarım. Malesef kıyıların gözde yerleri para babaları tarafından, bazı yerler devletin kurumları tarafından ve bazı yerler yerler ise kıyılara kazık, çit vs. çeken, tekne bağlattıran mafya bozuntuları tarafından git gide parselleniyor. Bu gidişle neredeyse vatandaşa denizi hiç göstermeyecekler. Oysa bu durum belirttiğiniz gibi açıkça kanunlara aykırıdır, kıyılar tüm vatandaşların ortak malıdır.

Bahsettiğiniz yer dışında, bu haftasonu gördüğüm kadarıyla Kumkapı balık halinden Ahırkapı balıkçı barınağına kadar olan uzun sahil şeridi tel örgülerle kapatılmış. Bir zaman önce vatandaşın piknik yaptığı, denize girdiği, balık tuttuğu yerde yoğun bir inşaat çalışması başlamış. Bu bölgede ne yapıldığını ve ileride halka açılıp açılmayacağını bir bilen bize bildirebilirse çok sevinirim.

3. Rastaask

Rastaask orhan

Favori Makine:
    daiwa croscast s 5000
    En İyi Avı:
    mercan 1,9 kg
    Davanın sonucunu merakla bekliyorum orası el değmemiş esrarengiz bir meradır benim için.Örnek bir vatandaş hareketi tebrik ediyorum.

4. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Eskiden oraları kayıkhaneyken rahatça girip çıktığımız,yüzdüğümüz balık tutuğumuz yerlerdi.Örnek davranışınız için sizi tebrik ediyorum.Umarım iyi bir sonuca ulaşırsınız...

5. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Verdiğiniz onurlu çaba adına tebrik ederim.
    Organizasyona adım yazılabilir.

6. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Bahsettiğiniz bölge boğaz araç tüneli şantiyesi kapsamında olduğu için çevrildi. En az 3 yıl o bölgede inşaat sürecek. Hatta sahil yolu da proje kapsamında 1 yıl kadar kapanacak ileride... idk

7. ırıshsetter

ırıshsetter Koray Güzel

En İyi Avı:
    Turna 64 cm
    Ben 33 senedir o kıyıları seyrederim evimden...Son 3 senedir yaşanan talan apayrı boyutta.Kanuna aykırı olduğu halde oralarda binalar yükseliyor.Kıyı şeridinde 6 kattan fazla yapıya izin verilmeyecek dendiğinde oradaki yapı 6 katlıydı şimdi 22 kat.Bu sahil yıllarca talan altındaydı halka açacağız dendi TOKİ tabelaları konuldu ve iktidar yandaşlarına açıldı...Belediyeye boşuna gitmişsiniz oralara onlar bile giremiyor...

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yüksel alnından öpüyorum seni.:) ;)

9. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Sonucu ben de _Bakırköy'de yaşayan biri olarak_çok merak ediyorum..Cesaretinizden ötürü de sizi kutluyorum

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yüksel bey helal olsun size,tepki verilecekse bende imzamla katılırım,kıyı şeritlerimiz halkın ortak kulanımına açık olmalı,tekrardan tebrik ederim tutumunuz için sizi,ortak bir tepkide bende yanınızdayım...

11. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Burası türkiyedir.Tazıya tut tavşana kaç:( :( sen adamları denizin içine kadar sok ,sonra bana kıyı kanunundan bahset.

12. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    :) Bu kanunlar senin benim gibiler içindir. Biz kendi elimizle devleti bu hale getirdik devlet mi bizim için var biz mi devlet için varız karışmış. Ama bizim millete her türlü rant,hortum ,yasak vs.. mübah cahiliz ne yapalım oy verirken , hakkını yerlerken tık yok sonra dedikodu hırla :)
    neyse arkadaşım giriştiğin mücadelede dava açarsan uzayacak davanın! giderlerini buradan karşılarız. Kolay gelsin..

13. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
  14. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    Tebrik ediyorum Yüksel bey bu yapılanlara sinirlenmemek mümkün değil. Aslında oraya polisi çağırtsaydınız direk kestirebilirdiniz.Tabi orada nasıl bir konuşma geçti bilmiyorum.Siz keyfim kaçmasın diye uğraşmak istemediniz. inanın polis gelseydi onların keyfi kaçardı .Böylelerine çirkefleşeceksin.

15. delykadir

delykadir kadir

En güzeli en az 10-15 kişilik bir balık organizasyonu düzenlemek eminim etkili olacaktır
    en azından .....
    1) ya toplu bir protesto etkinliği
    2) Akşam haberlerinde Amatör balıkçılara Toplu göz altı :)
    3) Görevliler ile kavga
    4) Hepsi :D

sonuçta bizim insanımızda kalabalıktan korkma demiyelimde kalabalıktan çekinir ve o bölgede en az 10 15 kişi aynı anda sorunsuz balık tutabilir

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
  17. Elvis

Elvis Suat

Tebrikler;denizlerimizin,derelerimizin ve nehirlerimizin talan edilmesini bu tip çabalar durduracaktır elbet...

18. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Mücadelemizde yalnız olmadığımı biliyordum

Hepinize destek ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Avukattan kıyı ve denizlerin kullanımı ile ilgili bilgileri yapılacak prosedürleri öğrendim ve gereği halinde destek sözü aldım.

Marina yönetimine yazdığım ve henüz cevap verilmeyen yazım aynen aşağıdadır:

06.10.2013 Pazar sabahı saat 10:00 civarlarında ilişikteki haritada görünen(Kırmızı okla belirtilen alan) 'Kıyı Çizgisi' olarak kanunda kabul gören alanda bilgisiz özel güvenlik görevlilerinizin müdehalesi ile tarafımı hürriyetimden yoksun bıraktığınız ve tehditlerinizle haksız müdehaleniz sebebiyle mağdur edildiğimden yönetiminizi uyarmam gerekmiştir. Şöyle ki;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ikamet ettiğim semtte denize ulaşmak, ondan faydalanma hakkım, ilgili kanunlarca güvence altında olmasına rağmen personelce yapılan işin gereği bilinmesi gereken mevzuat, vatandaş hakkı, kıyı ve anayasa kanunlarından bir haber güvenlik görevliniz tarafından, ilişikteki haritada gösterilen alandaki kayalıklarda kahvaltı yapıp, balık avlamak üzereyken engellendim. Görevliyi bilgilendirmek istediğimde, "-diğer arkadaşlar daha önce izin vermiş, görmezden gelmiş olabilirler; Ben senin yüzünden fırça yiyemem; Burayı terket! Burası özel mülk olup Kalkavancı ailesinin kullanımına tahsis edilmiştir, eminim uğraşmak istemezsin" şeklinde ısrarlı, bilgisiz ve seviyesiz söylemleri karşısında sabrederek olay büyümesin, günüm ve moralim rezil olmasın diye karşı koymayarak alanı terkettim.

Deniz ve çevreyi temiz tutmak hepimizin görevi olup bunun için bilinçli olmak yeterlidir. Çevreyi diğer vatandaşları rahatsız etmek de kişinin terbiyesinden kaynaklanır. Abartılı durumlarda gerekirse polis sorumluluğundadır.

Ben sizin tellerle çevrili, özel güvenlik gereken yat limanınıza, size ait mülk veya mala girmiyorum, Turistik tesis ve işletmelerinizin yolunda, yakınında, görünüründe bulunmuyorum, Özel otopark ve sportif işletmelerinizi kullanmıyorum mani olmuyorum; Beni neden engellemeye çalışıyorsunuz? Vergisini verdiğim vatandaşı olduğum ülkemde alt tarafı kayalıklarda oturup denizimi kullandırtmamak ne haktır?

Zaten çok sık gelen birisi değilim; İlk defa böylesi bir olayla karşılaştım ve zarar gördüm. İlk fırsatta yasal dayanaklarımı toplayıp tekrar geleceğim ve o kayalardan balık tutup, denizi seyredip, simitimi yiyip, çayımı içeceğim.

Hazine Müsteşarlığından bilgi edinme kanunu ile bazı verileri talepte bulundum, sonraki ilk müdehalede tutanak tutturup kesinlikle yasal hakkımı arayacağımı, tesisiniz ile ilgili sosyal medyada gerekli bilgilendirmeleri yapıp amatör kıyı balıkçı kulüpleriyle örgütlü bir mücadeleyle girip, vatandaşlık hakkımı koruyacağımı, yasalar çerçevesinde her türlü eylemlerde bulunabileceğimi tarafınıza ihtar ederim. Saygılarımla. Yüksel KİŞO - 0554 831 44 55

19. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Yüksel inanırmısın bilmem ama gözlerim doldu sinirden.Senden ricam lütfen bırakma.Her şey Hz.Hüseyin efendimizin zalim yezite karşı durması ile başladı.O köpeklere hadlerini bildir.

20. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Hepimiz Yüksel'e destek veriyoruz çok güzel ama içimiz de bu konulardan anlayan ne bileyim bu işlere bakan bir devlet dairesinde çalışan veya tanıdığı olan var mı acaba.Yüksele yol göstersin yardsımcı olsun