Ataköy'den Selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında cheleby tarafından paylaşıldı.

1. cheleby

cheleby İsmail Cem

En İyi Avı:
    heralde ortalama bir lüferdir:)
    Merhabalar,

Ben Ataköy'de oturuyorum. Daha önce Ataköy Sahil'i dümdüz edilmeden rahmetli babamla birlikte lüfer avlardık. Daha doğrusu kendisi avlardı. Bana da olta hazırlardı ve arasıra kendisine ben de eşlik ederdim. Babam öldükten yaklaşık 4 sene sonra yani bu aralar tekrar balık avlamaya merak sardım. Sandıklardan kendisine ait takımları çıkardım. Yani bir nevi babamdan kalan bir hobiyi tekrar yaşamak istiyorum. Tabi zamanında babamdan bütün ayrıntıları öğrenmediğim için şimdi bu forum sayesinde öğrenebileceğim çok şey var.

Şuan 24 yaşındayım ve özel bir şirkette çalışıyorum. Boş zamanlarımda hazır da sezonuyken lüfere atmak istiyorum. Benim oturduğum tarafları bilenler varsa ve yardım ederseniz sevinirim. Bu konu ve başka konularla hakkındaki sorularımı ilgili konularda yazıyor olacağım.

Hepinize rasgele..

2. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Hoşgeldin.Eğer kıyıdan avlanacaksan Şu aralar akşamları sana yakın olan yeşilköy sahile gidebilirsin.Gerçi balık çok ama çok seyrek ama yinede şansını dene derim.

3. cheleby

cheleby İsmail Cem

En İyi Avı:
    hoşbulduk.. forumdan okuduğum kadarıyla yeşilköy'de tam olarak nerden atılıyor? okuduğum kadarıyla kayalıklar deniyor ancak lüfer için oltayı sabitleyebileceğim ve hareket etmenin(ya da sandalyeye oturmanın) rahat olduğu düz bir platform/yüzey gerekmez mi? böyle bir mekan var mı acaba yeşilköy'de..

Teşekkürler

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Maalesef öyle bir mekan mevcut değil. ancak Rönepark civarındaki kayalıklar daha muntazam. Sandalyenizi ve kamış ayaklığını koyabileceğiniz yerler mevcut.

5. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    :) ismail galiba sen balığa değil ,pikniğe gideceksin.baksana sandalyeye oturmak felan:) maalesef yeşilköyde öyle uygun pek yer yok.zaten sahil boyu hep kayalık.pek rahat değil ama balık olursa keyfine diyecek olmuyor.rastgele kolay gelsin.

6. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldin.

7. cheleby

cheleby İsmail Cem

En İyi Avı:
    valla cem abi fena olmaz mı rahat rahat oturup saatlerce balık beklemek :) öbür türlü balık tutsam bile kaçırıcam elimden kayalıkların arasına hem balık bosa gidecek hem de emeklerim:) bir de o kadar saat rahatsız ortamda boylesıne sabır isteyen bir iş için cabuk pes etme olasılığımı arttıracak. artık olmadı uzak da olsa baska yerler arastırmam gerekicek:)

8. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Mutlaka olur tabii ki ama yeşilköy tarafı maalesef hep kayalık.Sonuçta balığı kıyıya almak için mutlaka suya yakın olmak gerek,yoksa o sabırla saatlerce beklediğimiz lüferi kıyıya almak zor belki de imkansız olacaktır.Ama ben illa oturacağım ve öyle bekleyeceğim diyorsan:) boğaz da uzak gelmez dersen seçim senin.Şimdiden rastgele.

9. cheleby

cheleby İsmail Cem

En İyi Avı:
    sağ olasın abi.. yarın sabah bir bakacam yeşilköye.. olmadı pazar günü kabataştan atarım orası da olmazsa dediğin gibi arttık sarıyere kadar yolu var:)

10. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    İsmail hoşgeldin arkadaşım,istanbulu bilmediğim için bişey diyemeyeceğim konuyla ilgili .(Bu arada mevzusu geçmiş iken babanız için Allah rahmet eylesin)

11. 56562

56562 xxx xxxxx

Aramıza hoşgeldiniz.

12. cheleby

cheleby İsmail Cem

En İyi Avı:
    cok sağolun..

Hoşbulduk...

13. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış: