Arkadşlar yeni kamış alacağım okuma carbonite 3.90 beğendiğim kamış yalnız 80..150 atarlısını tavsiye etti müşteri temsilcisi sık boğaza giden biri değilim avlandığım yerler yenikapı galata unkapanı haliç hali ile 125 gramı geçmemiştir 1 yıldır atar ağırlığım sadece bir kere beylerbeyinde 175 gram atmıştım yani uzun lafın kısası genellikle 120 gramı geçmiyor avlandığım yerler atar olarak 100..200 grammı almalıyım yoksa 80...150 grammı satacak arkadaş kamıştan zevk almak istiyorsan 80.150 gramını alman lazım dedi attığım avlaklara göre lütfen fikirleriniz benim için değerli sonuçta 200 tl verceğim ve uzun süreli kullanmak istiyorum ve hafif olmasını istiyorum.
Merhaba Ben senin yerinde olsam 4.20 cm alırdım. Kamış Ağırlığı = 365Gr Okuma Carbonite Tele Surf 13'-390cm 80gr-150gr = 220 TL Kamış Ağırlığı = 485Gr Okuma Carbonite Pro Tele Surf 420 Cm 100gr-200gr = 285 TL Avlandığın yer olarak yenikapı , haliç vb. demişsin. Rahatlık ve ilerisini düşürsen 4.20 derim. Gramaj sana kalmış. Ancak 120gr attığın yerler var. 80-150gr arası bir kamış sıkıntı yaratmasın sana . Yemlide akıntıya denk geldiğinde 120gr sana yeterli gelecek mi?
Aydın bey haklısınız çok kafam karıştı şu an kullandığım kamış 650 gram ve beni bazen zorluyor ağırlığı yoruyor 4.20 okuma carbonite pro tele surf benimde aklıma geldi ama 120 gram fark var ağırlık olarak beni zorlamaz sanırım insan karar veremiyor hakikaten diğer 4.20 kamışlara göre örneğin 100 tl 200 tl arası 4.20 kamışlar var okuma carbonite pro nun ne artısı var gramaj olarak 475 gram o ağırlığa 130 liraya 4.20 kamışlarda mevcut kapalı boyu 97 cm bu avantajı var sizin fikriniz olarak sadece kapalı boyu 50 cm kısa olduğu için 160 tl fazla ödenirmi ? fikirleriniz önemli benim için. dersenizki şu şu şu artılarıda var mennun olurum zaman ayırıp cevapladığınız için.
bende 390 80-150 gr atarlı olanı var tabi benim kullandığım bölge adana boğazı bilemem ama 100 gr kurşun çok rahat atıyorum 125 hiç denemedim ama rahat atacagımdan şüphem yok carbonite proyu gördüm bence hem kaba hem ağır sen bunun yerine bence 390 100-200 gr olanı al kafan rahat etsin
Abdurrahman bey sizce nasıl bir kamış kullandığınız vuruşları hisettiriyormu yani hassasmı mennunmusunuz kamışdan hafiflik olsun kalite olsun taşıma boyu olsun 3.90 kısa kalmıyor değilmi
Merhaba Bizim grupta hem normal Carbonite hemde Carbonite Pro var ikisinide kullanma şansım oldu. Carbonite Pro'yu genelde yemli avlarda boğazda rapala ve istavrit avında kullanıyoruz. Carbonite 'yi ise genelde istavrit avında hafif makinayla kullanıyoruz. Birde farkını sormuşsun. ilk çıkan Carbonite idi sonra Carbonite Pro çıktı. Belki daha yeni teknoloji kullanılarak üretildi , belki de yeni ürün olduğu için bu şekilde isim verildi. Bir fark olduğunu sanmıyorum . Ama Okuma markasının Distribütörü Üsküdar da Cengiz Balıkçılık. Ara onları sana bilgi verirler. Fiyatta alabilirsin indirim yapıyorlar genelde
Ben İstanbul balıkçısı değilim boğazda nasıl avlanılır pek bilgim yok ama nacizane tavsiyem alacağınız kamışı kesinlikle 420 düşünün daha kasaları yetersiz kalacaktır. Avlandığınız zaman farkedeceksiniz.Kendi kullandığım lineaeffe sea master 4.20 /180gr atarlı kamışa bakabilirsiniz.fiyatı gayet makul ben kamıştan memnunum.
Cevaplarınız için çok teşekkürler Erol Lineaeffe Sea Master Carbon 420cm nasıl hassas mıdır ? yemlide sert aksiyonmu genel olarak yoruyormu ?
Ben denizde iki sefer istavrit avında kullandım50 gr kurşunla .Vuruşları rahat hissettiriyor.Ama bu kişiden kişiye değişir tabi.Tatlısu sazan avında kullandım 100 gr kurşunla gayet sağlam. Yanlız şunu belirtmek isterim uç boğumdan sonra iki gezer halkası var iyi sabitlemek gerekiyor.Fiyatına göre bence iyi bir ürün 100 tl ye almıştım.Umarım yardımı olmuştur.
Carbonite 3.90 kamışım var.Tavsiye ediyorum..eski 600 gr civarı kamışları attım.Megerse bu güne kadar hammalık yapmışız.Eger boğazda kullanacaksan 200 atarlısını al,zaten üstünde 200 yazssa bile 190,200 gr atamazsın.Baska sorun olursa sor...:thumb:
Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım sanırım okuma carbonite alacağım 3.90 olacak 4'20 is bütçemi aşıyor 3.90 190 tl ye alacağım pro modeli 280 tl civarında inşallah 3.90 beni mahçup etmez .