Ataşehir Belediyesi Yetkim Yok Diyor...

Konu, 'Genel Konular' kısmında dragonX tarafından paylaşıldı.

1. dragonX

dragonX selcuk

BALIK SATIŞININ YASAL LİMİTLERE UYGUN OLUP OLMADIĞININ KONTROLÜNDE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ YANINDA BELEDİYE ZABITALARININ GÖREVLERİ

Ataşehir Belediyesine Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, aşağıdaki (en altta koyu harflerle yazılan metin) soruları yönelttim, Yetkimiz yok, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına başvurun diye cevap geldi. Belediye Görevlerinide Bilmiyor iyimi... Bende kanun ve yönetmenlikleri kendilerine gönderip , Edremit Belediyesini de örnek vererek cevap verdim.

Bakanlığın Tebliğinde açıkca Belediye Zabıtasının Görevli olduğunu yazıyor bunu da kopyalıyorum.

MADDE 19 – (1) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir.

Edremit Belediyesi Nasıl bilebiliyor peki?

http://www.yabantv.com/haber/8622-zabita-metre-ile-balik-olctu

Konu İle İlgili Yardımcı Kaynaklar :

Belediye Zabıtalarının Görev ve Sorumlulukları
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.11244&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

Üstteki Yönetmenlik Aşağıdaki Kanuna Direkt Atıf Yapıyor.

GIDALARIN ÜRETİMİ, TÜKETİMİ VE DENETLENMESİNE DAİR KANUN
    http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5179.html

İlçe Sınırlarınız içindesatılan balıkların yasal limitlere uygun olup olmadığını denetlemekle yükümlü zabıta memurlarınızın kaçına bu konuda eğitim verilmiştir.

2012-2013 balık sezonunda sorumluluk sahanızda yasal limitlere uygun balık satılıp satılmadığı hangi sıklıkta rutin olarak kontrol edilmektedir.

-Bu rutin kontroller sonucu kaç adet işlem uygulanmıştır?.

-Ayrıca ihbarlar sonucunda kaç adet işlem uygulanmıştır?

- Bu işlemler sonucu ne kadar balığa el konulmuştur ve cinsleri nelerdir ?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Görevi ihmalden savcılığa anlatabilirler dertlerini.

Açıkca söyleyin, bu konuda kanun ile yetkili ve görevlisiniz. Bunu bizim hatırlatmamız gerekmiyordur sanıyorum babında.

Gıdalarını boş ver, su ürünleri kanunu bilfiil, belediye zabıtasını bu konuda görevlendirmiş halde.

Mümkünse, bel. başkanına ulaşmaya çalışın.

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    inanırmısın nedense hiç şaşırmadım..

4. dragonX

dragonX selcuk

Neyse Ataşehir Belediyesi İnternet sayfasında "Başkana Mesaj Gönderin" diye bir bölüm gördüm, oraya yazdım olayı...bakalım ne olcak...:)

5. dragonX

dragonX selcuk

1380 Nolu Su Ürünleri Kanununun 33. Maddesi Kontrol İçin Kimlerin Yetkili ve Sorumlu olduklarını yazıyor.

Madde 33 - (Değişik madde: 22/07/2003 - 4950 S.K./5. md.)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve içsuların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde 3'te yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.

6. Elvis

Elvis Suat

Selçuk Bey,
    Gösterdiğiniz bu azimli çabadan ötürü sizi tebrik ediyorum.Sizler gibi mücadeleci insanlar sayesinde balıklar gelecek nesillere taşınacaktır...Maalesef yine her zamanki gibi 'mera bilgisi omadığı için,hangi takımın daha ucuza nerde bulunabileceğini vb.gibi' direkt menfi çıkar sağlayabilecek konular ihtiva etmediği için gerekli ilgiyi görmemiş mesajınız...

7. GencoGnc

GencoGnc Genco

Ataşehir yeni kurulan ve toplumsal konulara duyarlı bir belediye.
    Şimdi bu linki kendilerine gönderip,yaptıkları ilgisiz davranışın insanlara nasıl yansıdığını anlatacağım.

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İçişleri bakanlığına da soralım, bu nasıl belediye ki görevlerinden haberi yok diye:(

9. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Selçuk bey,

Azminiz ve çabanızdan ötürü sizi tebrik ediyorum.

Bu ülkede olta sallayan her 100 amatörden biri sizin gibi davranmayı becerebilse bir-iki senede çok şey değişir.

Konuya ilişkin attığınız tüm adımları tek tek yazmış olmanız da daha sonra benzer yazışmaları yapacak olanlara örnek teşkil edecektir.

Elleriniz dert görmesin.

RASTGELSİN.

10. dragonX

dragonX selcuk

Teşekkür Ederim Tarık Bey,

Aslında olayın içine bu kadar gireceğimi ben de tahmin etmiyordum. Ama gerek forum katılımcılarının anlattıklarını okuyunca, gerekse bazı şeyleri direkt kendim yaşayıp görünce kendimi birden bu noktada buldum.

Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Alo174 İhbar Hattını ve Bimer'i deneyip yeterince hızlı olmadıklarını görünce, konuyu araştırmaya başladım ve Belediyelerin de bu konuda su ürünleri 33. madde ve eki tebliğ'in 19. maddesi gereği açıkça sorumlu ve yetkili olduklarını buldum.

Burda farkettiğim bir konu;

İstanbul 20 Milyonluk devasa bir şehir olarak bir çok Ülkeden bile büyük. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taş çatlasa 50-60 kişilik denetim ekibinin bu büyüklükteki bir şehirden gelen yüzlerce ihbarın hepsine yeterince hızlı müdahale etme şansı çok düşük.( Aynı kontrol ekibinin zaten sadece balık değil diğer gıda kontrol işlerine de baktığını da gözönüne alırsak.) Kontrol ekibi gelene kadar da atı alan Üsküdar'ı geçer tabiri caizse ve tonlarca limite uygun olmayan balık bu arada satılmış olur.

Diğer tarafdan Belediyeler halihazırda balık satan yerlerin olduğu yerlerde zaten sürekli varlar. Bu denetim vazifesinin bir kısmını Belediyeler paylaşırsa bu sorun daha etkin çözülür. (Belediyelerin yüzlerce zabıtası nerde Bakanlığın 50-60 elamanı nerde.)Böylece Bakanlık fazla eleman ve araç almaktan da kurtulur. Ülkemizin kaynakları gereksiz yere harcanmamış olur.

Bence Yasalara Uygun Olmayan Balık Satışını önlemede kilit yer İSTANBUL'dur.

İstanbul Türkiyenin küçük bir modelidir ve Nüfusun hemen hemen % 25'i bu şehirde yaşamaktadır. Ayrıca kişi başı tüketim oranının en çok olduğu şehirdir.

Aynı oranda Balık talep ve tüketiminin de en çok olduğu yer İstanbul'dur. İstanbul'da Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yetkililerine destek olarak Belediye zabıtaları ve yasada belirtilen diğer görevliler bu konuda daha aktif çalısırsa Yasal Olmayan Limitdeki Balık Satışı ciddi gerileyecektir diye düşünüyorum.

Umarım bu konuda herkes aydınlanır ve denizlerimizi , balıklarımızı yaşatırız.

Size de Rastgelsin,Saygılar,

Not: Konu hakkında yazdıklarımı tek bir yazıda özetlemeyi düşünüyorum.

11. dragonX

dragonX selcuk

Teşekkür ederim Suat Bey, bu konuda bir ilerleme olursa hepimizin çabaları ile olacak.

12. dragonX

dragonX selcuk

Bu arada ben İstanbulda 4-5 Belediye'ye aynı şekilde başvurdum.

Bugün Kadıköy Belediyesinden de Ataşehir Belediyesininkine benzer bir cevap geldi bende Ataşehir Belediyesine verdiğim aynıtı aynen Kadıköy Belediyesine de verdim. Ayrıca Belediye Başkanının email adresini buldum ve ona da mail gönderdim.

Bugün Kadıköy'den geçerken de Balık Pazarından geçtim durumu görmek için, gene aynı manzaralar 4-5 yer gene 20 santim altı lüferleri satmaya devam ediyorlar.

Ayrıca mini mini yavru Tekir Ve Barbun larda tezgahlardaydı....

13. dragonX

dragonX selcuk

Cevap veren oldumu ?

Bana hala cevap gelmedi....

14. GencoGnc

GencoGnc Genco

Ben açıkçası mailime cevap istemedim.

Bu sayfanın linkini belediyeye ve belediye başkanına gönderip,belediyenizin çevreye duyarlı davranmadığını okuyup üzüldüğümü ve hiç iyi reklamlarının olmadığını falan anlattım.

Ne yaptılar bilmiyorum ama Ataşehir belediyesinin birçok konuda duyarlı ve hızlı olduğunu biliyorum.

15. dragonX

dragonX selcuk

Ataşehir Belediyesi beni de şaşırttı açıkcası...Gelen cevap tam bir hayal kırıklığıydı. Başvuru yaptığım belediyelerden sadece ondan olumlu cevap gelir diye bekliyordum. Aşağı kademede çalışan işgüzarların yeni bir işle uğraşmak istemediklerinden dolayı bu şekilde olduğunu düşündüm. Umarım başkan bunu düzeltir.

Bu arada Kartal Belediyesinden de cevap geldi, işine gelmemiş biz değil bu işe İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Bakıyor diye benim talebimi İBB beyaz masaya göndermişler..:) Ben de ne alaka yok boyle birşey diye cevap yazdım. Yasa maddesini de kopyaladım.

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Selçuk, tebrikler, yılmadan devam.

Tebliğin ilgili (Zabıta yetkilidir) maddesini de e-postaya ekleyelim.

17. dragonX

dragonX selcuk

Bu arada Beykoz Belediyesinden ve Üsküdar Belediyesinden üstteki diğer belediyelere benzer olarak Biz Bakmıyoruz gibi, Tarım Bakanlığına başvurun benzeri yanıtlar geldi. Beyoğlu Belediyesi hala yanıt vermedi .

18. king_barracuda

king_barracuda

sabit satış yerlerinde dükkan market içi reyon gibi . ilçe tarım su ürünleri bölümü.
    şikayetleri kendi aldığını ve denetim yaptığını telde onayladı.

ilçe içerisinde sabit olmayan seyyar araç .el araası kamyonet arkası .pazar tezgahı gibi perakendelerde ise görev ve yetki zabıtada hem zabıtadan hem tarımdan bilgi alındı.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51623