merhabalar..Nihayet yıllık iznimin sonuna geldik..bu dönemde 3 defa Atatürk barajına 2 defa devegeçidine gittik. Atatürk barajında bir defa gövdeye yakın yerde olta attık,ancak hep küçük sazanlar geldi.bir defa siverek-kahta arası feribot iskelesine yakın yerden yine aynı..birde biliyorsunuz bir çok faktör var sazan için.biz mısır ile yemliyor ve o bölgeye oltaları botla götürüyoruz.yine oltaya da mısır takıyoruz.bu yöntemle aslantaş barajında çok güzel balık alıyorduk.en küçüğü 1kg lık.genelde 3-4 kilolukları hatta 5-6 kilolukları yakalıyorduk.daha fazlasını yakalayan arkadaşlar da oluyordu.avlak alanlarımız belliydi. ancak bir ayrıntı.koku vermesi için mısırı küspe ile karıştırıyorum 3 defadır..balığı kokusu cezbediyor..acaba küspe sebep olabilir mi küçük balık yakalamamıza. 2.gerçekten doğru yöntem teknik vb kullandığımızda Atatürk barajından arabanın suya kadar gittiği yani yolu olan, oltaların takılmadığı güzel bir yer var mı? 3. devegeçidi barajında hangi balıklar vardır..(diyarbakır) ve av yeri neresi olabilir.
slmlar devegeçidinde aynalı sazan var.ama cok nadir oltayla alınıyor.malum ağcılar mahvetti.eger yayın yakalamak istiyorsanız cok güzel yayın dicle nehrinde cıkıyor.
Peki dicle nehrinde nerelere gidilebilir..Ben geçenlerde surlardan aşağı nehir boyu bir yol var..şöyle bir baktım.bir iki balıkçı vardı..biraz sohbet ettik.küçük sazandan başka birşey çıkmıyor dediler.diclenin neresi güzel av verir.. devegeçidininde neresi iyi av verir..aynalı sazana hangi yem kullanıyorsunuz..çünkü her avlağın kendine mahsus yyemleri var.
hocam diclenin tarif ettiğiniz yeri aşagı kısımları.ben yukarı kısımlarına kum ocaklarının olduğu yerlere gidiyorum.oda seyrantepeden asagı indiğinizde ücyolun ordan dönüp(köprüye yetişmeden) karsıya geciyorsunuz sagdaki yoldan 3-4 km gidince kum ocaklarının görürsünüz.oralarda atıyoruz.devegeçidini gelince genelde mısır vede tavuk ciğeri kullanıldığını duymustum ama emin değilim işin aslı ben devegeçidine balığa gitmedimm.bir defa ördek avına gitmiştim.o yüzden kulaktan duyma ile konusyorum.ama dicle nehrine sürekli gidiyorum.
hocam yayın için ciğer,dalak,solucan(yumak şeklinde),canlı kurbağa,canlı balık.ençok ilk üçlü.hocam özellikle gece fosforlu çubuklu mantarla.diclenin kenarlarında küçük göletler var akan suyla bağlantılı,sazlıklarla dolu.oralarda yayın inanılmaz cıkıyor.oltayı uzaga atmıyorsunuz kıyıdan 1.5-2 metre uzağa.tutmamızda böyle hocam.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...en kısa zamanda deneyeceğim..birde şunu sorayım..normal de ortalama kaç kiloluklar çıkıyor.
merhabalar diyarbakır merkezde merkeze yakın yerlerde nerede ne tür balıklar yakalanabilir teşekkürler mrsparkle
Acaba Atatürk barajından sonraki kısımlarda balık durumu nedir? Örneğin Halfeti ya da Birecik barajı civarlarında. Buralarda ticari avcılık yapılıyor mu?
urfa-bozova taraflarında avlananlar kimler varmı nerde nasıl hangi tip oltalarla hangi yemlerle hangi tür balıklardan avlanıyorlar