Arkadaşlar geçen hafta cumartesi günü atatürk barajına gitmiştim.(ailem orada bayram için gittim.) .aliece gittik. Fakat orada balık tutacak yer bulamadık baraja giden yol yok neredeyse yada bizim araba girmez oraya gibi bahaneler işte en sonunda biyerbulduk fakat adıyamanın kirli suyu oradya atılıyormuş.Yaklaşık 4 saat olta atııp bekledik fakat balık gelmedi yem olarakta mısır kullandık.ertesi gün yani pazar günü sadece babam ve ben gittik ve dagha ileriye gidip bir yer bulduk. Orada mısır ile yaklaşık 3 tane sazan tuttuk 500gr falan fakat yakaladığımız balıkları koymak için kafesimiz(adı aklıma gelmedi şimdi ) yoktu.Bizde yanımızda çuval vardı ona koyduk 2 saat sonra bi baktık balıklar çuvalı delip kaçmış . bizde hayırlısı dedik çuvalı yamadık sonra bi tane daha tuttuk 500 gr civarında onuda koyduk çuvala bi baktık 30 dk sonra oda başka yer açıp kaçmış .yani işin özü eve boş döndük. Size sormak istediğim atatürk barajında yem olarak ne kullanıyor . Genellikle hangi balık geliyor(sazan hariç). Şimdiden teşekkürler.
olsun memduh kardeşim ailece güzel gün ayrıca baba ve oğul güzel av vakti geçirmişsiniz önemli olan bu...!!! bi dahaki sefer tel sepetle gidersin kaçmaz avınız...!!!
Çuvalı nasıl deldide kaçtı bende anlamadım bir ara baktım orada duruyolar sonra baktığımda çuval boştu
Memduh çuvalı delmeleri çok ilginç belki çuval zaten daha önceden delik olabilir. bende birkaç aydır atatürk barajında avlanıyorum ancak yaz mevsiminde mısır çok güzel iş yaparken şu anda sazanları cezbetmemeye başladı ve işin ilginci geçen hafta yine atatürk barajından tuttuğum inci kefaline benzer bir balığı oltaya taktığımda bir adet sazan yakaladım,öyle bir yutmuştu ki yem olarak kullandığım balığın kuyruğu sazanın ağzından çıkmıştı ve büyük sazanların küçük balık sürülerinin içine dalıp saldırdığına bizzat şahit oldum, ben normalde sazanı genellikle otçul bir tür olarak biliyordum. tuttuğun sazanlar aşağıda resmi olan tür olabilir, bu türkiyedeki diğer sazan türlerinden farklı,burada sarıgöz diye adlandırılıyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22105 avlanmaya devam edeceksen oradaki insanlara danışmalısın çünkü havaların soğumasıyla birlikte daha önceden balık çıkan yerlerden şimdi çıkmamaya başladı ve balık türleri yer değiştirdi,genelde akarsu ağızlarına ve barajın içinden geçen eski nehir yatağına kaymaya başladılar. yem olarak mısırın haricinde balık eti ve solucan kullanabilirsin, adıyaman kıyılarında aynalı sazan da çok fazla,yılanbalığı,yayın ve fırata özgü şabut balığı da avlayabileceğin diğer türler arasında.
Memduhcuğum sorumun amacı şu: Yeni tebliğe göre (Sirküler) sazan için en düşük boy limiti 40 cm olarak belirlenmiştir. Bu durumda sana tavsiyem, avlanmaya gittiğinde yanında bir ölçü aleti bulundurup onunla yakaladığın balıkların boyunu ölçmendir. Kilosu, gramı sonraki iştir. Çünkü 500 gr ağırlığındaki bir sazan doğal şartlarda 40 cm boyunda olamaz. Ayrıca, kilo/boy oranları konusunda özelikle sazan balığı için özel bir araştırmam yok ancak, yeri gelmişken ülkemiz akarsuları ve göletlerinde bulunan balıkların hangi değerlerde olabileceği hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızdan da bilgi alabilirsek seviniriz. Selamlar, sevgiler.
atatürk barajında avlanan arkadaşlar varmı acaba ve atatürk barajında ne tür balık lar var ve ne tür yemlerle avlanabilirler._?