Atçek Hikaye Çapari Şahane ( ilk Levreklerim)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında umutemin tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Evet arkadaşlar ilk av raporumu eklemenin zamanı geldi 10 günlük iznimin her gününü deniz kenarında geçirdim desem yalan olmaz…

3 Şubat 2012 günü saat: 17:00’ da Batmandan yola çıktım istikamet Hatay/ Dörtyol’ du karlı buzlu yolların ardından saat : 01:00 sıralarında Dörtyol’ a ulaştım. Aile ile yapılan tatlı sohbetlerden sonra saat : 03:30 sıralarında istirahata ayrıldım. Bu arada sabah balığa gitmek için can atıyordum. Zaten sırf Cumartesi sabahı balığa gidebilmek için Cuma akşamı yola çıktım… yatmadan önce saatimi 06:00’ a kurdum ama alarm çalmadan 05:58 de kendim kalktım kendimi ne kadar şartladıysam artık :D hemen hazırlanıp daha önceden hiç gitmediğim ve google earthdan yollarını ezberlediğim avlağıma gittim. İlk istikamet balıkçı barınağıydı, burada 2 saat kadar atçek yaptım hava açık deniz berraktı daha atçek ile yeni tanıştığımdan çok acemiydim. Tek bildiğim siz değerli üyelerin anlattıkları, paylaştıkları av raporlarından ve bilgilerden okuduklarımdı. Bir şey tutabileceğimi sanmıyordum ki öyle de oldu. Zaten ilk günümü avlakları tanımayla geçiririm diye düşünüyordum. Hemen toparlanıp Barınağın sağ tarafında kalan deli çayın denize döküldüğü yere gittim başladım atıp çekmeye tık yok sahteleri bir bir değiştiriyorum bu arada su çok sığ olduğu için su üstü kullanıyorum  en son Rover 98 G12 R yi taktım ve son atışlarımı gerçekleştiriyordum ki WTD ile uğraşırken (uğraşırken diyorum çünkü tam beceremiyorum) bir balık atladı ama beni görmeliydiniz heyecandan kalbim yerinden fırlayacakmış gibi oldu ağzım kulaklarıma vardı ama balık ıskalamıştı… Olsun o görüntüyü bile görmek bana yetmişti hemen devam ettim atıp çekmeye ama nafile bir daha hareket olmadı bende saat :09:00 sıralarında kahvaltı için eve geri döndüm. Kahvaltımı yapıp 1-2 hoşbeş muhabbetten sonra yine soluğu önce barınakta sonra balığın atladığı yerde aldım saat 12:00 sıralarıydı balık olmayacağını düşünüyordum ama asıl niyetim balık tutmaktan ziyade atçek olayını iyice kavramaktı uzağa atmak, WTD aksiyonu vs. bunları öğrenmek. O gün hava kararana kadar denedim ama bir şey tutamadım. Bu arada barınakta UZM-36 nickli Mahmut Abi ile tanıştım o atıp çekiyordu ve levreği almıştı. Bende yanına gidip kısa bir muhabbetten sonra başladım atıp çekmeye ama yok ben ne kadar uğraştıysam takip dahi alamadım ve çay ağzına gittim orada da biraz denedikten sonra o gün avımı sonlandırdım ve eve gittim…

05 Şubat sabah 05:00 da kalktım yine barınak ve çay ağzında denedim olmadı olmadı olmadı… akşam üstü Antakya merkeze gittim ve Salı akşama kadar oradaydım.

Çarşamba, Perşembe, Cuma hava çok bozuktu sürekli yağmur yağdı ama yağmurluğumu giyip yinede denedim sabah 05:00-09:00 arası akşam da 05:00-18:00 arası sürekli o avlak senin bu avlak benim dolandım durdum ama hiçbir şey tutamadım… bu arada bu yağmurlu havalardan birinde bilge kağan abiyle tanışma fırsatı buldum barınağın iç kısmında atçek yapıyordu konuştuk tanıştık attık çektik ama nafile ığhhh yok yok yok…idk banghead banghead banghead

Yanılmıyorsam 11 Şubat cumartesi sabahıydı bu kez tembellik yapıp saat: 06:00’ da uyanıp avlağıma gittim bu kez orada benden önce gelen iki kişi vardı silikon çapari atıyorlardı bende onların yanına yanaşıp atçek yapmaya başladım.atıp çektim ama nafile bu arada yanımda olan iki kişiden biri levreği çekti arkasından bir tane daha sonra birtane daha ama sonuncuyu görünce dayanamadım kamışı bıraktım öylece kaldım :eek: yaklaşık 60-70 santim bir levrekti adamın yanına gittim ve onu izledim kovasına baktım dört tane birbirinden güzel paşa adam avını sonlandırmış takımlarını topluyordu yanına gidip konuştum isminin saim olduğunu öğrendim…
    Ben: abi ne yaptın ya kuruttun denizi…
    Saim abi: yok ya bugün bişey yok…
    Ben: Abi daha nolsun doldurdun kovayı…
    Ben: Abi ne atıyorsun nasıl tutuyorsun…:confused:
    Saim Abi: getir bakayım senin sistemi, sen ne atıyorsun…
    Ben: ( takım çantamı açarak) aha abi bunlar bu sahteler…
    Saim Abi: Yeğenim bırak bunları bunlar burada iş yapmaz bak git malzemeciden bunu al (gösterdiği beyaz küçük silikonlardan oluşan 5’li silikon çapari..) akşam üstü bunu al gel …
    Ben: Tamam abi…:thumb:

Hemen barınağın girişinden SALO dayı diye bilinen dayıdan bir takım 4 lü silikon çaparisi aldım ve eve gittim... Sabırsızlıkla zamanın geçmesini bekledim ve saat 15:00 gibi aynı yere gittim ve Saim abi yine oradaydı yanına yanaştım spin kamışı bırakıp surf kamışla çapari atıp çekecektim ama hiç bilgim yoktu. Saim abiden aldığım kısa kurstan sonra attım ve ilk atışta takım arap saçına döndü Saim abi bana döndü ve bak yeğen topu attıktan sonra şöyle yapacaksın hafif tasma vuracaksın dedi ve kursu başarıyla tamamlayıp devam ettim :D

Daha 2. veya 3. atışımda reeling dibimde neredeyse karada levrek yapıştı oltaya kalbim yerinden fırlayacaktı sanki almıştım ilk levreğimi resmen dans ettim zıpladım hemen telefona sarıldım ve fotoğraf çektim. Artık balık tutamadığımdan ne makine ne de balık için poşet götürüyordum avlağa onun için levreği çantaya atmak zorunda kaldım :D:cool: sonra biraz daha denedim ama başka balık tutamadım ve o sevinçle evin yolunu tuttum...evde bacanağımda vardı o da bu sistemle balık tuttuğumu öğrenince o da gelmeye karar verdi ve sabah 05:00 için sözleştik. Derken akşam ceranımoo_ist nickli yakup beni aradı ve pazar sabahı için metallurgist nicli gültekin abi ile barınağa gideceğini söyledi bende bir levrek tuttuğumu ve sabah çay ağzında olacağımı söyledim...

Buyrun bunlarda ilk resimler

Cumartesi gece sabaha kadar uyumadık ve saat 04:00 sularında kendimizi avlakta bulduk saat 05:30' da bizden başka 4 kişi daha geldi ve 6 kişi çapari ile mücadele verdik ama hepimizden balık tutan sadece saim abinin kardeşiydi bende ogün bişey çıkmadı bende oradan ayrıldım Yakubu aradım hala barınakta olduğunu gültekin abininin gittiğini söyledi bende biraz kısa burun tarafında atçek yapacağımı söyleyerek orada denedim atıp çekerken birden sahtenin arkasından bir karartı geldiğini farkettim daha önce takip almadığım için ne yapacağıı bilemedim kıyıya kadar takip etti hatta kıyıdaki küçük balıklar kendini havaya attı ama sahteye atlamadı sanırım beni farketti bu kez o oradan giderken ben kendimi kayaların arasına gömerek hemen ilerisine bir daha attım kıyıya kadar tekrar takip etti ama yine atlamadı :( bende evin yolunu tuttum ve akşama kadar uyudum...

13 Şubat Pazartesi günü sabah 05:00 da tekrar çapari atmaya gittim yine saim abi oradaydı hava mükemmeldi takımlarımızı hazırladık birer sigara içtik muhabbet ettik saim abi ne dediyse uyuyordum keza adam bana yardımcı oluyordu onun dediklerini yapıncada mutlaka tutuyordum muhabbet ederken saim abi şöyle bir havaya baktı hadi vakti geldi dedi ve birden başladık hızlı hızlı atıp çekmeye ilk balığı ben aldım ardından saim abi iki tane birden aldı adrenalin tavan yaptı bende acaba daha tutarmıyım diye deli gibi atıp çekiyordum surf kamışla birden saim abi toplanmaya başladı tamam artık balık olmaz bundan sonra dedi gerçekten de o ne zaman avlağı terketse bir daha balık tutan olmuyordu adam gerçekten biliyor bu işi :) bende ondan sonra toplanıp ayrıldım :) bu tuttuğum balığı fotoğraflamayı unuttum eve gidip kahvaltı yaptım ve yakubu aradım yakupla akşam suyu için sözleştik ve tekrar akşam üstü aynı yere gittim yine saim abi oradaydı yakupta geldi yakup ile saim abi tanıştı başladım atıp çekmeye yakup rover 98 e su üstünde dans ettiriyordu ama şaşırtıcı merada o kadar paşa olmasına rağmen sahteye balık atlamıyordu bense çapariyle devam ettim reeling ilk balığımı aldım arkasından ikinciyi saim abide bir atışta iki tane birden çekti :eek: yakupta hemen çapariye döndü ama çapariyi hiç sevmediğini belirterek tekrar sahtelerini denemeye başladı ama olmadı yakubun kısmeti kapalıydı :( zaten bizde başka balık alamayınca avımızı sonlandırıp evin yolunu tuttuk... Buyrun bunlarda resimler :D

artık buzlukta 4 adet levreğim vardı benden mutlusu yoktu ama tatilimin sonuna gelmiştim salı günü benim için son gündü :(
    14 Şubat salı günü yine sabah 05:00 da bacanağım ile avlağa gittik saim abi yine oradaydı başladık çaparileri atıp çekmeye ben yavru daha çok küçük bir levrek tuttum tabi tekrar suya iade ettim ve bu zevkide yaşamış oldum saim abide bir tane 400 gr. civarı bir balık tuttu... ogün avlağın pek keyfi yoktu çünkü 50 metre önümüze ağ çekmişlerdi ağı görünce saim abinin morali bozuldu ben o gün 4 tane levrek kaçırdım kıyıya getirirken kaçtı :(
    Saim abi toparlanıp tekneyle sırtı ile palamut avına gideceğini söyledi ve beni de davet etti bende gitmek istedim ama bacanağım istemediği için gitmedim yaklaşık 1 saat sonra saim abi iri bir palamutla geri döndü :) sonra evin yolunu tuttuk....
    Veeeee salı günü akşam üstü son avımızı gerçekleştirmek için tekrar avlağa gittim yakupta yeni gelmiş hazırlanıyordu sardalyeden fleto çıkamış yemli atacaktı bende aynı niyetteydim oltaladı dizdik ve başladık atıp çekmeye yakup ısrarla sahteleri deniyordu ve sonunda maxrap ile çok güzel bir levrek aldı bende heveslendim maxrap ile denedim ama deneyimsizliğin vermiş olduğu acemilikle her atışta taktırdım allahtan yakubun yardımıyla her seferinde maxrapi denizde bırakmadık :D son avımıda sonlandırmak için takımlarımı topladım. oturdum denize karşı son sigaramı içtim hüzünlü bir vedadan sonra denize 6 aylığına veda ettim geriye bu resimler kaldı...
    Yakup ve ben

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/819/fotoraf0557.jpg/][​IMG][/URL]

Saim abi ve Yakup

Sıra geldi balıkları afiyetle ağlata ağlata götürmeye :D

Raporumun sonuna geldim umarım sıkmamışımdır 10 günlük bu av maceramı anlatırken sürçü lisan ettiysem affola raporuma benim gibi memleketinden uzak olupta deniz özlemi çekenler için birkaç foto ve video koyarak son veriyorum herkese rasgele ....

Buda barınaktan kısa bir video
    http://img855.imageshack.us/img855/4987/rlvx.mp4

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    selam çok güzel av gerçekleştirmişsin, zevkle okudum . av sırasında kullandıgın o çaparının resmını koyabılırmısın eger mevcutsa sende.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kaaarrrrdeeeşiiim.... :D Çok sevindim yakalayabilmene. Sahte veya silikon yakalamışsın ya tebrik ederim. Kılçık fotona bayıldım :D

Rapor süper :D Keşke bi on gün daha iznin olsaymış diye geçirdim. :D

Ne zaman gitseniz Saim abi orada :D Tabi bilecek, suyu, denizi, levreği... :D

Müthiş, müthiş, müthiş...

Çok keyif alarak okudum. Çok özenli hazırlanmış bir rapor olmuş. Fotolar çok güzel. Avlak kolaymış aslında, akarsu çok küçük.

6 ay sonra da rastgelir inşallah... :)

4. matti

matti murat

Dostum bırak sıkılmayı raporunu zevkle okudum sonuna kadar.saim abi kumsalda yatıyo galiba:D senin hevesine yakubun inadına saim abininde ustalığına hasta oldum güzel bi trio oluşturmuşsunuz.avdan büyük zevk almışsın belli inan bende orda olmayı çok istedim okurken.tebrikler kardeşim..

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler, kardeşim. Güzel, dolu dolu bir av geçirmişsin. Darısı yenilerine...

6. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Ellerinize sağlık,güzel bir av yapmışsınız.
    Raporunuz kullanılacak takımın yöreye, meraya göre değiştiğinin en önemli kanıtı olmuş.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel anlatımın için teşekkürler,epeydir gözükmüyordun ortalıkda:)
    siftahıda yapmışsın gözün aydın diyeyim:)

tavsiyem çaparici olma :) tek sahte tek balık :)

son olarak ileride pişersen, bu bebeleri salacağını düşünüyorum :)

8. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler güzel av olmuş, belkide ilk av heyecanından olsa gerek balıkları salmamışsın çok ufaklar. ufaklar büyüsünki daha çok balık olsun.

9. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Her ne kadar gözümüze ufak gözükse de yakalanan en ufak levrek bile yasal sınırın 9 cm üstünde. Sonuçta toplam 4 adet levrek var. Bence bu av, ucu ucuna yasal sınırda olan 20 cm'lik çinekoplardan 20-30 adet yakalamaktan çok çok iyidir. Hele ki lüferinde en az levrek kadar büyüyebildiği gözönüne alındığında arkadaşı avı için can-ı gönülden tebrik ederim, daha irilerine de denk gelmen dileklerimle..

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Emin.
    Antakya Samandağ,Çevlik atçek levrek avına ilk başladığım yerdir.

Sene 1977'in Kasım ayıydı,net hatırlıyorum.

Nedendir bilinmez,belkide 500 adedin üzerinde levrek yakalamışımdır o sularda,hep ufak boyda gelmişlerdir.

1 kg ın üstünde pek az levrek yakalayabilmiştim.

İnşallah 6 ay sonra daha irilerini yakalarsın.

Sevgiler

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Emin öncelikle bu güzel rapor için çok teşekkür ederim. Balık tutmana o kadar sevindimki anlatamam. Bendede silikon var ama kullanmıyorum. Silikona daha ilk yıllarımda 10 tl lik makina ile başlamıştım. bir kez bir balık vurdu onuda çekemedim haliyle 0,35 lik kösteği aldı gitti. Sonraları baktığımda genelde silikona ispendekler geliyor vazgeçtim. su üstü sahteler ile bir kaç aksiyon alsamda balık alamadım. su altı sahteler ile daha aksiyonda alamadım :) yemli avı tercih etmemin nedeni budur. Mahmutun kopez sahtesi ile aldığı balıkların hemen ardından bende bir strike pro edindim o gün yakupla attık çektik attık çektik ama barınakta sahteye aksiyonu bırak su üstünde oynak bile olmuyordu. kısmet işte.

Sayın Vedat abi senden alıntı yapmamın nedenine gelince

Buralarda trofe levrek ve kofana için benim naçizane gözlemim dalga boyu 1 metre ve havanın kapalı olması gerekiyor. Sonuçta Bilge Kağan arkadaşımızın yakaldığı büyük levrekler böyle havalarda yakalanmıştır. Ayrıca çalıştığım fabrika lojmanları içerisinde yüksek debili bir akarsuyumuz var bu akarsuda ıskarmoz ufağı kefal ve benzeri balıklar ile trofe boylarda en küçüğü 1,2 kg dan başlayarak 15-20 kg a kadar aykya, 2-4 kg levrek ve 2-4 kg arası kofana balıkları alınıyor. Bazı hafta sonları bende gidiyorum ama daha alamadım. Mesela geçenlerde 2 hafta önce nöbet çıkışı 11 civarı uğradım ama hali ile alamadım hava açık dalga yoktu, saat 7-8 gibi hava hafif hafif bulutlanıyordu konuştuğum arkadaş bir kofana almıştı ne zaman aldın dediğimde abi sabahtan beri burdayım saat 8 de hava bir kapattı o anda yapıştı oltaya ondan sonra hiç aksiyon olmadığını belirtmiştir. Yine ordakilerin tecrübelerinden dalga yüksek olması gerekiyor ama dalga yüksek olduğunda yüzdürme işi ziyadesi ile meşekkatli oluyor. Yani şu trofe raporu için yılmadan çalışıyorum bakalım ne zaman gelecek

Aşağıdaki resimde 15-18 cm arası canlı kefal yüzdürülerek kıyıdan 10-15 metre ileride yakalanmış bir levrek görünmektedir. Resimdeki her nekadar ben olsamda balığı alan ben değilim.

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    walla helal olsun. bana at-çek değil eşek-çek anca
    atıyorum atıyorum sahteleri rapalaları bir türlü palık tutamıyorum. tutan tutuyor (seyrekte olsa)
    silikon çaparilerde olmasa hiç balık tutamayacağız. silikonlar çıktığından beri galiba avcılar kaz tüylerini kullanmaz oldular.
    sizinki galiba adana işi silikon 5 li burada da atıyorlar.
    tebrikler

13. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Güzel avın ve raporun için tebrikler. Çapari yi bilmem de su üstü sahteye balığın atlama anı hiç birşeye değişilmez bence.

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Her şey çok iyi de balıklar biraz ufak. Hele de ilk 2 fotodakiler....

15. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Kardeşim seninle av yapmak çok güzeldi,güzel balıklar aldın emeğine yüreğine sağlık, bizim kısmetimiz kapalıydı tututuğun balıkları kendim tutmuş gibi sevindim gerçekten,

At-çek ve çapari konusunda sağlam tecrübelerin oldu dostum,Ustalara yakışır bir anlatım ve yer verdiğin görsellerde şahane dostum umarım bundan sonraki avlarında daha iyilerini tutarsın,,,

Sevgi ve saygıyla kal...

16. umutemin

Teşekkürler

Mert teşekkür ederim... Çaparinin resmi mevcut değil ama en kısa sürede eklemeye çalışırım...
    Volkan Abi şeytanın bacağını kırdım çok güzel vakit geçirdim sonuçta 4 tane güzel balık aldım... Rapora gelince senin raporlarının yanında biraz sönük kalır :D

Murat Abi teşekkür ederim... Saim abi kumsalda en az vakit geçirerek ençok balığı tutan kişiydi çünkü adam bu işi çözmüş balık tam bu saatte başlar, tamam artık balık olmaz deyip çekip gidiyordu sabah 05:30' da avlağa girer sabah 07:00 gibi ayrılır en az 2-3 levrek yakalıyordu :D

Muharrem abi çok teşekkürler umarım yenilerini yaşama fırsatım olur...

teşekkürler musa abi.Gerçektende dediğiniz gibi herhalde çünkü merada okadar balık var ama sahteye atlamıyor orada sahteyle 1 tane balık alındı onuda yakup aldı :)

Kadir abi 10 gündür izindeydim onun için gözükmüyordum...
    çaparici değilde senin de dediğin gibi sahteyle avlanmak istiyorum onun keyfi bir başka olur diye düşünüyorum çünkü çaparide balığın vuruşunu bile hissedemiyorum görüyorum ve çekiyorum ama benim için tecrübe oldu:)
    abi bu arada ben senede bir defa balığa gitmişim ve hayatımda ilk kez levrek tutmuşum emin ol sık sık bu şansı bulabilsem hiç almadan hepsini salarım ama ben bir daha 6 ay sonra deniz yüzü göreceğim ...he yanlış biliyorsam lütfen düzeltin levreğin alt limiti 28 cm değil mi?

Salih abi teşekkürler levreğin alt limitinin 28 cm olduğunu düşünürsek çokta küçük olduğunu düşünmüyorum...

17. umutemin

Teşekkürler

Vedat Amca güzel av oldu benim için inşallah ileride daha irileri ile tanışma fırsatı bulurum...
    SAYGILAR...

Faruk abi teşekkür ederim bende senin düşündüğünün aynısını düşünüyorum neticede ben hergün ava gidebilen biri değilim batmandayım ve 6 ay sonra deniz görebileceğim... birde yakalığım balıklar yasal limitlerin altında değil diye biliyorum... Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin...

Gültekin abi sadece seninle ve alişan abiyle tanışmak kısmet olmadı aslında yanınıza gelecektim ama saim abi güzel levrek çekiyordu bende orayı bırakıp gelemedim açıkcası sonradan gelmek istedim ama yakubu aradığımda senin ayrıldığını öğrendim bende kısa burunda biraz takılıp eve gittim...

Hasan bey silikon çapari ile ilk kez avlandım... işin tuhaf tarafı evde kendim yaptığımda her atışımda karışıyordu ama para verip malzemeciden aldığımda hiç karışmıyordu bişeyi yanlış yapıyordum ama neyi bilemedim :)

Mehmet abi dediğin doğru bir kez su üstü sahteme atladı balık onda da balık tutmuş kadar sevindim tabi yakalasam çok daha fazla sevinirdim :D

Emir kardeş evet balıklar kiloluk veya kilo üstü değil ama yasal limitlerin içinde diye biliyorum lütfen yanlış biliyorsam düzeltin ... birde ben hergün deniz kenarında avlanan biri değilim bunuda göz önünde bulundurun

18. umutemin

eveeeeet Yakup bende nezaman görüp yorum ekleyeceksin diye merak ediyordum çok güzel vakit geçirdim seninle... senden çok şey öğrendim inadınla o meradan sahteyle balık çıkardın ya harikaydın:thumb:
    Umarım başka izinlerimizi de çakıştırırız da tekrar beraber balığa gitme fırsatı buluruz... reeling reeling reeling
    tanıştığıma çok memnun oldum...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mehmetcim levrek alt limiti bildiğim kadarıyla 28 değil, 18 cm.

Biraz tuhaf bir limit aslında ama öyle. Yasal olarak tuttuğun levrekler limit üzeri, merak etme. :)

Arkadaşlar vicdani olarak yaklaşmışlar eleştirirken. Bence de balıklar pek büyük değil ama ilk kez atçek yaptığını bildiğimden ve ilk levreklerin olduğundan bence mazur görülmeli. Benimde alıkoyduğum çok küçük (23 cm) bir levrekçik oldu. Hala unutamadım. :( Keşke salaydım diye geçiririm içimden ama o ilk balığın heyacanı işte. Avın limit üzeri ve alıkoyman çok normal.

Benim şu anki vicdani limitim 30 cm üzeri. Hatta becerebilirsem seneye 35 cm'e ve 4 kilo üzeri damızlık balıkları da salmak taraftarıyım. Her ne kadar tutamasamda birgün denk gelirse ve nefsimi yenebilirsem yapacağım.

Levrek zor büyüyen bir balık, zaten 3 kilo üzeri olunca eti o kadar yavan oluyor ki, birgün yersen sende tecrübe edersin. En lezzetli levrek 500 gr - 2 kilo arasındaki levrekler bence. Bizde satıcı olmadığımıza göre damızlık bir hayvanı neden alıkoyayım ki diye düşünüyorum.

Umarım tayinin deniz kenarı bir yere çıkar da bol bol av yapar, raporlarsın. :)
    Selamlar...

Son düzenleme: 17 Şubat 2012
  20. umutemin

Volkan abi çok iyi anlatmışsın teşekkür ederim...
    ama senin de dediğin gibi ben hergün veya herhafta balığa giden biri olsam bende almam o balıkları benimde bir vicdani limitim olur...
    Volkan abi dikiliye er yada geç geleceğim orada da seninle av yapar birlikte rapor ekleriz inşallah :)