Sezona açılışına sayılı günler kala at-çek için makinamıda almalıyım. Kamışım Okuma V-System 240, makina konusunda hep Shimano kullanmama rağmen Daiwa da deneyebileceğimi düşünüyorum. Shimano Technium 3000 SFC ile Daiwa Exceler X 3000 arasında gidip geliyorum. Tatlı suda özellikle turna avında kullanıcağım. Amacım Shimano-Daiwa rekabeti yapmak değil. Sadece önerinilerinizi bekliyorum ve tabiki gerekçeleriyle. LÜTFEN İKİ MARKAYI KÖTÜLEYECEK VE ÇAMUR ATACAK MESAJLAR GÖNDERMEYİN.
Konuyu açalı 3 saat olmuş, kimsede tık yok. Ateşten gömlek misali.hihi Burada o iyidir, bu kötüdür konusuna girmeden ( Zaten böyle bir sabıkam yoktur. ) sadece Shimano alternatifinde, 3000 SFC yi çıkararak, yerine 2500 FC veya 4000 FC serilerini değerlendirmeni önereceğim. Burada ki '' S '' harfi, makarasının daha sığ olduğu ve az misina sardığı anlamındadır. Birde, aldığın ürünün ciddi sorumlusu ve muhattabı, gerektiğinde yedek aksamı var mı ? yok mu ? onu araştır. Alacağın ürün hangisi olursa olsun, güzel bir seçim olacağı düşüncesiyle, güle güle kullanın.
Tevfik Abi sağlık sıhatin iyidir inşallah, Makinaya 0,10 mm 135mt ip misina saracağımdan dolayı sığ kafa almak istiyorum. 2500 veya 4000 alsam alta dolgu yapmam gerekecek. Sizi anlıyorum, 4000lik alıp icabında yemlide de kullanırsınız demek istiyorsunuz; Lakin baitrunnerlarım haziranı bekliyor
Teşekkür ederim Tunç kardeşim; Allah'ıma şükürler olsun. Umarım sizlerde sağlık ve afiyettesinizdir. Değerlendirmelerinizde, o ince nüansı yakalayabilmiş ve görebilmişseniz, sorun yoktur.
Teşekkür ederim Ceyhuh kardeşim. İnşaallah diyeyim. Sizlerin de buralara yolu düşerse, bende beklerim. Mutlu olurum. Her ne kadar av konusunda kısıtlı olsa da mekanlarımız, İskenderimiz, Çağ kebabımız, çayımız, kahvemiz ve içten gelen samimi duruşumuz zengindir.
HAYIRLI OLSUN Her iki makinede bence güzel. Turna avı için benim elimde 3 makine mevcut ShimanoNexave3000, RyobiEcusima3000Vi ve en son aldığım DaiwaRegal30005ia. Ryobi makinemi çok uzun zamandan beri kullanıyorum, çok çok memnunum gerçekten güçlü bir makine. Shimano'dan da gayet memnunum. Bu makinelerin fiyatları senin bahsettin makine kadar yüksek değiller. Ancak nacizane tavsiyem Daiwa exceller ile Daiwa regalin özelliklerini bir karşılaştır, ve sonra karar ver. Bilye sayıları, devir sayısı, drag güçlerine bir bak. Her ikisinde de yedek aliminyum kafa var ve kol katlanma sistemi tamamen aynı. Biraz gramaj farkı olduğu doğrudur ancak bu fark aradaki 176tl farka değer mi ona sen karar vereceksin. Hangi makineyi alırsan al, şimdiden hayırlı olsun ve umarım güzel günlerde kullanırsın. Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle. Rastgele
Erdem Bey, Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Yıllardır shimano kullanmaktayım. Ayrıca shimano takıntım da yok. Okuma raw 55 de kullanmaktayım ve son derece memnunum. Daiwa makinaları av bayilerinde pek bulamadığımızdan deneyemiyoruz, inceleyemiyoruz. Açıkçası en büyük merakım hani Shimano makinalarda kolu çevirdiğimizdeki tereyağı kıvamındaki dönüşün Daiwada da olup olmadığı ve tabiki gücü. Bilhassa alıcağım makinalarım worm shaft (aero wrap-solucan dişli) olmasını tercih ediyorum. Açıkçası Daiwanın dişli sisteminde Digigear dışında pek özelliğini (solucan dişlivarmı yokmu) bilmiyorum. Daiwa Regal 30005ia benimde takip ettiğim bir makina hemde makul fiyatlı. Ama beklentilerimi (Rahatlık ve güç) karşılarmı bilemiyorum.
daiwa'nın kol dönüşü, genelde yağ değil su gibidir. kol kendi ağırlığı ile bile döner kolayca. bunu diğer makinelerde görmek pek nasip olmaz.
Ben onu dedim, o bunu dedi, şu şöyle dedi yok; Tunç kardeşim. Teknik bilgi ve donanıma sahip olduğuna göre, gidecek, görecek ve canlı canlı yerinde test edeceksin. Arasında ne kadar fark var, yok, bizzati göreceksin, hissedeceksin. Sonra kalbinin derinliklerinden gelen o hissiyata göre kararını vereceksin. Yağ gibi kaymak, su gibi akmak; kayarken ve akarken de, hiç motor sesi, gacırtı, gucurtu duymamak. Sonra da görüş, değerlendirme ve tercihini, burada paylaşmak en güzeli olsa gerek.
Arslan bey, ben de sizin gibiyim, yani makine konusunda takıntım yoktur. Daiwa Regali yeni aldım bence makinenin çalışması gayet iyi. Kuvvetli bir makine. Ama dediğim gibi ben Shimano'dan da Ryobiden de gayet memnunum. Bunların dışında alabalık ve kasna avlarında MitchellAvocet500, SilstarTiny20 gibi makineler, beklemeli avlar için yine DaiwaSweepfire ve Sipro gibi makineler kullanıyorum. Keza kamış konusunda da ısrarcı değilimdir 3 farklı markada 12 kamış var elimde. Yani marka takıntım hiç olmadı. Hangi makine, hangi kamış işimi görürse ve seversem alırım. Ben sadece DaiwaReganilm fena olmadığını, özelliklerinin gayet iyi olduğunu ve hesaplı olduğunu belirmek istedim. Ama daha deneyimli büyüklerimizin tavsiyeleri (ki siz de benden büyüksünüz) belki size daha faydalı olacaktır. Dediğim gibi hangi makine olursa olsun, size şimdiden hayırlı olsun. Umarım bol trofeli günlerde kullanırsınız. Saygılarımla...