atçek kamış ve makine

Konu, 'Takım Çantası' kısmında dusumsel tarafından paylaşıldı.

1. dusumsel

dusumsel özkan

selamunaleyküm herkeze hayırlı bayramlar...kardeşler ben geçen sene aldığım takımımı bu sene kullanmaya fırsat bulabildim denemek için gittiğim yerlerde takımımın kıyıdan at çek için uygun olmadığını söyleyenler oldu bende siz ustularla istişare etmek istedim.
    kamış: shimano cx 240L 3-14g
    makine: shimano CAT-2500FB
    bu set kıyıdan at-çek için uygunmu acaba birde bu makine ile çekebileceğim balıklar nelerdir teşekkürler...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ve aleykumselam.

Genel anlamda spin amacına uygun bir takımınız var. Kullanacağınız veya kullanmayı düşündüğünüz sahte ağırlığı fazla ise, 10-30 veya 15-40 atar değeri olan bir kamışa ihtiyaç duyabilirsiniz. Burada yapacağınız en güzel seçim, kullanacağınız sahtelerin 8-10 gr.dan fazla olmamasıdır.

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tatlı su kefalet ve levregi icin iyi. Deniz icin 10/40 atar 210-270 birşey sanırım daha uygun olur
    Makine iyi bence
    Ustalarda daha açıklayıcı yapacaklardır.

4. dusumsel

dusumsel özkan

tatlı su avlanma imkanımın pek olabıleceğini sanmıyorum benim için deniz daha öncelikli anladığım kadarıyla kamış almam gerekecek tavsiyeniz var mı?

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    selam shimano vengeance 3-14gram atarlı 180cm parçalı spin kamış kullanıyorum.

kullandığım sahte, kaşık ve rapalaların ağırlıkları 2-9gram arasında. ağır sahteleri daha güzel atıyor. 5 gramlık 4,7cm strike sahteleri 20 metre civarında gönderebiliyorum. deneme amaçlı 15-20 gramlık sahteler denene bilinir ama henüz fırsatım olmadı. denediğim zaman bilgi veriririm.