selamunaleyküm herkeze hayırlı bayramlar...kardeşler ben geçen sene aldığım takımımı bu sene kullanmaya fırsat bulabildim denemek için gittiğim yerlerde takımımın kıyıdan at çek için uygun olmadığını söyleyenler oldu bende siz ustularla istişare etmek istedim. kamış: shimano cx 240L 3-14g makine: shimano CAT-2500FB bu set kıyıdan at-çek için uygunmu acaba birde bu makine ile çekebileceğim balıklar nelerdir teşekkürler...
Ve aleykumselam. Genel anlamda spin amacına uygun bir takımınız var. Kullanacağınız veya kullanmayı düşündüğünüz sahte ağırlığı fazla ise, 10-30 veya 15-40 atar değeri olan bir kamışa ihtiyaç duyabilirsiniz. Burada yapacağınız en güzel seçim, kullanacağınız sahtelerin 8-10 gr.dan fazla olmamasıdır.
Tatlı su kefalet ve levregi icin iyi. Deniz icin 10/40 atar 210-270 birşey sanırım daha uygun olur Makine iyi bence Ustalarda daha açıklayıcı yapacaklardır.
tatlı su avlanma imkanımın pek olabıleceğini sanmıyorum benim için deniz daha öncelikli anladığım kadarıyla kamış almam gerekecek tavsiyeniz var mı?
selam shimano vengeance 3-14gram atarlı 180cm parçalı spin kamış kullanıyorum. kullandığım sahte, kaşık ve rapalaların ağırlıkları 2-9gram arasında. ağır sahteleri daha güzel atıyor. 5 gramlık 4,7cm strike sahteleri 20 metre civarında gönderebiliyorum. deneme amaçlı 15-20 gramlık sahteler denene bilinir ama henüz fırsatım olmadı. denediğim zaman bilgi veriririm.