arkadaşlar,saygı değer abilerim yedek olarak kullanacağım bir makina almak istiyorum fakat epey kararsız kaldım şu ik makina için görüşleriniz nelerdir http://www.avmarketi.com/asp/product/3169/Ryobi-ECUSIMA-4000Vi-makine http://www.avmarketi.com/asp/product/16079/Okuma-Safina-Pro-SPa-40-makine bu ikisi arasında kaldım. yada sizin bak şu özelliğinden dolayı bunuda tavsiye ederim dediğiniz bir makina varmıdır?
değerli büyüğüm,alttaki okumayı bir arkadaşım kullanıyor ve cok memmun özellikle fiyatının da hesaplı olması bunda etkili baya.tavsiye etmesemde ip misina kullanıyor ve sahte takıldığı zaman çatır çatır çekiyor.ha ben diğer makinayı cok duydum ama yakınen bilgi sahıbı değilim.şimdiden rastgele.
Kullanip tecrube edenlerin soyleyecekleri onemlidir... Teoride ise; hem marka genelinde hem de model ozelinde Ryobi Ecusima diyorum...
Okumanın modeli yeni sayılır pek fazla kullanıcısı olduğu düşünmüyorum. Ancak ryobiyi iki yıldır kullanıyorum. Kalitesi ve çekeri tatmin edici. Diğer makinelerime göre daha erken yağlamam gerekiyor tek farkı bu.Denizde kullanacaksanız bakımını düzenli yaparsanız çok uzun süre kullanırsınız. İki senedir birkez sorun yaşadım misina yüzüğünü uzun süre yağlamadığım için değiştirmek zorunda kaldım firma yenisini gönderdi sağolsun. At-çekten ziyade yemli avlarda da sizi yarı yolda bırakmayacak makinedir.
Sana kesinlikle shimano catana 4000 Fb öneriyorum hem yemli hem atçekte kullanabilirsin ben kullanıyorum oldukça memnunum çok güzel makine ama yemli için ise http://www.avmarketi.com/asp/product/132782/1143151-D-A-M-Quick-HPN-150-Fd-Krom-kaplama-Makine bu makineyi öneririm fiyatına göre büyük işler yapıyor fiyatından üstün bir kalitesi var .. Doğru seçimi yapmanız dileğiyle iyi günler...
At çek avından kullanacaksanız 25lik ve 30 luk makaralar kullanmanızı tavsiye ederim 40 lık makaralar cogunlukla beklemeli avlarda tercih ediliyor.. bunun akabinde sürekli at çek yapacagınız icin takımın ağırlıgıda önemli makinanızı ve kamışınızın 500 gr civarı olması gerektiği kanısındayım seçtiğiniz RYOBİ marka makina 320 gr ağırlıgında ve at çek tarzı avlanma yöntemi için ağır kaçacagını düsünüyorum okuma sPa lar ise bildigim kadarıyla tatlı su balıkçılıgı icin geliştirilmiş bir makina onuda yakından inceleme fırsatım oldu 25 ligini almayı düsünüyordum bir zamanlar.. avucunuzun icine sıgacak kadar kücük ama bir o kadarda şık bir makina fiyat olarakta makul.. Ryobi makinanın 30 luk olanını tavsiye ederim arkadaşım 5 aydır kullanıyor ve çok memnun şimdiye dek bir sorunla karşılaşmadı RYOBİ OKUMA'ya göre çok daha avantajlı bence tabiki tamamen bütçe meselesi... Saygılarımla alternatif olarakta ve fiyat bakımından seçtiğin makinalara yakın olması sebebiyle aşağıdaki makinayıda önerebilirim http://www.avmarketi.com/asp/product/14415/1135520-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-520-FD-OLTA-MAKINASI 5.3:1 yüksek devirli 210 gr ağırlıgında hafif bir makina
sadece at çekte kullanılacaksa shimano catana'nın 30 luğu daha uygun olur bence, arada 100 gr fark var uzun süreli at-çeklerde 100 gr bile çok önemli bu arada bütçe yeterliyse tabiki shimano catana 1.ci tercih olmalıdır(kesinlikle) ama bu olay tamamen bütçeyle alakalı oldugu icin alacak olan arkadasımızın kararı cok önemli saygılarımla
ben açıkçası alırken şöyle düşündüm 30luk makine alsam sadece atçekte kullanacaktım 40lık makinede hem at çek hem yemli kullanılabiliyor bugün 3 saat atçek yaptım 12 gramlık rapalayla ne kadar balığı kaçırdıysamda hiç yorulmadan zevkli bir av yaptım hem yemli hem atçek kullanacaksan 40lık al derim sadece atçek yapacaksanız 30luk alın derim ... ama dediğim gibi catana fiyatına göre harika bir makine.... iyi akşamlar saygılarımla... reeling
Kullandıgınız makinanın ve kamışın ağırlıgı yormayacak degerdeyse tabiki at-çek yaparken yorulmazsınız örn:\\ makinanız 350gr dır kamışınız 200 gr dır toplamda 550 gr ulaşmış olursunuz ve dengelersiniz.. bu şekilde kombine edilmiş bir takımda uygundur ama biz yaptıgımız yorumlarda arkadasımızın önerdigi makinalara ona yardımcı olmak amacıyla ona göre yorum yapıyoruz.. ama özellikle konu at-çek makina arayışı üzerine oldugu için 25 lik ve 30 luk makinalar önermiş bulunmaktayım sonuç itibariyle arkadasımız kamış belirtmemiş eğer kamış değeri belirtilmiş olsaydı kamışına uygun 40 lık makinalarda önerilebilirdi saygılarımla...
Bu makinayı yedek makina olarak kullanmak Messi'yi yedek kulübesinde oturtmak gibi bişey olurdu sanırım
Bende de bir tavsiye,bir inceleyin... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10579-SHIMANO-CATANA-2500-FB-MAKINA.html
aynı makinanin 25 liğini kullandım şu an yedeğimde okumanın trio sunu aldım okuma sağlamlık olarak daha üstün bir makina ancak diğer makinamda kullanım olarak aşağı kalır yanı yok almanızı tavsiye ederim biraz daha kibar ryobi yağlanmalı güzel temizlenmeli ürün kartında da alabalık avı için üretildiğini okumuştum denizde kullandığınızda bakımına dikkat etmeli ancak vereceğiniz parayı sonuna kadar hakedecektir ancak kesinlikle 25 lik alın atçek için 40 lığa 100 mt misina sardığıınızda (ki genelde alacağınız misinalar 100 mt lik olacak) dipte kalacak ve atım esnasında makaraya çok fazla sürtünme olacaktır 25 lik makarada ise misina makarayı güzel doldurur iyi atar ve fazla ağırlık olmayacağından rahat kullanırsınız iyi avlar