Tüm foruma iyi akşamlar Bu aralar bi kararsızlık içindeyim atçek makinamda 0,22 angel kiss sarılı fakat elimde 0,30 yo-zuri hybrid var malum levrek başlıyor 0,30 levrek için kalın gelirmi yada soruyu tersten soracak olursak 0,22 angel kiss iri levrekler için ince gelirmi şimdiden teşekkürler
selam emin bence ideal 0,20 ile 0,25 aralığıdır 0,25 de çıkıla bilir ama özellikle yaz aylarında 0,22 çok güzel bir tercih. Fazla lafı gevelemeden söyleleyim bende çanakkale nin güney taraflarında avlanırım oralardan tanıdığım tekci tekne boyalarıyla ilgilenene Atilla abi Allah Rahmet Eylesin namı boyacı Atila dı elinde kasnak ile rapala marka sahte içine şırınga ile su basılarak ağırlaştırılmış misinasıda 0,30mm di takımı buşekilde donatılmış eski rapala ustalarındandır. Rapalanın en iyi aksiyon aldığı avlanma tekniği kasnakla, elle bu şekilde avlanma tekniğidir. Fakat 0,30mm misina atış erimini hayli kısaltır. diyeceksin peki bu Atilla abin nasıl uzağa fırlatıyordu? Dediğim gibi sahtenin içine şırıngayla su basıyorlar ve istenilen ağırlığa ulaşıp bu sayede istenilen mesafelerin bihayli üzerine çıkıyorlar. Ben bile kendimi avlandığım bölgede en iyi atıcılar arasında görürüm. 2,70m 10-40gr pelikanla avlanırım benimle kafa kafa aya atarlar hatta geçe bilirler bile. Peki bu şırınga içine su basmanın ne gibi dezavantajları var. Öncelikle kullandığınız rapalann özgül ağırlığı arttığı için batma eylemi yada askıda kalma eylemi gösterecektir bunu yavaş şekilde yapıcak fakat rapalanın gagası (damak) kesilmemişse ağırlığın artmasıyla ve damağın da etkisiyle daha derinden gelicektir. Bahsettiğim şekilde avlanan birde kasap lakaplı Ahmet abi var bu bahsettiğim kişiler levrek peşinde koşan kıyı avcılarıdır ve Hemen her gün balık peşinde koşabilen hayatlarında levrek üzerine ve rapala ile avlanma tekniği üzerine sayısız tecrübeler geçmiş ikişiler. Ama pek netle araları yoktur. İnternetin ' i ' siyle ilgilenmezler Benim tavsiyem hiç 0,30 luk misinaya bulaşma baktın atığın mesafeye erişemiyosun balık tutamıyorsun. sucu misnanda ararsın yok çok kalın balık misinadan ürüküyor, takip ediyor atlamıyor,balığın suyuna atamazsın vs. Benim tavsiyem yine 0,22 lik misnanla devam et kalama ayarını güzel yap biraz gevşek yap mutlaka avdan önce kalama ayarını iyi şekilde gerkiyorsa petşişelere su doldurarak kamışın ucundan kalama ayarını yap.
Ali Kemal (affına sığınarak isminle hitap ediyorum 84 doğumlu olduğunu yeni fark ettim abi demek garip geldi daha genciz biz abi denmek için Erimle ilgili problemim yok sahte alırken en önemli kriterlerimden biri ağırlığı favori sahtem 9cm 21 gram ağırlığı ile gagasız blues code. Zaten göğüs çizme ile suya girerek avlanıyorum oda bir avantaj sağlıyor kararsızlığımın sebebi flourocarbon kaplama olan yo-zuri hybrid kaplama olduğu için görünürlükte problem yaşarmıyım diye düşünüyorum(keşke 028 yada 26sını alsaymışım) tabi birde şöyle bir ayrıntı var seninde dediğin gibi yerel balıkçılar değişik sistemlerle avlanıyorlar atçekte 0,35 misinlar 65lik kafalı makinalar falan ve tutuyorlarda balığı acaba biz çokmu ince eleyip sık dokuyoruz sorusu geldi aklıma
yo-zuri hibrit yemli avlananlar için kösteklerde çok daha ideal...ancak kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum sakın spin makineye sarma kardeşim...fena hafızalı bir misina...ve olmadık anda kolaylıkla kırılıp (kopup demiyorum) seni ortada bıraka bilir...
:S işte bu işi değiştirdi Turgay abi ozaman angel kissle devam edecez belli oldu (yıllardır örgü misinaya geçecem ama hedefi baştan yüksek koydum oyüzden bitürlü ulaşamıyorum 45dolarlık japonya satış fiyatı ile varivas avani seabass hayali başka levrek sezonlarında sorunsuz avlarla bizi bekliyor olacak teşekkürler
Emin yaş konusunda seninle aynı fikirdeyim buradan ve her yerden her şekilde herkeze abi demke gibibi gayretimiz olamamalı insan içinden nasıl geliyorsa seslenemli tabi bunu yaparken karşımızdaki insan ile olan samimiyetimiz ve tanışıklığımızın kapsamında Öyle abi denilecek bişey yok Çakı gibi delikanlılarız. Bu arada o bahsettiğin örgünün bi linkini verebilirmisin birde ben incelesem nasıl bişeymiş kaç milimde nekadar çekiyormuş ? Benden sana tavsiyem evet dediğin gibi çok fazla inceliyoruz. Bilirsin çanakkkaleli olarak sende mutlaka alış veriş yapmışsıdır. Çarşının içinde Miço balıkçılık var onun sahibinden Şerif abiyi bi dinle neden o dükkanı açmış ? Sırf çok fazla incelemekten oluyor. bence hedefini yine büyük tut ama yine uygun fiyata satılan sufix örgülerden edin derim çok fazla bi maliyeti yok. Çünkü mono misinanın içinde en iyisini arayıp avlanmak kısır bir döngüdür malzeme yine polyester şimdiki teknolojilerle çeke bileceği enfazla çekere getirilmiş bundan sonra yeni teknoloji olan örgülere bakılmalı ozaamn incelediğimize deysin
dolaşır falan filan ama bence örgü misina daha garanti atçek de,su bulanık ise hiç ucuna ek carbon misina filan bağlamıyorum,direk sahteye bağlıyorum,o vakit trofesi atlasa hiç korkmam kopartacak diye.ama naylon misinalar dan korkarım, bu gün ara beden için süper maxim misina aldım 25 lik,oldukça sağlam kopartamadım,dün balza mitsibusi misina almıştım,aldığım yerde iğneye bağladım test ettim gayet sağlam çıktı,bu sabah tesadüf kendi kendine ortadan düğüm oluşmuş,ya şimdi trofe levrek yapışır burdan koparsa diye bu seferde böyle test ettim küt koptubuu yazmamım sebebi,bu misinayı araştıran olursa google da bu yazımı okurlar, şimdi vallah ne yalan söylüyeyim su üstü atçekler için çok çeşit naylon misina kullandım,gam yapmıyanlar dahi zamanla kıvrım kıvrım oluyor,sürekli kamışın ucu ile misinayı vurduruyoruz hayli ile zamanla yamuluyor,örgü misina bu yönden daha iyi,ve en önemlisi sahteye aksiyonu daha iyi iletiyor naylon misinalara göre, bu arada bir lafına sonuna kadar katılmak istiyorum artık gına geldi,sanırım bizler fazla detaya iniyoruz levroları götüren götürüyor sıradan malzemeler ile atçek yapanlar,bir hafta önce bir atçekci tüylü silikon ile atıyor,ava gelmiş yanında poşeti bile yok,tek olta tek takım,30 luk misinalı takım,2 levrek bilimum turna aldı gitti,yine kendi arkadaşım 3.5 kiloluk levreğin oltasına atlıyan arkadaş,her zaman tek silikon ile gelir meraya,bir olta bir silikon,kullandığı misina da 40 lık,olacak iş deyil,zoruma gidiyor sırtımda çantayı taşımak hambal gibi sırtımızda taşıyoruz millet 30 luk 40 lık misinalar ile götürüyor bizler sanırım fazla detaya iniyoruz,sıradan takımlar ile de yakalıyorlar balığın midesi boş ise sazan gibi dalıyor levrek ben buna defalarca şahit oldum ( uygun sahteyi kullandıkça ve suyun bulanık olduğunu farz edersek, ), artık fazla dan düşünmeme kararı aldım,her düşüncem cebime yansıyor ısrarla devam edeceğim bilindik takımlar ile
link burda Ali Kemal http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...412/fishing-line/avani-seabass-12lb-150m.html Muharrem Kürümoğlu abimiz birçok trofe levrek yakaladı bu misinayla tam olarak hatırlamasamda 9 kiloluk bitanede bunların arasındaydı (12lblik olanla) Muharrem abi çok memmun
kardeşim rahat ol...başkalarını takma kafana...neden mi... ÇÜNKÜ BİZ HOBİMİZİ YAPIYORUZ...yani biraz ....kunu çıkarmamız gayet normal...
kadir abi bu konuda haklısın fakat turgay abinin deidği gibi biz hobimizi yapıyoruz balık İşte alı alık dolaşırken kime , hangi oltaya takılacağını bilmiyor bizde kısmet diyoruz geçiyoruz ama bu tip avlar süreklilik arz ediyorsa ve senin oltanla o adamın oltası arsında 1 - 2 metre mesafe varken tutup balık sana hiç vurmuyorsa ve sürekli oluyorsa adamın sistemini araştır derim bu tip şeyler yemli lüfer avında çok olur balığa çıkmışsındır yem olarak istavrit vardır sende atarsın balık yakalayamazsın tık yoktur yanındaki pat pat balıkları alıyordur halbuki adam pulları ayıklanmış flato izmarit takıyordur misal
varivas ingiltere ve irlanda da çok yaygın olarak kullanılıyor spinciler tarafından...inşallah ülkemizde de bizler tarafından kullanılacak...
Bugüne kadar monoflamentten vazgeçmedim. Ama sanırım hepimiz sonunda ipe geçeceğiz. Araştırmalarım sonucunda edindiğim Berkley Whiplash. Uploaded with ImageShack.us
Amin Turgay abi Amin Valla Kullananlar her kuruşu hakediyor diyor... biara 2 arkadaş getirtip 2ye bölüp kullanmayı bile düşündük
araştırma yaparken bende bakmıştım kullananların bi kısmı memnun bikısmı değil paylaşım için teşekkürler
aslına bakarsan ben onlar dan daha fazla tutuyorum balığı az denk geliyor lakin trofeleri onlar çekiyor gerçi gördüğüm bir tek trofe bu 3,5 kiloluk olanı idi, benim sistemim daha bir albenili denk gemiyor işte
Emin kardeşim bende Berkley Whiplas Crystal kullanıcısıyım spin avcılığı açısından oldukca memnunum aynı zamanda surf takımımda Whiplash pro kullanıyordum fakat makinadan kaynaklı olduğunu düşündüğüm sorunlar yaşadım. Kurşunlu dip takımlarında problemsiz olarak kullanıyordum fakat şamandıralı takımlarda sorun arz ediyordu dolaşma kusma gibi bunuda 1-2 atıştan sonra sürekli yapıyordu en sonunda bi akşam dedim ben bu örgüyü sadece dip takımlarında kullanıcam 2 sene önce gece lüfer avında teknenin biri kıyıdan yakın geçip oltayı taktırıp aldığında makarayı sonuna kadar boşalttırdı heba oldu gitti ozamandan beri monoya talim ediyorumtekneciler sürekli kıyıdan geçip oltayı taktırıyorlar ve beni çıldırtıyrlar,Okadar pahalı bir misinanında heba olması içime cız ediyor. Ama spinde böyle bi sorun sözkonusu değil sahte ile avlanırken oldukca memnunum