Atçek Round 3

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Cuma günü mesai öğlen bitti, doğru eve. Evden eşyayı yüklediğimiz gibi ver elini Bergama.

Eşimin abisiyle balığa gidelim mi gitmeyelim mi diye düşünürken, birden kendimi içliklerimi giyerken buldum. Heh dedim, demekki gidiyoruz. Tüm şuursuzluğuma rağmen izin günlerimdeki atçek avlarım beynime kazınmış :confused: .

Akarsuya pahalı sahte atılmayacak :p

Saat 01.00 gibi (gece) avlaktayız. (Canımı yakmayan avlak)
    Gene de canımı yakmadı diye boş bulunmak olmaz, sahtelerimi çok beğenip birkaç tane hatıra olsun diye alıkoyabilir :)

Neyse saat 01:15 gibi başladık atçek yapmaya. Serhat abim strike pro 0.60 m. dalarlı atıyo, ben pelican nitro 13 cm lik beyaz atıyorum.

Zifiri karanlık diye ve büyük olduğu için bu seçimi yaptım, hem pahalı bir sahte de değil. :)

4. atışımda Abimin sahtesi benim misinaya takıldı. Abim onu kurtarırken, bir vuruş aldım. :eek:

Sarma falan yapmıyordum öylece duruyordum. Vuruş çok zayıftı küçük birşey olduğu belliydi. Hiç tepki vermedim. Dedim gene 5-10 santimlik bir kefal takıldı :)

Serhat abim sahtesini misinamdan kurtardı, başladım çekmeye misinamı. Balık ucunda belli ama küçük birşey. Neyse hiç zorlamadan çıkardım balığı. Nehire arkamızı döndük kafa lambasını çaktık balık levrek.

20 cm'lik levrek yakalamıştık daha önceki avdan, bu ondan büyüktü. Lakin 25 cm'i geçmeyeceği çok açıktı.

Başladım düşünmeye salayımmı alayımmı, salayımmı alayımmı diye diye.
    Dedim ki bu ilk atçek avım, limit üzeri de e250 cep telefonum o karanlıkta foto da çekmez. Dedim ki evdekilere göstermem lazım bunu.

Sonuçta balığı alıkoydum. Sonra birkaç atış sonra benim pelican nitro sizlere ömür. :)
    Benden daha hızlı olan Serhat abim Strike proyu benden 5 dk. önce halletmiş. Deniz tarafına gidelim mi dedi? Lakin pahalı sahteleri akarsuya atmayacağımı biliyor. :)
    Bir 500 metre yürüyerek deniz kıyısına ulaştık. Ben Maxrap fg 11 cm, Serhat abim Daiwa Seabass Hunter 3 11 cm. taktı.

Başladık atçeke. Rapala klipsi büyük olduğundan mıdır nedir, sahtelerimiz tabana sürte sürte geldi. Çokta sığ değil deniz. (Klips takmamaya karar vermek üzereyim)

Neyse bir saat kadar tık yok, sonra birden Serhat abi aldım dedi.
    Ben o an heyecanla makinayı toplayıp doğru yanına koştum. Amanınnnn o ne öyle kamış yamılmış, kaloma çırrrrr çırrrr ötüyo. Serhat abi çok büyük Volkan, çok büyük diyo. Işığı denize tuttum ama bişey gözükmüyor. Biraz çekiyoruz balık daha fazla çekiyo. Sanki çok biliyormuş gibim akıl veriyorum:

-Kamışı zorlama abi, acele etme, yor biraz. :)

Serhat abi gireyim mi denize dedi, yok abi girme biraz yor o kıyılar zaten.

Balık sahil tarafını doğru bi 50 metre bizi sürükledi. En sonunda bi 10 dakka sonra yorulmuş olacak ki biraz kıyıladı ve su üzerinde bir şapırtı.

Lakin bu levrek değil, daha bir dikkatli bakıyoruz ama anlayamıyoruz, dalga yardımıyla balık biraz daha kıyıladı ve son bir gayretle kuma oturttuk.

Böyle bir irilik ilk kez canlı olarak görüyorum. Öyle bir Vatoz daha önce hiç görmemiştim. Sahte kanadında, balığı denizden çıkartamıyoruz. Ayağımızda bot falan da yok. Kocaman balık fotograf falan çekemedim ama Kadir abinin yakaladığı vatozdan çok daha büyük. Onun yakaladığı 5.700 gr dı. Boyutlarını karşılaştırınca bu 7 - 8 kilo gibi, belki daha fazla. Bi 5 dk. daha uğraştık, sahte kendiliğinden kurtuldu. Balık sığda kumlarda çırpınıyo. Korkumuzdan denize de itemiyoruz.

Neyse balık 1,2 dk. içinde kendi çabasıyla denize dönmeyi başardı. Gözleri hala aklımda. Siz kim oluyorsunuz der gibi bakıyordu sanki idk

Sonra denizi bırakarak tekrar akarsu kenarına döndük. Su üstü sahteleri taktık. Ben elimde kamış, levrekleri ürkütmeyeyim diye kafa lambamı açmadan yokuştan aşağı inerken ayaklarımın yerden kesilmesi sonucu sırt üstü kendimi yerde buldum:eek:

Dirseklerimle biraz düşüş şiddetini azaltsamda halen sırt kaslarım hareket edince ağrıyor. :D

Bu haftalık bu kadar, zaten nezle veya grip oldum. C.tesi balığa gidemedim. Pazar İzmir'e dönerken yolumun üzerindeki bi avlağa uğradım. Mekanda kimseler yok. Deniz kudurmuş, bol köpüklü. Akşam suyu yapayım mı diye içimden geçirsem de giyim olarak çok zayıf olmam ve üzerimde yağmurluk olmaması artı zaten hasta olmam beni vazgeçirdi. Şimdi verimsiz ve kötü şartlarda av yaparsam, haftaya bayram tatilini yatakta geçirebileceğim aklıma gelince vazgeçerek denizin kokusunu içime çekip, uzun uzun merayı izleyip, yoluma devam ettim.

Haftaya daha iyi avlar yapabilirim umarım :)

Hepinize rastgelsin.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yinemi sahteleri suya gömdünüz:laughing: su sakinken,gözlükle dalın bari elinizde pense ilehihi

sizin vatoz kanadından yakalanmış:p tek kanatlı çıkarması kolay:p hele birde kumsalda isen:D

benim ima sasuke yi heder etti ağzında vatoz:rolleyes:

yanlız şurası çok ilginç di,45dk kayalıklarda uğraştım,balığı dışarı alınca sahte ağzından kurtuldu:laughing:

bence siz daları çok az olan sahteleri tercih edin o mekanda,bu gidişle seneye sahte den adacık yapacaksınız derede:D

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben bukadar zaiyata razıyım abi. :) Strike Pro zaten benim değildi, Pelican da 8 tl. Ancak işin kötü tarafı pelicanın o modelini (nitro 13 cm beyaz) bulmak çok zor. İzmirdeki satıcılarda da yok, internet sitelerinde de kalmadı yazıyo.

İnternetten beyaz olanı bulamayınca nitro kırmızı kafa (2 adet), mavi (2 adet) ve katot (1 adet) sipariş verdim.
    http://www.spotbalik.com.tr/KATOT-44-PELICAN-MAKET-BALIK-115-MM,PR-21543.html

http://www.spotbalik.com.tr/NITRO-41-PELICAN-MAKET-BALIK-100-MM,PR-24447.html

http://www.spotbalik.com.tr/NITRO-09-PELICAN-MAKET-BALIK-130-MM,PR-24451.html (Stoklarda bu da bitmiş :)) En son ben aldım galiba :)

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yine bi 25 liraya yakın aldı yani o katil dere :)
    TL başına 1 cm hesapla bir levrek vermiş ama en azından bu sefer.
    Bir de vatoz, yersen.. :D

Valla abi bence de orda yalnız su üstü kullanmalı. Ne dereymiş öyle, elini veren kolunu kaptırıyor. :)

İnşallah bayramda bir cömertlik yapıp aldıklarının karşılığını verir.
    :)
    Rastgele...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu dere maxrap'ları, daiwa'ları yiyen dere değil. Bu daha mülayim. Strike pro 10 tl, pelikan 8 tl. Toplam 18 tl. (Levrek 23 cm geldi :))

Ayrıca vatoz bizi yicekti :D

Temennin için teşekkür ederim. Atçeki kıvırdık ya :laughing: bayramda acaba texas rig yöntemini mi denesem diyorum :D

O yöntemi de şimdi gördüm. (Gene bir sürü malzeme gene masraf) :laughing:

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ben strike pro'yu 15 tl hesaplamıştım. İyi o zaman, kardasınız :D

Offset iğne bulabilirseniz deneyin onu da. En azından giderse raglou + 1 iğne, 2 lirayı geçmeyen bir kayıp olur :) İğneyi iyi gizlerseniz takılma riski az olur. Ama o katil derede deneyecekseniz bence o bile riskli, iğne takılmasa da anlaşılan o kadar çok ilişken var ki, dalların köklerin arasına sıkışabilir bile. :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hiç sorma bu kadar karlı işlere bünyem dayanmadı çok kötü hasta oldum :)

Offset iğne bulunmuyor mu? Nasıl bir durum bu böyle anlamış değilim, pelican sahte yok, offset iğne yok, aradığın modeli bulursun renk olmaz. Yok mu sağlam stoğu olan bir av bayii.

Demekki belirli gideri olan malzemeden stok yapılsa paraya para denmicek. :)

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Offset iğne var da...
    mesela bunun gibi:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18312/5133-Owner-Siyah-Krom-Igne

ama büküm şekli olarak en iyisini burada buldum:
    http://www.avdeposu.com.tr/pinfo.asp?pid=6238

daha geçen hafta buradan alışveriş yaparken bunu bulunca hemen 3 paket sipariş verdim. :)

Alışveriş siteleri konusunda hemfikirim. Stok durumları çok değişken ve dengesiz görünüyor. Kaç site gezdim, istediğim bazı sahteleri hiçbirinde bulamadım. Hatta buradaki pelican nitro 13 cm son iki sahteyi ben aldım :)
    En kötüsü de sitede bulup telefonla teyid istediğimde kalmadığını söylemeleri.

Hatta bazıları ile msn'den görüştük uzun uzun. Bu tür sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını, tedarikçi firmaların verdiği düzensiz stok raporları neticesinde kendilerinin de stoklarda karmaşa yaşadıklarını belirttiler.

Sonuç olarak bazı çok tutulan sahteler şu an hiçbir sitede yok. Millet de gelmesini bekliyor. :)

9. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Geçen gün çanakkalede bir yere sordum pelican nitro 44 13cm rafa baktıktan sonra üst taraftan 1 kutu dolusu indirmişti o kadar zor bulunduğunu bilseydim hepsini alırdım :)

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kardeşim şu dere agızları ki levreklerin mekanıdır neden gagalı sahte kullanırsınız anlamam..???su zaten sıgdır..isterse 1 metre derinlik olsun levrek su üstündeki cisimi algılar zaten oralarda su 1 m ve altındadır..

aşagıdaki modelleri kullanın renk size ait.. WDT yaptırın ..akarsuyun agzından bitiminden denize dogru atış yapıp çekin.. sahteyi taktırmazsınız sonra bana dua edersiniz..

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Keşke hepsini alaydın :) Cidden İzmirde nitro 44 yok. Kaç malzemeci gezdiysem yok (10 kadar) (strike pro, youzuri fix hepsinde var hemen hemen)

İnternet sitelerinde de yok. Bulsam 2-3 tane alacam. :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tavsiyeni dinleyeceğim Mufavvak abi. Yalnız gece su üstü zor balık alır deniyor bizde gece gidiyoruz ondan daha çok gagalı çalıştım. Lakin artık gün doğumu ve batımı avlanmayı düşünüyorum. :) Teşekkürler...