Selam arkadaşlar. Geçenlerde bulup izlediğim bir videoyu sizlerle paylaşmak için buraya ekliyorum. İtalya kıyılarında 2012 yılı içinde yapılan, 6 ay önce yayınlanan bir avın görüntüleri. Kıyılardaki bolluğu görünce insanın içi gidiyor, tıpkı italya, ispanya, hatta yunanistan kıyılarından izlediğimiz diğer av videolarında yaşadığımız gibi. Buyurun atçek sargoz avına... http://www.youtube.com/watch?v=CjqzX7M8tgg
Eline sağlık Aykut, eve gidince izleyeceğim. Çok merak ettim. O kıyılar bizde olsa bi ayda bitirirler. Allah'tan başka ülkelerin de denize kıyısı var.
Çok güzel bir video.. karagöz/sargoz en sevdiğim balıklardan.. biz 1 tane yakaladık mı şanşlı sayıyoruz kendimizi.. ne yalan söyleyeyim çok kıskandım..
bu videoyu defalarca izledim. kullandıkları sahteleri, teknikleri, yakaladıkları balıkları hayranlıkla izledim. ancak aşağıdaki yemli av vidosunu izleyince bu sönük kaldı http://www.youtube.com/watch?v=aJVlbUpMwXc
Sargozlar azcık iriymiş abi Mera da müthiş, sadece trofe veriyor. Böyle iri sargoz tutmanın keyfi müthiş gerçekten. Ama yemli ile ya da zokayla çok sık olmasa da keyfini yaşadığımız bir av aslında. Özellikle Ege kıyılarındaki meralarında. Ama atçek ile bu şekilde sargoz tutmanın keyfini yine de değişmem abi. Tabii bildiğimden değil, tahmin ediyorum ancak. Sen de iyi bilirsin, atçekle balık tutmanın keyfi bambaşka. Eminim sargoz gibi mücadeleci bir rakip de kolay teslim olmayacaktır.
sargoz hiç denk gelmedi sahteme şuana kadar..ama farklı tip solucan sahteler ile kandırabilinir diye düşünüyorum..tabi sargozu bulabilirsek buda bu yıl 2 ci melanurum su üstü sahtesi ile..ilki bundan birazcık daha büyüktü..tabii bunuda suya iade ettim Uploaded with ImageShack.us
Paylaşım için teşekkürler, ne kadar harika görüntüler.. kıyı kayalık yapısı falan marmara adasına ne kadar benziyor, bi an kendimi yazlıkta sandım ne yalan söyliyim bu balığın bu şekilde sahteyle avlandığını bilmiyordum, daha önce bu şekilde avlamayı denememiştim.. bizim sularda bu yöntem etkili olurmu acaba diye düşünmeye başladım onlarla aramızdaki fark; onlar yakalayıp suya atıyorlar, biz ise her yakaladığımızı kovaya.. !
Kadir abi, senin o avlak iyi melanur barındırıyor gibi. Çok gösterme millete, sonra kefal sarmalarından atçek yapacak yer bulamazsın. Berkan abi, ben de bilmiyordum böyle yakalanabileceğini. Ama işte oluyormuş. Aslında Ege kıyılarında bu balığın avcı özelliğinden faydalanarak zokayla da avı yapılıyor. Dipten 2-3 metre kadar yukarıda tutuluyor zoka, bilirsin. Ona atlayan balık eğer böyle sığlıklarda denk getirilip ürkütmeden ağzına layık sahteler sunulursa onlara da atlaması mantıklı. Aslında ufak ve dalan tip sahteler biraz dibe indirilip sonra uygun aksiyonlarla çekilirse, sargoz olan meralarda çalışır gibime geliyor. Ama işte balık bolluğu önemli bir sorun. Dediğin gibi, onlar trofeyi bile geri salıyor. Bize el kadar gelse kovaya atıyoruz.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50104 Burdaki sargozu 9 cm gümüş strike proyla yakalamıştım. 6 cm balsa rapalayla da birkaç defa karagöz yakaladım. Yakalanınca deli gibi çırpınıyorlar,tavsiye ederim.
Süper rapormuş Genco abi, nasıl atlamışım ben bunu Konu biraz eskiymiş, şimdi hortlamasın diye oraya yazmadım. Çupranın maşallahı var. Ama herkesin ilgisini o çekince sahteye atlayan sargoz gözden kaçmış heralde, kimse yazmamış. Benim geçen seneki Kaş tatilimi hatırlattı raporun. Bu yıl aynı yere römorkla teknemizi de götürdük yalnız, tatil süresini de bir haftaya çıkardık. Bağımlılık yapıyor böyle avlaklar.
Sen duuur hele sen duuurr Az kaldı canını sıkmama :laughing: :laughing: Elbet tutuyoruz da daha böylelerine ve bu bolluğa erişemedik
Dediğin gibi millet çuprayı görünce hem sargozu görmedi hem de bütün balıkların sahte ve atçek yöntemiyle tutulduğunu atladı 6-9 cm arası gümüş renkli hafif sahteleri kayalık yerde dibe indirmeyi başarırsanız bu taş balıklarını yakalama olasılığı da artıyor. Önüne 10 gr kıstırma kurşunla iyi işler çıkarır.
Kullandığın sahte batan tip miydi? Sanırım derinliğe bağlı olarak floating tarzı yüzen sahteler, eğer dalar değerleri de fazla değilse çok verimli olmayıp fazla yukarıdan gelecektir sargoz için. Tabii toplam derinlik 3-4 metreyse ve dipte sargoz varsa aynı zokaya çıktığı gibi yüzeydeki sahteye de çıkıp atlayabilir. Ama bizim kıyılardaki gibi sargoz az ve olanlar da en aşağı 7-8 metre derinlikteki kayalık bölgelerde bulunuyorsa, sanırım en iyisi batan tip sahteyi kayalık bölgenin üzerine atıp bir süre batmasını beklemek, tahminen dibe yakın bir derinliğe indikten sonra çekmeye başlamak şeklinde olacaktır. Denemek lazım. Hafif ve ufak jigleri de denemek lazım.