Atçek spin takım !

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında okanerdal33 tarafından paylaşıldı.

1. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Merhaba arkadaşlar hepinize iyi akşamlar... Spin takımı almaya karar verdim şayet elimdeki makina ve kamış çok uygun gelmedi bana... ve 10 günlük araştırmam sonucu bunları almaya karar verdim merak ettim sizce seçimim doğrumudur?

http://www.avmarketi.com/asp/product/18398/Okuma-Safina-X-42729-spin-kamis-270cm-10-35GR

http://www.avmarketi.com/asp/product/16715/Okuma-Trio-30S-makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/4931/RAGOT-RAGLOU-Zargana-55mm

http://www.avmarketi.com/asp/product/4642/0-26-Viking-ultra-silicone-makara-misina-100mt

siz değerli forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum hepinize Mersin`den selamlar... reeling

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    BEnce misinanız fazla kalın ve slikonlar biraz küçük. Slikonların 12-13 cm civarı olanlarını hem daha kolay atarsınız hem de balık büyüklüğü açısından seçici olur.

3. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    yorumunuz için teşekkürler bende 10 cm civarı almayı düşünüyorum model olarak koydum oraya misina olarak evet haklısınız fakat 024mm ve çekeri iyi misina markası bilmiyoum 24ten aşşağısıda biraz ince ve güvensiz geliyor sizin bildiğiniz misina varsa söylerseniz sevinirim yorumunuz için çok teşekkürler saygılar...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Aldığı misina kapasitesi açısından 40'lık olanını tercih edin derim. Biri 300, diğeri 305 Gr.

5. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    yorumunuz için çok teşekkürler aslında sizin dediğiniz daha mantıklı gelmeye başladı çünki 40lıkla hem yemlide atarım iyiki bu konuyu açmışım siteye ilginiz için teşekkürler.. makinayı 40lık almaya karar verdim saolun... reeling

6. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Misinaniz gam acısından oldukça verimli dayanıklılığıda oldukça yüksektir.Fakat tuzlusuyu görünce dayanımı azalmaktadır.Buda 2. yada 3. avınızda bırakın balığı sahtenizi atarken abanma durumunuzda bile kopacaktır.
    Sağolsun viking marka sayesinde misinanın 10 katı fiyatında zarara ugrattı beni:)İşin özü tatlı su için iyi tuzlu su için uzak durunuz derim.
    Normalde size tavsiyem angel kiss olucaktı ama oda üretimi bozdu suanda favorim okuma bluefısh 0 gam ve yüksek dayanıklılıkla uzun zamanlı kullanım ömrü sunuyor.
    Sililonunuzun boyu kısa 105 mm lik olanı ve sg kodlu olanı tavsiyemdir.Ayrıca silikon kullanırken samandıra yerine head jıglerden kullanmanız av performansınızı arttıracaktır.

7. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkürler misina hakkında söyledikleriniz doğru olabilir kullanmadığım bir misina fakat herkez önerdiği için onu seçtim daha doğrusu tanıdıklarım söyledi bende şuanda misina araştırıyorum buradaki değerli abilerimden yorm bekliyorum bu konu hakkında ince sağlam gam yapmayan bir misina konusunda öneri bekliyorum şamandıraya gelince burada değişik bir sistem uyguluyorlar içinde bilyeler olan çıngırak şamandıra diyorlar burda aynen öyle bir ses çıkarıyor suya atınca çırpınan balık gibi ses çıkarıyor burada genellikle öyle avlandıkları için onu tercih etmeyi düşünüyorum hem öyle yapacam hemde sizin dediğiniz headjigli takım yapacam bakalım hangisine gülecek şans :) yorumunuz için çok çok teşekkürler sağlıcakla kalın...

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Makine olarak seciminiz mukemmel Trio 40s ben kullaniyorum cok memnunum hala balik alamadim ama sorun bende biliyorum:D sahte olarak yelpaze cok genis ama ilk basta fazla yuklenmemek iyi olur diye dusunuyorum zira fiyatlaru arastirdiysaniz gormussunuzdur:) silikon sahtenin yaninda bence elinizde su üstü ve dalan olmak üzere 2 adet daha olmasi avantajdir. Avmarketinin altini üstüne getitmissinizdir diye tahmin ediyorum suni yemler sekmesinde muhtelif markalardaki ryobi trapper adli sahte uygun tabi yelpaze cok genis dedigim gibi:) misina olarak kimi örgü der kimi monoflament. Bende monoflament kullaniyorum ama yakin zamanda degistirecegim
    Bunlari tavsiye edebilirim
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6062/0-18-ANGEL-KISS-SOFT-MISINA-150MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12503/0-20-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT
    Sahte olarak
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18356/Ryobi-Trapper-MN108A3F-suni-balik-108mm
    Umarim sansiniz yaver gider:)

9. Adil Akırmak

Headjig ignesı silikonun sırtından cıkarırsanız takılma ihtimali azalır ve dengeli takın düzgün yüzsun levrekler sizden kaçamaz:)

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Berkleyin zaten sırtından geçirmeli sahteleri var :) ekstradan altında deliği olan sahteye üzerindende delik açmaya lüzum yok diye düşünüyorum ki zaten yüzüşünü bozuyor :)

11. Adil Akırmak

Levrek avında en etkin sahtedir raglou silikonlar dikkatli takılırsa yüzüşüde etkilemez sadece dengeli oturtmak lazım bunuda bir iki denemeden sonra el alışır.
    Saygılar.

12. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    merhaba ilginiz için teşekkürler öncelikle misina tavsiyeniz için teşekkürler önerdiğiniz misinanın çekeri çok iyi açıkçası yarın ryobi sahtelerden 4 ve 12 noları almaya karar verdim misina olarakta stokta yok gözüküyor orada ama bizim buradaki balık malzemesi satan yerde eski tipleri var yenileri bozdu diyorlar makinayı 40s kamışı okuma safina 10 35 gram 2.70cm almaya karar verdim.
    elimde olan sahteler ise şunlar (Strike pro beyaz hologramlı ragot raglou silikon zarganaların herrenginden var diyebilirim bunları çantama yerleştirdim ve sırada yarın alacağım ryobiler ve kamışla makine kaldı ..) hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum en yakın zamanda İnşallah 1,2 levrek yakalamak ve size ordan teşekkürlerimi sunmak dileğiyle hepinize teşekkürler...reeling reeling

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    40s yada 30s de düşünebilirsin kamışının ağırlığına göre dengeli bi seçm yapmalısın :) ryobilerin 15 ve 20 side beni avladı :) RASTGELSİN