Merhabalar. 14/08/2010 Cumartesi 17.30 civarı kendimizi hangi sahil e park edelim diye düşünürken Urla Özbek ten İzmir e doğru kıyı şeridini taramaya karar verdik. Özbek civarında iştahımızı kabartacak bir şey bulamayınca Urla ya geçtik ve farklılıklarımızla yüzleşip şaşkınlık içinde çok eğlenceli bir av günü yaşadık. İlk balığı aldığım da saat 23.00 civarı idi. Agır ve vakur bir ifade ile yüzleştiğim gerçek, Kıbrıs oltasına atlamış ve çatlamış iri bir gopez di. Henüz arabada her ne yakalarsam yakalayayım geri bırakacağıma söz vermiştim, aynen böyle oldu. Lucky craft marka live model sahtemin takılmasıyla keyfimiz kaçtı ve yer değiştirdir. Urla rekleasyon alanı civarında atıp çekmeye devam ediyorduk ki Vehbi bir den kalama vermeye başladı. Anlındaki terler boncuk boncuk olmuştu ve belli ki mücadele oldukça çetin geçmekteydi. Bu işe gönül vermiş zamanının büyük bir kısmı teorik ve pratik eğitime ayırmış avcılığını defalarca kere kanıtlamış arkadaşım Vehbi den bir trofe beklerken, serçe parmak büyüklüğündeki kefalciği sırtından yakalamış üzüntüsünden helak olmuş bir şekilde yanımıza geldi. ve bu değişik avcılığı ile ekibe ne kadar yakıştığını kanıtlamış oldu Aynı yerdeyiz. Uykusuzluk ve mahmurluk omuzlarımızın düşmesine neden olmuş suratımız, suratsız herifler yakıştırmasına çok uygun bir hal almış, keyifsiz keyifsiz atıp çektiğimiz bir an dı ki… O meşhur aganta ve mücadele pozisyonu ile irkildik. Devrimin yanına giderken “hah sonun da kelebeği de yakaladık” diye düşünüyordum ama artık öpüp koklayabileceğimiz sevip okşayabileceğimiz bir ispendeğimiz vardı. Takriben 350 400 gr lık yüzümüzü güldüren, umutlarımızı yeşerten ispendek törenle meteryaline teslim edildi. Vehbi aklının Barış Manço köprüsünde olduğunu daha önceden söylemişti zaten. E hadi o zaman oraya gidelim dediğimizde saat 03:40 tı. Aman Allahım bu da ne. Ortalık mahşer yeri gibi. Sıcaktan uyuyamayan bari ava gideyim demiş olmalı. Gürültülü sohbetler, yer tutma kaygıları, birkaç oltanın tam arasından balık yüzdürme çabaları offff kabus gibiydi… Devrim e hadi biraz açılalım dedim ve sabah 05.20 gibi nispeten sakin bir yer de atıp çekmeye başladık. Bütün gece serpmeler, ağlar atılmış,insanlar temizlenmeye bile erinilecek balıkları yakalama gayretindeyken Devrim ikinci ispendeğini sobe ledi. Neredeyse bir önceki balıkla aynı boylarda olan bu yakışıklıya da mini bir tören düzenledik ve suya gönderdik. Tam bu sırada madem bırakacaktınız neden yakaladınız diyenlerden biri tarafından eleştirildik. Bütün gün birşey tutamadım bari bana verseydiniz yüzsüzlüğü sonrasında yorgun düşmüş ev yoluna koyulmuştuk. Yolumuz üzerinde ki park ta sehpaları hazırlanmış ama heykeli olmayan bir alan vardı, bu lana at-çek parkı demeye karar verdik. Ve bu boşluğu doldurabilmek, at-çek camiasına bir toplu iğne başlığı kadar faydalı olabilmek arzusu ile “atış teknikleri duruş ve pozisyonlar” konulu bir kompozisyon hazırlamak için kolları sıvadık. Buyurun iki duruş iki pozisyon Çok eğlenceli, sıkı çalıştığımız bir av günü oldu. Umarım en kötü günümüz böyle geçer. NOT: ben çok yorgunum, sıcaktan uyuyamadım ve bu akşam ki atçek turuna gelemeyeceğim. Sakin ve makül düşününce içimden “Allah sizi ıslah etsin” demek geçiyor. Hayde rastgele…
koskocaman tebrik ederim arkadaşlar, gerçek okunası kitaplar böyle raporlar olsa gerek herzaman söylediğim gibi; bırakmak güzeldir... gelelim resimlere sol el şerçe parmağını kaldırmayı unutmuşsun burada, estetiği bozmuş şu canım poza o şaşal şişesi gitmiş mi hiç ? sorarım size !! gitmiş mi ? daha irilerini yakalayıp bırakmak kısmet olur inşallah. gönlünüzde ki avlara... rast gelsin
Avdan daha güzeli heykel figürleri olmuş Bizlerle bu eğlenceli anları paylaşıp yüzümüzü bir anlık da olsa güldürdüğünüz için teşekkürler...
geçenlerde aynı avlak bölgesinden ayrılırken yolda vehbi ile de karşılaşıp tanıştık ve ayak üstü muhabbet ettik...kendisi daha sonra aykutla tanışmış...umarım sizinle de tanışma fırsatını bulurum... çok güzel bir rapor...tebrik ederim...serpme konusuna gelince...evet ne yazık ki orada böyle bir sorun var... tekrardan tebrikler...duyarlı ve örnek olması gereken bu centilmen tavrınızdan ötürü çok teşekkürler...foruma yeni raporlarla renk kattınız... bu arada kullandığınız takımlarla ilgili bilgi verirseniz mutlu olurum...ilgi mi çekti...
ekibimiz oldukça eylenceli. uzun soluklu avlar yapıyoruz ve yorgunluğumuzu bastırmak için bu ve benzeri şakalar oldukça sık yaşanıyor. biz teşekkür ederiz...
Vehbi o gece için bizleride çağırmıştı ancak işlerimiz nedeni ile orada bulunamadık. ertesi gün e aykut bey den sizden bahsetti. umarım bir gün bi şekilde laflama şansımız olur. yakın zaman da muğla tarafında olacağım karşılıklı müsait olabilirsek görüşürüz umarım. Avlağın durumu içler acısı. serpme atanları geçtim neredeyse 200 metrelik ağ atmışlardı. o bölgede daha çok bulunmalı ve meydanın bir kaç şuursuza kalmadığını göstermek lazım. takımlarımızın özeti şöyle; shimano nun farklı kamışları exage ve stracid makineler, power pro ve berkley ip ler, ima-lucky craft-daiwa-rapala sahteler ve sihirli kaşık. (iki ispendek te daiwa laser sardine ile yakalandı.)
sahteyi içinden geçirmiştim...benimde favorimdir daiwa saltigalar...aksiyon ve yüzüş kabiliyeti gerçekten çok üstün ve iyi bir sahte...şu aralar birde rapala maxrap ler var gündemimde...performansı çok iyi...bakalım neler yapacak...takımlarla ilgili bilgiler için teşekkür ederim... görüşmeyi bende çok isterim...ama izmir de...muğla dan ayrıldım artık izmire taşındım...
güzel İzmir'imin güzel insanları; tam bu şehre yakışır tavırdasınız. Teşekkürler-kısmetiniz bol olsun.
sevgili cömert en kısa zamanda tekrarlayalım.gerçekten çok eğlenceliydi.yakala bırak konusundaki düşünceleri için tüm arkadaşlara teşekürler.. bu arada daiwa saltiga değil kullanılan sahteler yanlış olmasın.. daiwanın başka bir modeli ama çok benziyor.bunları özel olarak getirttim.
güzel bir av gecesi geçirmişsiniz diyebiliriz yinede takılan sahteniz için sizin adınıza üzücü bir durum,her at çekci bir gün bu kaybı yaşayacaktır balığı yancılara vermediğiniz için ayrıca sevindim benim başımda da var,kefal tutdummu gözümün içine bakarlar bize verse diye yancılar saygılar
fevkalenin fevkinde rapor ve fevkalenin fevkinde resimler.özellikle son iki resim muhteşem. kayalara oturmuş ayakkabı çeken bir balıkçı heykeli,yada istanbulda millettin dizildiği yerde dizilen bir balıkçı heykeli,yada son resimdeki gibi bir heykel bekliyoruz belediyelerden duyurulur.gerçi çalarlar vazgeçtim
slm gerçekten çok güzel bir rapor olmuş elinize sağlık bazen bizim avlardada oluyor kalama sesleri tam trofe beklerken bide bakıyoruz 40.45 cm turna çıkıyor karşımıza at çek parkınızın ismide rapor gibi süper rastgele abicim