...Atçekle 15 kg'lık iki Vatos daha...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melanqoliq tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba arkadaşlar..
    Akşamüstü işlerimi halledip biraz at-çek yapmak istedim..
    Bir saat kadar suüstülerle uğraşsamda 3 sevimli yunus kardeş denizi baya bi karıştırdığından onların büyüleyici oyunlarını izledim bi yarım saat kadar..
    Allahım ne sevimliler, ne kadar uyumlu hareketlerle aynı anda 2 si bazende üçü batıp batıp çıkıyorlar..
    Sizler için videoya almaya çalıştım fakat hiç net çıkmamış uzakta oldukları için..

Derken onlar açığa yol aldı bizde bir abimle devam ettik onda skitter pop bende Gelibolu sahtesiyle denemelere..
    Sahtenin gelişine bayıldım kendinden aksiyonlu sanki.
    İmalatçısıyla konuştuğumda bayılacaksın demişti, gerçektende bayıldım ilk başlarda bu ne bee dedirtsede, samimi söylüyorum yurdum insanı olayı çözmüş arkadaşlar..
    hemen yarın gidip 3-5 daha almam lazım :)

Neyse konumuza dönersek atçeklerden bişey çıkmadı onu çıkar bunu dene olmadı olmadı..
    Derken yanımdaki abi de gitti ve tanımadıgım 2 atçekçi arkadaş geldi..
    tam bu sırada benim kamış bi yaylandı şöyle dedim ahanda yunus geliyo :)
    Samimi söylüyorum elimden gidiyordu kamış makina ne varsa..
    Allahtan makinemde japanesse x 4 Dynema vardı 0.20 lik 11.4 çekerli mono olsa ilk darbede kopup giderdi misinayla güzeller güzeli GES'im :)
    Arkadaş ne onun gelesi var beriye, nede benim bırakasım var..
    Misinamda sağlam ya asılıyorum gitsin ama ne fayda..
    Baya cırr.... cırrr... cır..cır kesik kesik kalama alıyor sanırsın ki koca bir levrek basıyor..
    kalamam çok az açık olmasına rağmen kamışı büküyor ve dahada yol istiyor arkadaş..
    Yanımdaki arkadaşlar saolsunlar hemen topladılar sudan oltalarını ki dolaşma vs olmasın. ya sabır bu neymş diye diye çok az bi geri çekebildim ben zat-ı muhteremi..
    Aklıma birşeyler gelmiyor değil ama ne bileyim o saatte aynı yerden bir daha vatos ''yok artık..!!'' diyerekten başka birşey umuyorum..
    Keşke herşey benim umduğum gibi olsa değil mi.? :)
    Az ilerde tulumla suya bırakma yapan bir abiden yardım istiyoruz çünkü gelecek çekilecek gibi değil..
    Yorsam desem balığı ne yorması kolum koptu 10 dakikada nasıl zorluyo kamışı elimize verecek sonunda o olacak.. yani yormak falanda sökmüyo arkadaşa çok diri..

Saolsun ilerdeki abi girdi suya misinayı tuta tuta başladı asılmaya, o asılıyo ben boşlugunu sarıyorum diye diye biz bi 10 dk da öyle uğraştık..
    -''dayııı ne balığıııı görebiliyon mu'' diyorum..
    El cevap- Ne bileyim yeğenim eşşek ölüsü gibi bişey bu aboooowww :):)
    -Yaaa dayı nasıl bişey ne balığı..??
    -Yavvv yiğen bi dur beni götürecek namussuz allah allaaaaaaaaahh
    -Dayı olmuyosa zorlama çık gel boşver sen balıkla geleceğin yere o seni denize götürüyor bak, gel hadi boşver..
    -Dur yiğenim dur hele ben bunu almadan gelmem, sen misina sağlammı onu de hele..
    -Sağlam dayı sağlam korkma sen asıl asıl..!!
    -Gelse asılacamda mübarek gelmiyorki Allah Allah Allah allahhhhhhh
    Diyerek sohbetimiz sürdü ayaküstü, yardımsever dayıyla...
    Dayım o yana asılıyo sudaki vatoz bu yana çekiyor aldı maşallah adam, denizden koca vatosu..
    3 kişi çullandık üstüne hemen kenara ayakla elle kim neresinden yapışırsa artık kaldırdık atıverdik kenara..
    Aman Yarabbim...!!!
    Gözlerime inanamadım arkadaşlar bu geçen günkünün iki katı..
    Belki dahada fazla..
    Aramızda kaç kilo gelir onun tahminini yapıyoruz,
    Atçek yapan arkadaşların birinin dediği..
    Eliyle şöyle bir kaldırmaya çalıştı ı ıhhhh
    -Yav ben bugün pazara gittiydim 7 kg soğan,4 kiloda patates aldım ahacuk bu ondan daha ağır değilse ne olam.. :D
    Ben aldım şöyle bir kaldırmaya çalıştım yok arkadaş ağır bu baya ağır var bi 14-15 kg dedim..
    Bize yardım eden suya girip vatosla boğuşan dayıya sorduk;
    -''lan yiğenim bak ben baba mesleği pazarcıyım, aha bu hayvan temizinden bi 18 kg çeker..
    ''Tartın getirin gelmezse o kadar ben bu mesleği bırakırım'' dedi
    Ve bana versene demeye başladı vatosu..
    Yahu amcam ben zaten götürememki onu neylen nasıl götürecem baksana bi çarşaf gibi :D verdim gitti dedim o kadar uğraşmaya senin hakkın zaten bu..

Bir iki poz resim aldık derken bu kezde atçek yapan diğer beylerden biri aha yakaladım demesiyle yana yana gitmeye başladı yengeç misali...
    Baktım eleman tepeme çıkacak denize bakaraktan yanlayarak üzerime geliyor hemen yüksek sesle
    ben-Nereye geliyon hacıı omarrrrr diye bi bağırdım...
    diğer arkadaş-Dur gardaş dur hele bu çok büyük.. dinime imanıma tuttuğum en ağır balık bu bak gelmiyor bak..
    ben-ustam misinan kaçlık..?
    diğer arkadaş-0.40 sağlam misinadır ondan yana korkum yokta makinenin kolu neden dönmüyo ..:D
    -Dönermi abim baksana kamışa eski sekiz gibi bükülmüş gitmiş bee yavaş yavaş acele etme kıracan bak.. kamışta şekil olmuş haa ''manzaraya bak bee camgözmü diyon buna ne sence bu balık..?''(gıcıklık yapacam ya :D)
    -Valla arkadaş camgözünü cumgözünü bilmem aha bak aldı gidiyo hadi baalım nolacak şimdi...
    diyor ve kamışı bırakıp eliyle çekmeye çalışıyor :)
    ben nasıl gülüyorum ama resmen kahkahalarla yere çömeldim en sonunda gülmekten, az önce bu arkadaşla beraber sudaki dayıyada vatosla boğuşurken böyle gülmüştük.:D:D
    baya bi güldüm karnıma agrılar girene kadar hemde ..
    Allahım sana geliyorum diyene kadar katıldım neredeyse..
    Ve aldım arkadasın kamısı kapattım kalamasını ve sarmaya çalıştım biraz biraz..
    Az daha az daha birazda kamışla çekip sararken baktık baya bi geldi kıyıya buda bir vatos ikizi sanki diğerinin..
    ayna tutsan karşısına anca bu kadar olur..
    şapır şupur 3 kişi onuda aldık karaya ve başladık gülmeye hep beraber arkadaşlar..
    isimlerini bile bilmediğim bu bikaç kişiyle balık avı denilen ortak paydada buluşmuş ve zor, komik ve bir okadarda zevkli olan bu mücadelede omuz omuza başarmıştık balıkların ikisinide karaya çekmeyi..
    benim tuttugum ve diğeri 15 er kg rahat gelir diye tahmin ediyorum ..
    Bugünde bu av vardı size aktaracağım..
    sürçi lisan ettimse affola..
    Daha güzel avlarda görüşmek dileğiyle..
    Fethiyeden selamlar..
    http://www.youtube.com/watch?v=gvDs-GB-paY

Resim için vatosun yanına birşey koymak istedim ölçü olsun babında Mustafa arkadaşımız gönüllü oldu :D

Kanatlarım nasıl ama :D:D

Bu kamış tüpünün boyu 1.50 arkadaşlar :)

Son düzenleme: 11 Mart 2011
  2. Ossy

Ossy Cihan

İlk yorum benden olsun Allah sanan ne deyim ben verilirmi bu balık Bana gönderseydin ya kargo ile bu ne böyle yaaww abi ben bu işi bırakıyorum olmaz böyle...

Mızıkçılık yapıyorsun sen...;)

Abi Tebrikler sen herşeyi aşmışsın artık. ne diyeyim.. Daha iyileri Benim olsun :D

Not: rapor bir harika ama senin balıklarla birlikte olan resimdeki yüzündeki gülümsemeye hayran oldum ((-:
    Emin ol abi herkesin dikkatini çekecektir o resimdeki gülümsemen. mutluluk işte ya...

Son düzenleme: 10 Mart 2011
  3. konevii

konevii veysel

Abooouvvv. Abim sen ne ettin gene. Valla anlatımını okuyum derken resimlere bakmamışım. bu da ne aman yarabbim. Yahu ben bundan korkarım didiydim sana amma, sen korkuların üstüne üstüne gidiyon maşallah. Ha, kilogram tahmininizde yani diyecek yok. Soğana patatese endeksli hani, inanki süper. O dayıda Allah razı olsun hani, baya bi yürekliymiş bana bakaraktan. Ne diyeyim, biz daha öteki balıkların muhabbetini edecektik ama, sen vatosun kulağına suyu kaçırmıssın gene. Vallahi Ağzım açık bakıyom resme, telaştan videoyu izlemeden cevap vereyim didim. Allah daha bereketli avlar versin. Her zaman dediğim gibi, zinhar gözüm yoktur.
    Kısmeti bol atçekensiz at-çek ler dilerim :(
    (İlk yorum olsun didim amma yetişememişim, benden hızlılarda varmış)
    vesselam..

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Fatih,
    Gerçekten ;
    dediğin gibi bence de YOK ARTIK:p :D :eek: ....
    Bu ne ya...Vallahi sizin orası vatos yuvası galiba :) Çok keyifli ve eğlenceli bir av olmuş. Akıcı anlatımında birebir bana anlattın sanki. Ellerine sağlık.
    Keyifli avlarının devamını dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla...

Not; Kanatlar yakışmış;):D

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Fatih kardeşimin merası nın sırrı bu vatozlar da:D
    vatoz oralara boşa gelmez,bilinki o bölgeye ava geliyor,kimbilir orda daha niçe harami balıklar var avlanmaya gelen:D
    Fatih gardaşım bu vatozlar ile hep den kanki oldun dikkat et sahteni kaptırma bunlara:D
    örgü olmasa kesin giderdi o takımın :)

20 25lik mono misina nın yapacağı iş deyil heleki bölge kayalık ise,biri dip oltası ile yakalamış burda,baktım adam 10dk dır uğraşıyor,yav dedim bu adam ne yakaladı böyle:confused: vardım adamın yanına adam da takat kalmadı:D

balık kıyıya yanaştı bir o kayanın altına bir bu kayanın altına geçiyor ama ne olduğunu göremiyoruz tam,aşağıya inip misinayı elime aldım balık diğer kayanın altına geçerken birden kendime çektim geliverdi bana:D bir de ne göreyim vatoz:eek: bıraktım oltayı geri ben bunu çekmem dedim:D
    sonra millet yığıldı karga tulumba dışarı aldılar resim çekinip geri saldılar suya:)
    adam köstekleri dahi örgü misina dan yapmış 30 luk :)

6. Volchok

Volchok Tolga Kaan

Favori Kamış:
    D.A.M onliner spin
    En İyi Avı:
    Kaplan Köpekbalığı 4kg
    Abi çok samimi anlatmışsın çokta güzel olmuş tebrikler.Sahten gagalı değildi heralde?

7. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    selam bahadir resimdeki sisme bottan ben de almayi dusunuyorum motor gucu kac bg olmasi gerekiyor biraz bilgi verir misin lutfen ha bir de ben ingilterede yasiyorum acaba fiyati burada mi yoksa Turkiyede mi ucuz oluyor bilgilendirirsen cok sevinirim.

8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ali bey merhaba,

Öncelikle yeni alacağınız bot-motor hayırlı olsun. Benim botum ve botlar hakkında hazırlamış olduğum yazıyı okumanızı önereceğim;
    Botlar Hakkinda(a’dan Z’ye)

Sorularınızı özel mesajınızdan cevaplamaya çalıştım.

Gene de sormak istediğiniz konular olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Sevgi ve selamlarımla...

9. OMMG

OMMG OKAN

Kardeşim,ellerine koluna diline sağlık,yine nasılda güzel anlatmışsın adrenalin dolu o güzel anları.İnsan orada olup beraber av yapamadığına hayıflanıyor.Eminim ki moral bozukluğunun üstüne ilaç gibi gelmiştir şu avda yaşadıkların,en çok ta ona sevindim doğrusu.Yanlız bir şeyler dadandımı peşini bırakmıyor,önce palaskalar sonra vatozlar :D inşallah aynı şey kofana ve dev levrekler de de olur :D .Yüzün hep gülsün,sağlıcakla kal...

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    Vay maşallah ya tebrik ederim harika bir av ama dikkat etmek lazım sanırım iğneli vatos tehlikeli olabilir..Avlarınızın devamını dilerim..

11. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Fatih'ciğim hiç hayra alamet değil gidişatın..:D :D Bu gidişle sende vatoz çekme alışkanlığı yapacak..:D :D Her seferinde boyutlar iki katına çıkıyor. Sen o merayı en kısa zamanda terket.. Vatozlar seni çok sevmeye başladı.:p
    Allahtan yapılısında onlarla boğuşabiliyorsun. Ben 56 kiloyum, bana gelse beni denize çekerler yav.:D
    Çok güzel anlatımınla hem güldürdün hemde o anı yaşattın. Teşekkür ederim.
    Sen dediğim gibi o merayı değiştirde başka balık raporlarını okuyalım.
    Sağlıcakla kal.

12. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Fatih abi yapma etme gözünü seveyim.... Gece ruyalarıma giriyor, uykularımı kaçırıyor senin şu raporların, at çek yapabilen var yapamayan var, içi gidiyor insanın... :(
    Şaka bir yana anlatımıyla, trofe avıyla muhteşem bir rapor yayınladın yine, ellerin dert görmesin. En bereketsiz avın bu olsun abi, sağlıkla kal. :)
    Bu arada bi kanadını olsun alaydın balığın be abi, nasıl da etlidir o.... :D

13. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Fatih abi tekrar tekrar tebrik ediyorum. O ne güzel anlatıştır öyle :)

Vatoz gerçekten canavar gibi maşallah. Harikasın abi. Fethiye'nin o güzel sularından böyle canavarlarda çıkabiliyormuş demekki. Yunuslar boşuna gezmiyormuş demek :) Kim bilir daha ne trofeler var o denizlerde.
    Raporlarına bayılıyorum Fatih abi tekrar tebrik ediyorum. Böyle koca bir balığı çekip karaya almak kolay iş değil. Bravo..

14. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Her seferinde olduğu gibi yine çok uzun yazmış adam yahu okumayayım resimlerine bakayım dememe rağmen yine resimlere geçemeden tebessümle okudum bütün av hikayenizi.

Vatoz'ların önündeki fotoğrafınızı tek başına görsem adam iki kurban kesmiş, derileri tuzlamış Türk Hava Kurumunun arabasını bekliyor diyeceğim, o nedir öyle yahuu.

Elinize dilinize sağlık, vatoz'u dayıya vermişsiniz o da güzel davranış olmuş.

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Fatih agabey daha neler...
    Abi ben ciddi soyluyorum boyle birsey gormedim yahu ...
    At cek ile vatoz ! Inanilmaz sanslisin.Daha ne diyeyim sana :D
    Epeyce pesinden kostugum (yemli ) ve bir turlu bana rastgelmeyen (herseferinde degisik baliklar denk geldi.Hatta bir defasinda kopekbaigi denk geldi :D ) vatoz senin spin takima denk geliyor agabey ...
    Bu arada ben olsaydim vermezdim. Cunku adamin yaptgida biraz abes kacmis.
    Sahsen ben olsam ; " o baligi bana ver" demem , diyemem kesinlikle :p
    Bir defasinda benim sayemde adamin birisi kocaman red snapper yakaladi.Ama ben :"o balik benim,bana" ver diyemedim :D

Abi merakla bekiyoruz artik deniz kizini :D
    At cek ile envayi cesidi yakaladin.Hadi birde deniz kizi yakalada gorelim :D

Abicim paylastigin icin cok tesekkurler.Cok guzel avlar.Tebrikler ederim tekrar ve rastgele...
    (Bu arada onceki yakaladiginiz vatoz'u yedinizmi? Begendin mi tadini? Memleketin vatozu guzelse "ecukte" bu yanna yollayin :D )

16. Elvis

Elvis Suat

Fatih Bey,
    Tebrik ederim,heyecanlı bir av olmuş.Benim özellikle misina konusu ilgilimi çekti.Kullandığınız misina hakkında biraz ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?Birde Türkiye'de bulmak mümkün müdür?

17. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    FATİH tebrikler..Gerçekten süper bir av olmuş..

18. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    abi tebrikler hakikaten çok zevkli bir av olmuş. sen böyle devam edersen yakında balık tutmaya fethiye ye gelmek zorunda kalıcam :)
    daha güzel ve keyifli avlara abi.

19. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

öncelikle tebrik ederim,müthiş bir anlatım ve profesyonel bir av.

benim gibi acemiler bu tür raporları okudumu her tür avı öğrenmek istiyor..

yanlız anlamadığım bu vatoz denen balık yeniyormu vede lezzetlimi

20. Volchok

Volchok Tolga Kaan

Favori Kamış:
    D.A.M onliner spin
    En İyi Avı:
    Kaplan Köpekbalığı 4kg
    Yenmesinden çok ilaç yapımında kullanılıyor diye biliyorum.Ama yiyince etide lezetli diyolar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.