4-5 ay kadar önce, hatay dörtyol barınağından 800 gr 2 adet barakuda yakaladım. Rapala Max-Rap 15 cm kullandım. Beyaz ve kafası kırmızı FRH renk koduydu. http://www2.avburada.com/ug.aspx?id=23973&urun=RAPALA MAX RAP 150MM FRH Yanımdakiler güldüler. Fakat onlar tutamadı ben iki tane 800 gr tuttum. Balıklar kesinlikle 50 cm den küçüktü. Salamadım. Çünkü yaralar ağızda değildi. İki balık da yandan iğnelenmişti. Turna avında tecrübeli olan üstadlarıma benim sorum şu. İğnelerin turnanın ağzına değil de nasıl diyeyim (resmi yok ki) belden yukarı olduğu kesin fakat iğne ağzında değil, hatta bir tanesinin dışkısı hafiften işkembesi delinmiş koyun gibi geldi. Kocaman üç tane üçlü var bu sahtede. Her ikisi de, önümden geçerek atçek yapmama engel olan kayıkların arkasındaki köpüklerin içine atınca geldi. Yanımda benimle dalga geçen, o ne öyle kocaman beyaz diyen, ancak sonradan duyduğuma göre bizim barınakta senelerdir atçek yapan siyah kuşak ustanın demesine göre, teknenin ardındaki köpükler her zaman uğurlu gelirmiş. İçimden hadi canım dedim. Adamın Mazlum hoca olduğunu bilmiyordum doğrusu. Yanımda gereksiz bir adam diye düşünmüştüm. (Bu ustayla aramda muazzam bir iletişim sorunu var. Adama ulaşamıyorum. Sorduğum soruları anlamıyor, sanki ben başka bir dil konuşuyormuşum hissi veriyor, ya da türkçe bilmiyomuşum gibi. Men çi gûyem, tamburam çi gûyem. Bizim de bi gururumuz var. Ben de onla konuşmuyorum. Velhasıl. işte öyle.) Yani benim sorum, bu balıkları ben mi yakaladım, kendileri mi takıldı ? Başka deyişle, yanaşık düzende dip dibe yüzüyorlardı da benim sahte mi yakaladı bunları karnından yanından vb. yoksa yeme hücum mu ettiler de beline girdi iğne ? Yani illa bi saldırı eseri mi, yoksa balığın yanaşık düzende yüzmesi neticesi çırptırma yoluyla mı yakaladım balıkları. Yoksa dalga geçtiler diye mi verdi veren bunlari da !
banada denk geliyor bazen,ama benim düşüncem turnalar hala yumurtayı atmadılar.yumurtalı zamanda balık çok nazlı sahtelere atlıyor genellikle kafa atıyor.böyle bir durum olmuş olabilir.
kardeş bazı balıkların kendine has saldırı karekteri vardır. mesela lüfer kuyruktan saldırır, levrek genelde kafadan veya yandan saldırır vs. ama ıskarmoz nasıl denk gelirse öyle saldırıyor. bazan arkadan, bazan yandan, bazan da karşıdan. işte karşıdan saldırdığı zamanlarda balığın her yerinden yakalaman mümkün. eğer yakaladığın balıklar tesadüf olsa yanında yörende at çek yapanlara da tesadüfen takılırdı kallandığın sahte ve renk, çeşitli balıklarda kullanılmış, test edilmiş ve kendini ispatlamış bir sahte. kimseye aldırma, gönül rahatlığıyla kullan. sana gülenler, bana da rover 98 yüzdürürken : '' birader ona kurşun bağla da derinden gelsin, öyle balık tutamazsın '' demişlerdi ben de barınakta sana gösterdiğim sırtı sarı, karnı kırmızı euorfish sahtelerden verim aldım bu yıl, bir de strike pro jl 120 f 206A ıskarmozda kendini ispatladı. ama okuduğum raporlarda ıskarmoz için en etkili renk olarak turuncu tavsiye edildiğini gördüm. rastgele
Bende egede avlanıyorum sizce ne renk ve boyutta sahte alıyım akşam üste veya gece avlanıyorum çok pahalı olmasın ama