...Atçekle Lüfer Avımız :)... -Fethiye-

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melanqoliq tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Sevgili Dostlar...
    Bir ayı aşkın bir süredir jigging işine kafayı takmış, bütün takımları eksiksiz tamamlamış ama işlerimin yoğunluğu ve istenilen hava şartlarının olmamasından bir türlü Jiglemeye gidememiştim..
    Ortağım Aliyle hafta içi kesin kararımızı vermiş ve bu hafta sonu mutlaka jige gitmeye hazırlanmıştık..
    Ama maalesef ki maalesef olmadı bu seferde denizde hava şartları hiç iç açıcı değildi :(
    Halbuki teknemiz hazır, takımlarımız hazır biz zaten hazır eller tetikte bu ava bileniyorduk..
    Nasip değilmiş inşallah en kısa zamanda Akyalarla, sinaritlerle, lahoslarla, orfozlarla geçen avları da siz değerli dostlarla paylaşırım....

Jig işi yattığına göre bizde bir gece atçek avı yapalım dedik.. O sırada Çok değerli Okan abim (OMMG) aradı uzunca konuştuk balıktan jiggingten.. Kendisi çok değerlidir :) selam olsun..
    Ve biz gece avı için Muhittin Abimizi aradık,sonrada Değerli av arkadaşımız Kaya Kartalı Hüseyinle telefonlaşıp kareyi tamamladık..
    Akşam eve gidip yemeğimi yedim ve bir saat kadar şekerleme yaparken Sevgili Abim Fikret Alaylıoğlu (İzmirli51) ve Sevgili kardeşim İlyas Akçimen (Buck) aradılar.. uzunca onlarlada sohbet ettik.. Adanadaki abim ve kardeşimede selam olsun..:)
    Beni bi arkadaşım ya ada abim balıkavına gideceğimden habersiz olarak aradıgında o avdan hep güzel şeylerle dönüyorum.. Bakınız: Sevgili Turgay Karaaslan (Modena) aramıştı kofana tuttuğum gün tamda balığa giderken Turgay dostuma ve kardeşimede selam olsun..:)
    Neyse arkadaşlar, uzatmayayım biz akşam toplanıp kıymalı böreklerimizi aldık, kahvelerimizi, çayımızı, şekerimizi mangal kömürümüzü, semaveri tutuşturmak için odunumuzu.. herşeyimiz hazırdı artık ve yola koyulduk..

Gideceğimiz yer gerçekten bir doğa harikasıydı ama bir yanı sığ diğer yanı kayalıklardan derin sulara açılan bu güzel avlakta gece neyin nereden çıkacağını hiç kimse kestiremezdi.. Aliyle ben zaman kaybetmeden tulumları giyinip girebildiğimiz kadar suya girdik sığlık bölgeden..
    Muhittin abimle Hüseyinde kayalık kesimde turna peşindeydiler..
    Yani kapılar tutulmuş o gece illaki güzel birşeylerle çıkacaktı sahtelerimiz..
    Tüm ekip dört koldan denizi alabildiğine dövmeye hırpalamaya başladık..
    Öyle bir senkron oluyorki arkadaşlar ekip uyumlu olunca gerçekten herkese böyle av arkadaşları dilerim..
    Ne birimiz diğerinin sahtesinin yakınına atıyoruz (ki olası bir takipte bu balığın ürkmesine ve hemen geri dönmesine sebep oluyor) ne de birisi çok abartılı çekişlerle denizde olmadık şapırtılara mahal veriyor..

Herşey kuralına uygun tıkır tıkır işliyor...
    Ama ve lakin bikaç cılız dokunuş ve Hüseyinin tasmalamada geç kalmasından kaynaklı büyük vuruş dışında denizde tık yok..
    Yahu benim kaderimmi bu hep sona kalıyor herşey ..
    Neden bende avın ilk anlarında şöyle dişe dokunacak bi şeyler tutamıyorum ahhh ları ve vahh ları içinde ilk çay molamızı verdik..

Çok soğuk olmaz diye düşünürken bilhassa suya 50-60 metre giren biz bayagı üşümüş ve bu çayı her yudumda ohhh çeke çeke içmiştik..
    Geceye renk katan fıkralar, daha önceki, avlardan bizi hep güldüren ve eğlendiren anılarla sohbetimizi yapmış çaylarla kaynayan içimizi tekrar derin suların kollarına teslim etmiştik..

Keyifli anlarımız sürerken gece zıpkıncısı denilen iki mahlukatla atışıyor ve kendilerini tek aramayla anında olay yerine gelen ve görevini hakkıyla yapan Sahil Güvenliğe havale ediyoruz..
    Bu sinir harbini de atlattıktan sonra kendimi kulaklığımdan gelen Eric Clapton'un eşsiz müziğine bırakıyorum.. Tam o sırada bir yıldız kaydı gökyüzünde adettendir dileklerimi sıraladım hemen ve kocaman kocaman balıklarda diledim pek tabiiki :)
    Av yorgunlugu yavaş yavaş sarıyor hepimizi artık...
    Atçeklerden sonuç yok balıklar denizde bizi bekliyor ama bizim sahtelere bakan yok..
    Cebime sahteleri üçer üçer alıp giriyorum suya ve değiştiriyorum her 20 atışta ama hiç bir değişiklik yok derken ikinci çay muhabbetine başladık arkadaşlar..
    uykularımız açıldı..
    Sohbet sohbeti açtı, keyfimiz çayın sıcaklığıyla yeniden yerine geldi..
    Yedik içtik bol bol güldük sabah suyuna artık dedik ümidimizi yitirmeden, ''olmadı sohbet ettik çay içtik der gideriz'' diyerek moral verdik birbirimize..
    Ve o beklediğimiz sabah alacakaranlığı yavaştan kendini göstermeye başladı dostlar...
    Sabah suyundaki şansıyla kendine çok güvenen Hüseyinin gözleri parlıyordu yeni günün av heyecanıyla....:)
    Ve ben yeni günü selamlayarak, ''sabah balık tutamayacak olsamda su üstü sahte atacam, wtd'yi unuttum arkadaş'' diyerek taktım bir rover98 beyaz renkli olanından ve süzüldüm avına yaklaşan sessiz bir yılan edasıyla bilinmezlere...
    Atarken çekerken sola yatırıp arada sert bazende umursamazca sararken misinamı birşeyler oldu sanki hemen yanıbaşımda...
    amanın da amanınnnnnnn..!!!!!!
    Bu bir saldırı Beyler..!!!..????
    Nazlı nazlı süzülen, arada sert kavislerle ''yi beni, yi beni'' diye cezbeden beyaz roverıma biri yan baktı...:D:D
    Ve çok çoook sert bir vuruşla gelen o muhteşem şapırtı ki sesi hala kulaklarımdadır..
    O ne anlatılmaz bir duygudur..
    O ne herkesin yaşaması gereken bi heyecandır aman Yarabbim..!!
    Sahtem sudan yarım metre havaya fırlıyor resmen geri düşüyor aksiyonu hiç kesmiyorum, kollarımda senelerdir yaptıgım sporun getirisi bir güç...
    O yılmıyor.. bıkmıyor... Usanmıyor saldırı üstüne saldırı yapıyor...
    sorti üstüne sorti... Atak üstüne atak...
    Muhteşemmmm.. tek kelimeyle muhteşem...!!!!
    Savaş başlıyor avcının dünyasında... Avcı av olacak birazdan.. . tasmalıyorum lüferimi... artık benim ve ''kepçeeee'' nidaları yankılanıyor eşsiz mavilerde..
    Geri geri gidiyorum az kaldı kolkola omuz omuza yaklaşıyoruz sevgili doktorumuzun kepçe tutan ellerine..
    Bu gerginliği hiç kaybetmemeliyim diyorum kendi kendime, boşluk alırsa kaçacak biliyorum ki çok güçlü.. Ve Artık benimsin güzel şey..
    Ver bakayım bir öpücük... :)
    Koşar adımlarla çantama gidiyorum Muhittin abim balıkla uğraşırken.. ve suüstü sahtesi alıyorum birtane daha..
    Tulumla yada kasık çizmesiyle olanlar şanslı bugün.. çünkü lüferler uzaktalar biraz..
    Ve Aliye veriyorum suda seke seke gidipte yanına diğer sahtemi..
    Bizim ekip dört kişi birisi daha geliyor atçek yapan..
    Suda şimdi beş sahte var ve beş ayrı savaş..:)
    her koldan her kanattan saldırıyorlar sahtelere yapılan saldırıları kaydet diyorum hemen Doktoruma.. Kendimi izlemek istiyorum bu savaşın bitiminde..
    Açıyor kamerayı ama nafile kayıt tuşu orada değilki :(:(
    Derken 2. saldırı geliyor çok sert değil ama ısrarla sürekli dalıyor ''gitme kal bu şehirde'' der gibi sahteme.. ve geriliyor yine misinam oysa ben sahtem dolaştı sanmıştım, son anda tasmalamaya çalışıyorum kaçıyor o usta bir avcı kaçacak elbet..
    Bi anda hırsla doluyor tüm bedenim...
    ve kollarım 9 saattir atçek yapan iki makina...
    Ispanak yemiş Temel Reis'i görüyorum sanki sudaki yansımamda :)
    3. kez saldırdılar beyaz cazibeme.. Ama bu sefer bende af yok..
    Yanaşşş iskeleye tosunum bu oyun benim oyunum ..!!!
    2. lüferide aldı doktorum kepçemize..
    ve 3...
    ve ardından 4...
    3-4 dakika içerisinde oldu bitti herşey 2 tane daha aldım ve etti 4
    Ama çok kaçırıyorum videolardaki gibi herşey anı anına ..
    Onlar yakalanmak bense onlardan kurtulmak ister gibiyim sanki daha bi şevkle atıyorum sahtemi uzaklara..
    Bir saldırıda yanımda yanıbaşımda olsun diyerek bazen kısa tutuyorum atışlarımı..
    Bu arada Wtd aksiyon tarif ediyorum Aliye: )
    Nasıl yapması gerektiğini söylüyorum ama işi çok zor..
    Vatozu çeken 0.23 misina çok esnek kalıyor bu aksiyonda, ve sert darbeleri hemen emiveriyor kamışı sahtesine varmıyor bile tüm çabalamaları..
    Gözünü seveyim salina seaspin..
    Ama diyorum keşke diğer makinem ryobim takılı olsaydı kamışta, keşke değiştirmeseydim ip misinadan sıkıldım deyipte 2 saat önce..
    Kopma korkumda olmazdı aksiyonda sıkıntımda..
    0.28 okuma blufish sarılı Shimano hyperlopumda ama keşkelere zaman yokki..
    Bir vuruş daha aman Tanrım bir daha.. bir daha..olmuyor..kaçtı ..!!
    tekrar atıyorum aynı yere sahtemi orada beni bekliyor.. saldırdı tekrar saldırdı
    Tasma tamam sar... tamam bende..ama hayır kaçtı..
    her ikiside kaçıyor alıyorum suda geri geri yürürken kaçırıyorum..
    Kah suda, kah sudan çıkarmaya 5 metre kalmışken kaçırıyorum.. kaçırıyorum..
    Ve sesleniyorlar bana nazarımız değdi diye arkadaşlar..
    Sizin canınız saolsun be dostlar..
    Ali 4 kez çok sert vuruşlar alıyor ama balık takılmadıgı ve Alide aksiyonu devam ettirmediği için kaybediyor..
    Sevgili Muhittin Abiyle Hüseyinde maalesef erim mesafesinin uzagında kalıyorlar ilk saldırılardan sonra..
    Gün benim günümmüş arkadaşlar diyorum ve Su sütü sahtelerle Aksiyonun ne kadar önemli oldugunu dile getiriyorum candostlarıma..
    Birdahaki sefere dostlarımda galip gelecek eminim..
    İşte sizlere Fethiyeden dün geceye dair hissettiklerim dostlar..
    Sürç-ü lisan ettimse affola.. not:Balıklara kadar olan resimler aynı avlakta daha önce çekilmiş karelerdir.. Gece manzara resmi alma imkanım olmadı maalesef

Bu resimde siz dostlara gelsin :)

Son düzenleme: 6 Mart 2011
  2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Millet balıksızlıktan çıldırırken sen lüferleri gözümüze gözümüze sok Fatih abi. :D Daha nice güzel avlara. :) Maşallah.

3. metinnitem1

metinnitem1

Bir solukta okudum ve çok keyif aldım.Nice avlara.Rastgelsin.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    maşallah diyorum abi Allah daha güzelerini irilerini de nasip etsin..

5. modena

modena

kardeşim skor yapmışsın...ah sen yok musun sen...ses seda kesildi mi anla ki fatih avda...sevgili kardeşim küçük efe nasibi ile gelmiş bes belli...yoksa bu kadar mutlu olur mu resimlerde efe babası...:)

tebrikler afiyet olsun kardeşim...:)

6. alpay79

alpay79 Alpay TERAZİ

Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    Maşallah, avlarınızın bereketi daim olsun.
    En sevindiğim olay ise gece dalgıçlarına verdiğiniz ders, 4 lüfer tuttunuz, belki onlarca, yüzlerce, binlerce balığın hayatını kurtardınız.
    Kendi adıma teşekkür ediyorum.
    saygılarımla

Alpay

7. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Balıklar harika, ama rapor daha da harika Fatih ağabey. :)
    Tebrik ederim.

8. fthblk

fthblk Fatih

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    3.5 kg levrek
    Av güzel, avlak güzel, ekip güzel vee en önemlisi anlatım süper. Soluk almadan okudum Fatih Bey.. Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için, inanın çok zevk aldım.. Avınız daim olsun, saygılar.

9. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Fatih abi ellerinize sağlık.Çok güzel bir rapor olmuş. Okurken sanki oradaymışım gibi yaşadığın bütün heyecan gözlerimin önünde canlandı.
    Bende bu lüferin yeri çok ayrı. Kafa atışı, sudan sıçraması, sudan kesildiğinde çıldırması....:D :D Umarım bana da nasip olur böyle güzel yerlerde böyle güzel balıklarla mücadele etmek. Çok daha güzel avların rasgelmesi dileğiyle:)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Fatih kardeşim güzel işler çıkarmışsınız onca saat beklemenize rağmen,o 15 20dk lık serüven tüm yorgunluğunuzu almış:)
    lüfer çok kıymetli bir balıktır,levrek den çok daha mücadeleci bir balıktır,levrek daha çabuk teslim oluyor,kaçan balıklar için fazla üzülme:) onun adı lüfer levrek deyil:)

ben bir sefer karşılaştım lüfer ile,başlarda lüfer olduğunu bilmiyordum dehşet basmıştı,biraz gevşetince misinayı kesip vardı gitti:rolleyes:

bu arada artık sıyırmak üzereyim:rolleyes: 3 4 ayda bir trofe levrek görür olduk merada onun dışında güccüklerinen boğuşuyoruz:rolleyes:

bu akşam balığa gitmeyeceğim diyorum:D ,bakalım sonuç nasıl olacak,tabbi yağmur yağmaz ise:D

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    maşşallah...
    yine güzel bir raporla güzel bir paylaşım olmuş..
    tebrikler

12. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    çok güzel yazmışsınız olanı biteni, balıklarda harika tebrikler.

13. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Oy anam oyy!!Fatih agabey artik yazin ex memleketim Bodrum'a degil daha da ex memleketim Fethiye'ye cikartma yapmayi dusunuyorum neden acabaa.Ellerine saglik,tesekkurler.Saygilarimla...

14. OMMG

OMMG OKAN

Bak demiştim sana her işte bir hayır vardır diye, gördünmü alıvervişmişsin birbirinden güzel lüferleri.Helal olsun sana kardeşim tebrik ederim,inan en az kendim tutmuş kadar sevindim.Hem üzülme, artık takımların tamam ve ben inanıyorumki sendeki bu azimle buradan çok güzel jigging raporlarıda okuyacağız.Birde söylemeden geçemiyeceğim, inan insanı sanki oradaymış gibi yaşattıran şu güzel anlatımın yaptığın avların önüne geçiyor :D :D .Bence sende bunları biriktir,ilerde avlarımdan kesitler diye bir kitapta toplarsın.Sağlıcakla kal değerli kardeşim...

15. engin-35-33

engin-35-33 Engin Güzelaraz

Favori Kamış:
    REMİXON TIGER 2.70 Metre, DİSCOVERY 3.00 Metre Surf Tipi
    Favori Makine:
    Kumyang Paragon, Eurofish Excel 50
    En İyi Avı:
    Levrek, 1.250 kilo
    Tebrikler Fatih Abi. Sahte mi kullandın, eğer sahte kullandıysan hangi marka ve hangi model olduğunu söyler misin?

16. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Herşeyiyle çok güzel bir rapor..TEBRİKLER..........

17. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Vay vay bir WTD aksiyon ustası daha varmış da haberimiz yok. Efe bebek kısmetiyle gelmiş demek.Bu pazar günü bedenime heyacan sardırdın be Fatih. Saniye saniye bu güzel anlatımın için teşekkürler Fatih'ciğim, afiyet olsun.

18. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam fatih:
    balıklar şahane anlatım harika manzara güzel:) eee başka başkasıda avların daim bolsun rastgele!!!!

19. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    ustam balıklar süper anlatımıda bir o kadar cezbedici,sürükleyici...birşey sormak istiyorum gece bulunduğunuz avlakta ışık yok değilmi hiç?ikinciside eğer karanlıkta avlanıyorsanız gece hiç lüfer yakaladınız mı,avlağın derinliği ortalama kaç metreler?şimdiden teşekkürler,nice kofanalara rastgele

20. matti

matti murat

raporda balıklarda on numara.tebrikler sayın abim tebrikler...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.