Atık Pil arkadaşlarım abilerim ben kayseride eczane teknisyeniyim nasıl bir cevre dostu oldugumuzu birdaha gösterelim eczanelerde atık pil kutuları var lütfen ev iş vs pilleri eczanelerimizdeki atık pil kutularına getirelim. reklam filminide bu likde bakabilirsiniz. http://www.recete.org/
Herkes bir ucundan tutmalı doğayı..Sevdim bu işi..Önceden fark etmemişim.Artık biriktirip ezcazeneye götürücem.Bu arada yaz nedeniyle bizde aşırı pet şişe atığı çıkıyor .Atmıyorum ve biriktiriyorum sonra ya onları çöplerden toplayan insanlara veriyorum yada Göztepedeki arıtma tesisine.Sizde deneyin bence.Ufakta olsa insana , doğa için birşeyler yaptıgını bilmek mutluluk veriyor.
Mesut kardeşim senin bu değindiğin konu maalesef birçok insanımız tarafından bilinmiyor helede o pillerin radyoaktif madde olduğunu ve çevreye radyasyon yaydığını çok az insanımız bilmekte , çevre için esas en büyük tehlikelerin başında gelenlerden birisidir . Mesut kardeşim ayrıca senide tebrik etmek istiyorum bu duyarlı davranışından dolayı, çünkü yaptığın şey örnek teşkil edecek bir durum.
bence şimdi ne yaptık o kardır çünkü artık batıyoruz bir yerde dur dememiz lazım ve site dostlarımız bir adet atık pil getirillerse ne mutlu bize.hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim
atık pil konusu gerçekden çok önemli bir konu.istanbul kadıköy beldiyesi atık pil kutuları yaptı ve belirli noktalarda bulunmaktalar.lakin yurdum insanı pilden daha çok sigara izmaritlerini söndürüyor içine
Bizim şirkette de atık pil kutusu var ben hep oraya atıyorum pilleri. Kızım da öğrendi toplayıp bana getiriyor şirkette kutuya at diye. Gerçekten usulüne uygun olarak bertaraf edildiğini bilmek iyi birşey. Rasgele
Mesut duyarlı davranışın ve hatırlatman için teşekkürler, böyle bir uygulamanın varlığından haberim yoktu açıkçası bu iyi oldu. Çevremde bir çok eczane var hatta bu işi yapan dostalrım var ama ne onlardan bu yönde bir uyarı aldım nede camında çerçevesinde bir yazı gördüm belki benim gözümden kaçmıştır. Bundan sonra piller eczaneye gidecek
Arkadaşlar, pil satan her kuruluşun sattığı pillerin boşlarını geri alarak bunları depolama yada imha tesislerine ulaştırma zorunluluğu var. Malesef pekçok konuda olduğu gibi öncelikle bizler konu ile yeteri kadar ilgilenmiyor ve kolay olanı seçerek boş pilleri gelişigüzel şekilde etrafa atıyoruz. TAP ( Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ) tarafından yakın zamanda apartmanların girişlerine evlere göre dizayn edilmiş mini pil kumbaraları bırakıldı. Zaten yıllardır kendi ailem ve iş arkadaşlarımdan dahil atık pil toplayıp hipermarket girişlerindeki kutulara atan birisi olarak uygulamadan çok memnun oldum. Kendilerine teşekkür ederim. Evine yada işyerine bu tür mini kumbaralardan isteyen arkadaşlarımız olursa TAP web sitesinden ( www.tap.org.tr ) online olarak başvurabilirler. Bu konuda laf değil iş üretmek için aslında geç bile kalındı. Ama toplanan her pilin ileride çocuklarımızın içeceği sudan, suda yüzen balıkları boğan zehirden eksilen birkaç damla zehir olduğunu unutmayalım ve bu konuda daha duyarlı olalım lütfen.
sevgili mesut, biz sana çok teşekkür ederiz ki böyle önemli bir konuyu bizlere bir kere daha hatırlatmış oldun. sanırım artık birçoğumuz bu konuya daha da duyarlı olacağız, sevgiyle kal
Aferim Mesut kardeşime. Amatör balıkçılar en başta sevdalısı oldukları balıkların ve kendimizin de içinde yaşadığı tabiata, çevreye saygı duymalılar. Bu konuyu gündeme alman gayet yerinde olmuş.Duyarlılığın için teşekkür ederim..
açıkçası böyle bir uygulamadan haberdar değildim. bazı yerlerde pil atma kutuları olsa da eczanelerin böyle bir kutusu olduğunun farkında değilim. Anlattığın için sağol elime geçen pilleri eczaneye götüreceğim. Aslında bu konuda toplumda bir alışkanlık da kazandırılmalı. Bu sayede insanlar atık pilleri ne yapacakları konusunda bilgi sahibi olurlar. yani bundan sonra piller artık eczanelerdeki pil kutusuna atılacak. Ancak bu konuda ne bir duyuru var ne de televizyonda sık sık reklamlarını gördük Paylaşımın için çok teşekkürler
İlk defa sizden duyuyorum ve bilgilendirdiğimin için çok teşekkürler. Pilin doğaya yaptığı tahribat anlatmakla bitmez, İşte tam bu noktada ŞARJLI pilleri kullanmaya başlasak belki daha az pil tüketmiş oluruz. Benim alışkanlığım oldu, Yüksek amperli piller kullanmak ve uzun zamandır pil attığımı hatırlamıyorum.