Atis ve avlanma teknikleri

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında muresli tarafından paylaşıldı.

1. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadaslarim Fly sistemiyle avlananlar bilirler,ben yeni merak eden arkadaslar icin ufak tefek hatirlatmalarda bulunmak istiyorum.Ulkemizde bulunan normal kamislarin elle tutulan mantar veya kaucuktan yapilmis kisimlari iki profilde yapilmislardir.Bu iki ayri sekil, iki ayri atis teknigiyle alakali olarak yapilirlar.Avlanma teknikleri ise suyun durumuna gore tesbit edilir.Su genis ise baska turlu,dar ise baska turlu avlanilmasi gerekir.Munkunse su icine girip avlanmak en verimlisidir.Temas etmis oldugum atis ve avlanma teknikleri tabiki bu kadarlik bahsetmekle gecistirilecek bir sey degil,cok detayli konular.Ama bir baslangic olsun istedim.Cok selamlar.

2. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Atistan sonra ipin ucunu daima karsimiza almamiz lazim,direk karsimiza.kamisa ve ipi darbe ve mudahale 100/100 randumanli olarak karsimizda iken verimli olur.Genis sularda suyun icine girilip ortasina gelinir.Yukari ve asagi dogru atislar yapilabilir.Yukari atislarda saga sola 45 derece donulerek atislar yapilir ve kamis-ip kule pozisyonuna getirilir.Ki tam mudahale yapilabilsin.Yuruyup yer degistirmeden once Asagi dogru her nokta defalarca taranir.Selamlar.

3. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadaslarim her yerin musade ettigi avlanilabilecek sinek sayisi vardir.Burada mesela 2 sinekle avlanilir.En uctaki bolume agir sinek(larva v.b.)baglanir.Ondan onceki bolume kuru sinek.Bu iki yem arasi en az suyun yuksekligi kadar olmalidir.Rastgelsin,selamlar.(goller haric)