Yeni kurduğum spin takımımda 100m 0,20 misina kullanıyorum ama atışlarımda makina gövdesinden misina boşalmıyor bu yüzden atış yapamıyorum.Ve yaptığım atışlarda 2 adet mepps marka kaşığım misina kopması nedeniyle suya hediye gitti.Forumdan bi abimizi aradım ve durumu anlattığımda makineye az misina sardığımdan olabileceğini söyledi. Gövdede yeteri kadar misina bulunmayınca böyle olabileceğini söyledi. İşte o makinanın resimi.Neden böyle olabileceğini söylerseniz sevinirim. Teşekkürler. Marka: Remixon hurricane 1000
Anlaşıldı Fatih Abi teşekkürler bir de öyle deneyelim. Abi bir diyer sorum makineyi sararken kalama sesi veriyor bazen bu neden olur. Makina önden kalamalı ben o kafayı bir kere sökmek zorunda kaldım tekrar taktım sararken cıyırtı yapıyor .İyi oturtamadım mı acaba?
Kullandığın misina sorunlu olabilir. Genelde makaradan misina boşalma sorunu değil, atışın çok kısa düşmesi problemi olur. Özellikle az misina sardığınız zaman. Bir diğer durum ise, makara bir taşa vs. gelmiş, uç kısımda bir çapak filan oluşmuş olabilir. Kalamayı tamamen gevşet. Tırnağını makaranın kenarına daya. Makarayı tam tur çevir. Tırnağının hiç takılmaması lazım.
Serdar abi makinam daha sıfır evden aldım direk atış yaptım atmadı.Misina markası mercan diye bir marka çok da adi bişey değil sanıyorum.Atıştaki sorunum hiç atış yapamamam.Yani on kez attıysam bir kere gitti ben öyle söyleyeyim size ve misinam kesildi iki kez atış yaparken.Makina açmıyor misinayı.
REsimler bir şekilde çıkmadığı için, pek bir şey söylemek olası değil. Akla gelen, misinanın makarada bir şekilde birbirine yapışıyor olduğu. Makaradan boşalmak misinanın işi, makaranın değil. Makine yesyeni olunca, makarada çapak olmaz gibi bir kural yok. İmalat esnasında vs. bir durum oluşabilir, bir kontrol etmek iyi olur. Elbette çok az sarılmış misina sorun çıkarır, ama atışa uygun bir misina bu durumda da makaradan kurtulmanın bir yolunu bulur. Fakat, gam yapma vs. sorunu olan bir misinaysa, makara dolu değilse iş çıkarır böyle. Makarayı doldurmak pek çözüm olmaz o durumda, makarayı daha iyi bir misina ile doldurmak daha iyi olur.
Yardımın için saol Serdar abi dediğin gibi yarın bir makarayı kontrol edeyim çapak varmı diye bir de bu misinayı söküp yeni sıfır misina alayım iyisinden spariş vereyim hem bu sefer 0,22 sarıyım en azından daha garanti olur kopma yapmaz.Onu da bolca sararım.
Alttaki misinayi atmana gerek yok. İnternetten semsipasa dugumunu ogren ve yeni misinayi eskiye dugumleyip uzerine sar. Misinayi makaranin tamamina sarma biraz boşluk kalsin 3-4 mm iyi dir.
Bugün sabah çapak varmı diye baktım ama yoktu.Misina sarıp öyle deniyeceğim Fatih Abi dediğin gibi yaparım
kardeşim sakın öyle bişey yapayım deme tamamen alakasız şeydir o istersen 30 mt sar misina gene çıkar benim resimlerde ögrdüğüm kadarı ile sen bu makinaya misinayı el ile sarmışsın ve misina makina klavuzuna uygun durumda değil onun yerine makinaya misinayı takınca makinanın kolunu çevirerek klavuza uygun şekilde sar herhangi bir takılma yaşamayacaksın emin olabilirsin el ile sarımlarda üst üste bindiğinde birbirine takılır misina takılır tabi bir anlık basınç ile 0,20 lik misina bile olsa kaşığın 7,5 gram ve üzerindeyse o kaşığın ağırlığı misinayı koparta bilir. dediğim gibi sen makinanın kolunu çevirerek sar burayada sonucu yazarsan sevinirim takipteyim
Alacak olduğun okuma serisi misinayı en azından makaranın bu kısmına sardığında bu problemin ortadan kalkmış olacak.
İlgin için sağol Halil Abi ancak ben misinayı sararken telden misinayı geçirip gövdeye bağlayıp makinenin kolunu çevirerek sardım. Hatta misina gam yapmasın diye sararken de ıslatarak sardım abi. Herşey tamam olması gerektiği gibi ancak misina boşalma yapmadı kamışımı savururken.Misina sipariş ettim onu bekliyorum 300 m. O gelsin 200 m civarı sarıp tekrar deneyeceğim Halil Abi sonucu yazarım. Bu arada misinayı makine sararken hiçbir sorun yok.
İsmail Abi şuan aynen ben de öyle düşünüyorum.Dediğin gibi Abi mantık olarak misinayı oraya kadar sardığımda gayet normal şekilde misinamın açılması gerekli. Bu arada emeğin için çok teşekkürler Abi.Makinemde de bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü kalamadan asıldığımda misina gayet kolay açılıyor.Sararken de gayet rahat sarıyor.