Değerli dostlarım. Sevgili moderatörümüz Ercan(Balık kurdu)kardeşimin(kendisini manevi oğlum olarak görmekteyim)önderliğinde giriştiğim kitap yazma işini nihayete erdirmek amacıyla bir haftamı İstanbulda geçirdim. Oradaki en mutlu anlarım ise,sitemiz moderatörleri ve başkanımız Sennur hanımefendiyle,çay bahçesi sohbetimiz olmuştur. Ayrıca beni çok mutlu eden,Moderatörümüz (Point Shot) Rıfat kardeşimin sürpriz ziyareti olmuştur. Gerçi başkanımızla halende bazı noktalarda hemfikir olabilme mutluluğuna erişemedim ama,en azından o azıcık tombul,dirayetli,akıllı,becerikli,feriştağı gelse çizgisinden taviz vermeyen,emsali tüm forumlarda bulunmayan,tam sevimli başkanımız,biraz daha gönlüme kazınmıştır. Bilindiği gibi yaşadığım ıssızda,fiili balık tutma tutkumun ötesinde bile yer alabilen mutluluğum,siz balık ve doğa sevdalısı kardeşlerimin arada gerçekleşen ziyaretlerinizdir. İtiraf etmeliyimki,avlanma istek ve becerisi daha yükseklerde olanların gelmeleri beni dahada mutlu etse bile,hiç tanımadığım,sadece sohbetle yetinenlerin bile buralara geliyor olmaları,devam eden mutlu anlarımın sebepleridir. Lütfen kabul ediniz,ben bu kabil kardeşlerimin buralarda geçirebilecekleri her mutlu anın ötesinde,onlardan bile ötede sevinç duyan birisiyim. Dolayısıyla fiili balık anlarımızda,her birinin güzel bir balık tutabilmesi için çırpınır,teknemle,kendimle,takımlarımla,kerterizlerimle hizmetlerinde olurum. Bazılarına bu belki gereksiz,belki anlamsız ve dahada vahimi,sathi bir davranış şekli olarak gelmektedir. Ben av arkadaşlarımın tuttuklarıyla öğünürüm,onlardan çok sevinirim,gururlanırım.Genelde bir av raporu yazma eğiliminde olmazlarsada,ben zevkle yazar,resimler işte tuttuklarımız diye coğul anlatır,böylece buralara gelme hevesinizi körükler biçimde anlatırım. Özellikle böylesine bir çoğul avlanma şeklini benimsemeyen,genelde tek olarak avlanan,yapısında böylesine bir duygu olmayanların,son zamanlarda yayma çabasında oldukları,işte Vedat Abi başkalarının tuttuklarıyla resim çektiriyor ve anlatıyor demelerinden fevkalade üzüntü duyuyor ve beziyorum. Son olarak diyeceklerim ise,böylesine fikir yapısında olanların buraya gelmeleri,misafirim olmaları,birlikte avlanmamız kimin ne olduğunu anlamalarını ortaya koymaktır. Kimsenin 54 senelik amatör balıkcılık kariyerime dil uzatmalsına müsaade edemem.Hadisenin açıkca ve mertce ortaya konulmasını diliyorum. Sevgi ve saygımla kalınız
Selamlar Vedat abim, amaaaaan, diyesim geldi, Vedat abiminde kafasına taktığına bak, bırak konuşsunlar - onlar da bu şekilde hayattan keyif alıyor Bu arada, Çanakkale inşallah benimde ilerde yaşayacağım yer olacak - her fırsatta gelirim Çanakkaleye, Şehitliklerin orda gezer dururum, bende çok özel bir yeri vardır oraların, sürekli beni oraya çeker geçen hafta yine ordaydım, bu fırsatta Fuat abimin (barakuda) sayesinde oluşturmuş olduğum yeni takımım ile at çek yapma fırsatı buldum orda, daha 10 dak geçemeden kendisini tanıyamadığım ele avuca gelir bir balık aldım ordan bu benim ilk büyük balığım oldu - burdan Fuat abime saygılarımı sunarım, yardımları ve öğrettikleri için sonsuz teşekkürler. Temmuzun son haftası tekrar bir haftalığına Çanakkaleye geliyorum ama bu sefer yakalayacağım balığı 1-2 saat kovamda sevdikten sonra salmicam özgürlüğüne, mangalın üzerine doğru yaklaştıricam büyük bir balığın oltayı elinde hoplatması ve onu çekmesi kadar zevkli birşey yokmuş Bu arada, Vedat abim, Şu isimlerini saydığın Ercan ? Sennur ? bir yerden hatırlar gibiyim, bir zamanlar Org. düzenliyen birileri vardı burda, hatta mesaj attığım ve cevap vermeyen bir Sennur Hn. vardı, onlar olmasın sakın Bir keresinde bir Ercan arkadaşımız - kardeşimiz vardı, bizi süper bir fikir ile Trnaya götürmüş, Haziranda bunu kesin tekrarlicaz diye anlaşmıştık ama onu da kaybettik, yok ortalıkta Herkese Selamlarrrr
Vedat abi; kısmetse kitap ne zaman bitiyor daha doğrusu nezaman sahip olabileceğiz.Sabırsızlıkla bekliyorum..Sağlıcakla kal.
VEdat abi Allah inşallah bir yerlerde seninle tanışma fırsatını bana verir.Bence cevap verme zahmetinde bile bulunmamalısın.
Vedat abiyle bi konuda anlaşamıyoruz oda alışveriş....... ama bilgi ve gönül alışverişinde değil o yüzden mutluyum. Tek temennim, Vedat abiyi bu konulardan uzak görebilmektir.... Biz onu balıkçı olarak tanıdık, öyle kalsın.... Kitap için demiyorum yanlış anlaşılmasın, elbette bir maddi ve manevi değeri olacak. Neyi kastettiğimi Vedat abide biliyor, forum halkıda... Bence olması gereken bu... Ellerinden öpüyoruz.
Büyük Ustammm Ellerinden öperim Vedat Abicim Saygılar.... İstanbul' da olduğunu duysaydım eğer koşa koşa gelirdim yanına... En son ziyaretimizden sonra askere gittim geldim. Seni, hayat felsefeni, insanlara verdiğin değeri, güzel mekanını, tekneni, oltalarını ve güzel kedilerini konuştuk hep askerde arkadaşlarla. Benim üzerimde çok farkı çok güzel duygular bıraktın Vedat Abi... Keşke bilseydim burda oldugunu Uzun zamandır beklediğimiz kitabının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Cok değerli bilgilerini bizlerle paylaşman çok güzel.. AVLARINA gelince herşey ortada, seni bilen biliyor zaten VEDAT ABİ gerisi yalan... En kısa zamanda ziyaretine gelmeyi çok istiyorum.. Ellerinden öperim saygılar
Sevgili Fatih Kafama taktığım konu bence hayli önemli.Canımın en sıkıldığı nokta ise,muhtelif forumlarda boy gösteren ve bilindik,usta sıfatına ermiş duayen avcıların bu söylemde başı çekmeleri.İsterimki bu satırları okusalar ve cevaplasalar. İstanbul ziyaretimde dahi,biriki kişi bunu sordu.Sadece yuh olsun dedim. Maalesef bizim milletin zaaflarından biriside çekememezlik. Başarılı jigging avlarımızdan sonra başıma hayli iş geldi,ancak dedikodu müessesesi halende faal.İsterdimki bugünki avımda bu tombullardan birikisi yanımda oluverselerdi.Maalesef git,gel Konya 6 saat eylemindeydiler. Sevgiyle kal beklerim.
Tam bilmiyorum sevgili Erdem.Ben bitirdim ancak kısıtlı oldu,kendimi,avlarımı taktiklerimi tam ifade edemedim.Yayıncılık tekniği olarak kalın bir kitap olmaması gerekmekteymiş.Haklılarda bizim millet okumayı pek sevmez.Bu bakımdan aktarımlarım,cazip resimler,grafik ve bazı anlatımlarla devam edecek,bu sene içersinde birkaç kitap daha çıkacak. İşin para kazanma yönü ise kafamı kurcalamakta.Malum kötü niyetliler hayli menfi dedikodu çıkaracaklrdır. Oysa tek emelim para kazanabilirsem teknemi büyütmek,daha hızlısını edinebilip,esas balıkların harman olduğu çok açık beynelmimnel sulara erişebilmek ve bu keyfi siz kardeşlerimede tattırabilmektir. Sevgiyle kal
Anladımda anlamadım.Cevap vermek benim sevdiğim bir çabadır.Ha son günlerde bazı konularıma cevap yazamadım.Malum kitapla uğraşmaktaydım.Sanırım geçmiştede bana bu yollu sitemde bulunmuştun.Hiçbir şeyi unutmayan bir hafızam vardır,ne dersin. Bana yakınsın.Hatta hemşehrin iki kişiyle bugün gayet başarılı bir av gerçekleştirdim.Geliversende beraber avlansak sende anlatsan bende dinlesem,cevaaplasam bu arada balıklarıda alıversek. Sevgiler
Yanılıyorsun sevgili Caner.Dün döndüğümde seyehat çantam geldiğimde nerelere koyacağımı şaşırtan ölçüde balıkcılık malzemesi ile doluydu.Helede buraya gelipte odamı bir görsen hayretin bence ayyuka çıkardı. İstersen kısaca anlatayım.2 bine yaklaşan rapalalar,Yüze yaklaşan makara ve kamışlar.Buradan İstanbula neredeyse erecek kadar misina.Yüzlerce tatlısu kandırıcıısı.Bini çoktan geçen silikon kandırıcılar,şamandralar,ıvır,zıvır Ebayda bile zor bulabileceğin hemen her tür malzeme. Ha bu arada yeni tutkum Jigler.Sayıları şimdiden yüzü geçmiştir. Peki abin bunları nasıl elde etmiştir. Japonya,Singapur,T&aiwan Amerika,Avrupada bulunan onlarca balıkcılık alışveriş sitelerinden.Peki nasıl,işte senin anlatmaya çalıştığın yöntemlerle,kırk sene evvelsinden başlayan Yurdışı seyehatine giden arkadaşlarıma ısmarladıklarımla. Demekki alışverişte pek geri kalmamışım Anlatmaya çalıştığım nokta bunların uluorta yazılmaması noktasıydı.Bak maliye harekete geçti bile. Diğer nokta ise bunların bir tanesini bile satmamış olmamdır.Vasiyetimi yazdığımı yakın balıkcı arkadaşlarım bilmektedir.Hepsi layık olanlara dağıtılacaktır.Çok önemli kısmıda hediyedir. Diğer konularda ise,herzaman dediğim ve yazdığım gibi.Sizler benim kimi zaman evladım yerine koyduğum,gözümde toplumun en müstesna kişileri olarak gördüğüm,sayılarınız arttığı takdirde,toplumumuzun geri kalmışlığına çare sandığım gençlersiniz.Dilim sivri sanılsada,o yumuşaktır,batmamalıdır,batmazda. Öz kardeşim Sedat önemli bir mekan tasarımcısıdır.Geçen gün İstanbulda bir cenaze töreninde çok önemli şahsiyetlere beni,abisi olmamın yanısıra,bir Yaşam Tasarımcısı olarak lanse etmiştir. Keza 15 gün kadar evvel evimi ziyaret eden TRT mensupları cektikleri belgeselin yanısıra,bu konularda 8 dakika süren söyleşide bulunmuşlardır.Sonrasında Basın Yayın Yüksek Okulu stajyerleri,nasıl olupta bulduklarını sormadığım halde evime gelmiş daha 10 gün evvelinde geniş reportaj yapmışlardır.Bunlar yayınlanacağı zaman sizlere bildireceğim. Sevgiyle kal
Askerlik vazifeni bitirdiğine çok sevindim sevgili Zeki.İnşallah bana tekrar bir sürpriz yaparsınız. Teknemde yatmaya devam etmekteyim.Ha bu arada tatlsısucu o abine söyle çok önemli Sazan Kerterizleri edindim.Bir kamp yapar koca sazanları yakalarız. Bende seni işini bilir,ismin gibi Zeki,becerikli,kadirşinas,yakışıklı,doğa ve balık sever bir delikanlı olarak anımsıyorum. Kamışla atış tekniğinde çok iyidi.Tekrar ve muhakkak beklerim. ,Sevgiyle kal
Selam Vedat abim, Benim de söylediğim şudur, İnsanlar zaman içinde kişiliklerini, karakterlerini, düşüncelerini, kısaca kalitelerini - esasen kim olduklarını gösterirler. Zamanı gelmiş ve bunu göstermişlermi, güle güle deme zamanı gelmiştir. Kısaca söylemiş olduğum, amaaaan abiminde kafasına taktığına bak - dediğim budur. İnsan değecek biri için canını sıkmalı, önemsiz kişiler için dert edinmeye, kafaya takmaya değmez. Herkese Selamlar
Dost Bulabilmek.... ''İnsanlar, içlerinde işe yarayacak, bir taneden fazla deve bulunmayan yüz deve gibidirler'' HADİSİ ŞERİF ''İnsanlara, düzeylerine ve durumlarına göre davranın.'' HADİSİ ŞERİF ''Dostlarla buluşmak, üzüntülerin cilasıdır'' Ömer b Hattab (ra)
Herkesin abisi olmanın zorlukları... Gene sıkıntılı olduğun bir konuda bahsetmiştin benzer durumunu, oraya yazdığım cevabımı aynen kopyala - yapıştır yaparak cevaplıyorum; 'Doğru adamlar hep üzülürler be hocam, bu ülke de şerefliler hep üzülür, kalabalıkta yanlız kalır, kimseye hissettirmeden ağlar, kan tükürüp kızılcık şerbeti içtim der. Adam paylaşma derdindedir bilgiyi,sevgiyi,görgüyü... içinde kötü ruh arayanlarda bulurlar hani aradıklarını, sen ne verirsen ver onların alabileceklerini hesaplayamazsın be hocam. Yaşım soruna cevap bulamaz ama sen bana hep doğru adam hissiyatı verdin, ben sana bu ekrandan gülümsedim sen görmeden, içime huzur verdi balıklarla çektirdiğin fotoğraflardaki gülümsemen. Ben seni sevdim be hocam. Tanımadığım bir adamdan bahsettim meraklılara, tanıyanın da çıktı hani, o zaman anladım ki sen kıskanılası derecede çok sevilen, dost edinmeyi bilen bir adammışsın be hocam. Bence yukarıdaki konuyu sil, huzurla yine o gülümsemeni takın ve rahat uyu hocam. Sen avlak tarifi verdiğin ( hemde koca bir sayfa detaylarıyla) çocuğun ' dalgamı geçiyorsunuz ' cevabına bile (görmesem de biliyorum) ; o kocaman gülümsemenle 'rastgele diyebilen kocaman bir yüreksin bence. Ne sesini duydum, ne gözgöze geldim ama buradaki tüm yazılarından ruhunu gördüm ve ben seni sevdim HOCAM.' bu yazıyı yazalı daha bir ay olmadı, hala sesini duymadım, seni görmedim ama hissiyatım aynı ve daha da artmış durumda. Sen Yıldızlara ulaşmak için, ötesinde bir sebep aramayan, tüm sevdiklerinde o yıldızlara ulaşabilsin diye kendini köprü yapan birisin. Daha o köprüden geçemeyen ben, kimsenin zarar vermesine de izin veremem. sevgiler.
Vedat abi, öncelikle selam ve saygılarımı sunarım. Bu forumda birçok kişi gıyaben de olsa birbirini tanıyor ve ne olduğunu biliyor. Ben de sizi gıyaben tanımama rağmen bahsettiğiniz türde iftira atılacak en son adam olarak görmekteyim. Bizler de (Mahşerin 3 balıkçısı) genç arkadaşlarla avlanmak, bildiklerimizi onlarla paylaşmak ve hatta onların bildiklerinden birşeyler öğrenmekten büyük haz duyarız. Ve bu amaçla balık avına yeni başlayan birçok genç arkadaşımızı buralara davet eder, onlarla ava çıkarız. Herkesin bildiği gibi; Değerli ve fazilet sahibi insanlar iftiralarla sarsılmaz ve toplumun gözünde küçülmezler. İnsanlar, hakkında dedikodu yapılan kişiye büyük değer veriyorlarsa, ondan kuşkulanmak yerine, öncelikle iftira sahiplerinin art niyetinden kuşku duyarlar. Güneş balçıkla sıvanamadığı gibi, erdemli insanlar da olumsuzluklardan hemen etkilenmezler. Sen de seni üzen bu densizlere kulak asıp, onları sevindirme. Şimdiye kadar olduğu gibi balık avına gönül vermiş gençlere önderlik yapmaktan vazgeçme. Her daim rastgele.
kesinlikle katılıyorum sana fatih kardeşim. ismi gecen arkadaşlar gizli gizli ve bireysel org. düzenliyorlar farkındaysan??
İnsanlar başkalarına kısa ve net olarak,evet yada hayır derler.Yerinde ve doğru anlarda kullanılan bu iki zıt kelime,genelde kişiyi zor durumlardan sıyırabilir. Hayır menfi bir çağrışım yapsada,artık inanıyorumki belkide bir meziyet sayılmalıdır. İşte bundan yoksunum sevgili Fatih.Beni Evetler,hayır demeyi beceremediğim evetler üzmektedir. Sevgiyle kal
Bunlar herkesin ders alması gereken Hadis-i Şerifler sevgili Erhan.Hani benim beceremediğim, boşuna, ne yüzü belkide 3 misli devesi olan bir adamım. Ama olsun, o develerde olsun. Ben balıkcıyım,insanları,hayvanları,bazen hiç karşılıksız olarakta sevebiliyorum. Üzüntülerin cilasını pek kavrayamadım.Dostlarımla beraber olduğumda,üzüntülerimmi daha gösterişli olarak ortaya çıkmaktadır,veyahut onlardan kurtulmamımı sağlamaktadır denmektemi, bilemedim. Ama bildiğim ve yoğun olarak hissettiğim bir gerçekse,dostlarımın yanındayken,üzüntülerim yanıma yaklaşamamaktadır. Sevgiler
Sevgili Kardeşim Akif Issız bir yerde yaşıyoruz,eşimle.37 senelik evliyiz. Aynı şekilde anlayabiliyor,hissedebiliyoruz. Satırlarını beraberce okuduk,ağlaştık. İçimizi açtın,ferahlık verdin bizi doyasıya hislendirdin. Biz senin gibilere taparız. Görmesekte seni evladımız hissederiz bundan böyle. Gönüllerimizin tüm iyi dileklerini sana yolluyoruz.
Vedat baba merhabalar ve selamlar. benim bildiğim birşey varsa; Altın yere düşmekle değer kaybetmez, bundan binlerce yıl evvelki altın bugünde değerini katlayarak muhafaza etmektedir, birilerinin ne dediği değil senin ne dediğin önemlidir. Saygılarımla.