Merhaba Arkadaşlar Bizler Balik Avcilari Olarak Gerekli Olan Malzemeleri Balik Ve Av Bayiilerinden Temin Ediyoruz.banada Bugün Misina Lazim Oldu Ve Yeni Açilan Biyer Görmüştüm Hem Alişveriş Yapmak Hemde Tanişmak Amaçli Gittim.ama Bilseydim Herzaman Aldiğim Yere Giderdim Ve Oraya Asla Gitmezdim.işyeri Sahibinin Suratindan Düşen Bin Parça Belki Esnaflik Halidir Bir Sikintisi Vardir Dedik Misinayi Aliyoruz Dokunma Bakma Kariştirma Acayip Bir Tavirlar Sanki Bedava Aliyoruz.bizler Böyle Esnaflar Istemiyoruz. Böyle Esnaflarin önüne Geçilmesi Için Elimden Geleni Yapacağim
Merhaba, Bende katılıyorum size... Zaten her ürün hakkında tam anlamıyla bilgimiz olmayabiliyor... Satış personellerinin daha yardımcı bir tavır içerisinde olması gerekir diye düşünüyorum... Sonuç olarak satışları bizlerin balıkçılık hevesimiz devam ettiği dürece devam sürcek.. Arkadaşımıza katılıyorum...
forumda bir abimiz demişti bana çok doğru gelmişti.. Balık malzemesini Balığa çıkmayan adamdan almayacaksın.. hem malzemeden hem halden anlamıyorlar.. not: ama kim nerde söylemişti hatırlamıyorum
Bunun için özel bir çaba sarfetmenize gerek yok ki. Bu sürekli bir tavırsa, zaten bir kez giden bir daha gitmeyecektir sizin gibi. Çok sürmeden de kendileri kepenk indireceklerdir. Yine de siz bir kez daha gidip alışveriş edin derim. Belki de gerçekten çok ama çok kötü bir gün geçirmiştir dükkan sahibi. Belki bir yakınını kaybetmiştir v.s. v.s. herşey olabilir. Bayramdan sonra (dükkan sahibi oruçlu da değilken) bir kez daha uğrayın bence, peşin hükümlü olmamakta fayda vardır.
Özgür bu olay antalya`da gerçekten fazlasıyla var. Çok dikkatimi çeken bişi ise balıkçılık konusunda işe yarayan değilde elinde ki kalan malzemeler satmaya çaba göstermesi. Sennur hanım size kesinlikle katılmıyorum neden. Esnaf kendi yaşadığı olumsuzluklar asla müşteriye yansıtamaz müşteri velinimettir.
Bende size kalmıyorum. Çünki esnaf dediğinizde sonuçta etten kemikten bir insan.Tamam sorunlarını kesinlikle müşteriye yansıtmamalı doğrusu bu ama dedimya sonuçta o da bir insan.Hernekadar yansıtmak istemesede öyle zamanlar oluyorki malsef yüzünde güller açamıyabiliyor(kendimden biliyorum ) O nun için hemen karşıdakini kesip atmayın bi şans daha verin bence ha yine davranışı aynı ise zaten layığını kısa sürede hem ticarette hem de normal yaşantısında bulur...
Ben Bursa'da sadece tek bir malzemeciden alışveriş yapıyorum oda santral garajdaki Selahattin abi (bursalı ark.lar tanır büyük ihtimalle) sağolsun yalan dolan yok kazıklamak yok,gittiğinde rahatça herşeyi kontrol edip alabiliyosun. birkere ismini vermek istemediğim ama yeni açılan bişyere gitme gafletinde bulundum 2 şeyin fiyatını sordum 3.yü sorduğumda baktım suratı değişti turşu suyu içmiş gibi oldu hemen bıraktım elimdekileri eyvallah dedim çıktım birdahada girmem zaten.kısacası böyle esnaflıktan bihaber insanlar çıkabiliyor bunlara yapılacak en güzel şey alışverişi kesmektir.
Ya şu esnaflığı öğrenemediler yemin ediyorum evet Antalya'da çok fazlasıyla var halbuki hoşgörülü olsan zaten müşterinin gitmesi kaç dakika sürer azcık güleryüzlü ,sıcakkanlı ol bi daha gelsin, gidip memnun kaldıını arkadaşlarına sölesin onlar gelsin yok abi zor deişir bu tip insanlar Allah ıslah etsin
sizde haklısınız tabi ama insan ilk görüşte anlaşılabilir bazılarının karakteridir antipatik olmak ki ilk görüşte anlaşılır zaten, bazılarıda sizin gibi iyi niyetlidir fakat canı sıkkındır,sıkıntısı vardır ne kadar istemesede karşısındakine kırıcı veya itici görünebilir ama onunda aslında öle olmadığı bellidir.
Serdar aynen katılıyorum sana. Bizde yıllarca esnaflık yaptık. Sebep her ne olursa olsun. Bir esnaf müşteriye yanlış davranamaz. Müşteri her zaman haklıdır.
ya hepimiz insanız sıkıntılarımız oluyor elbette ama okadar saygısızca bir davranışki dokunmayın veriyoruz işte yüzümüze bakmıyor adam sanki zorla yada bedavaya alıyoruz.sizden esnaf olmaz dedik benim esnaflığıma kimse laf söyleyemez diyor.esnaf olsan eğer söyleyen olmaz ama malesef esnaf değil.esnaf için bir müşteri bin müşteri değerindedir bugün ben yarın bir başkası gitmeyecektir.kesinlikle ama kesinlikle yaban tvde bu konu hakkında bir program olursa katılacağım ve sıkıntılarımızı dile getireceğim
Aşşağı tükür sakal yukarı tükür bıyık misali bir durum, fakat her ne olursa olsun o esnaf dükkanından içeri giren insanların cebindekine muhtaç , derdini sıkıntısını karşısındaki insana bariz şekilde yansıtıyorsa sırtını dönüp çıkacaksın birkaç kişiden aynı muameleyi görünce o zaten ister istemez kendini sorgular ve yaptığı yanlışın farkına varır ve bir şey demeye gerek kalmadan kendini düzeltir ha düzeltmezse ne olur çok basit kısa bir süre sonra o işi yapabilecek birisine devreder.
böylesi insanların karnı doymuş paraya ihtiyacı olsa böle davranmazlar.gerçi insanlığın parayla alakası yokta neyse
Erdem Abiçim , Bende Dükkanımı 1999`da açtım belki sizden sonra olan esnaflardanım ama 10 Senedir esnaflık yapıyorum. Şimdi şöyle diyeyim herkez işletmeci esnaf olamaz.Esnaf olmanın bazı şartları vardır. Esnaf kesinlikle müşterisine güler yüzlü olmalıdır, Esnaf müşterisine saygı gereği olarak konuşurken yüzüne bakmalıdır, Esnaf müşterisine uygun uslup ve hitabetle konuşmalıdır, Esnaf müşterisine ilgi göztermek zorundadır, Esnaf işine uygun kıyafet giymek zorundadır, Esnaf müşteri ayrımı yapamaz irk,din,dil,cinsiyet farkı gözetmeden herkeze eşit derecede saygı ile davranmalıdır, Esnaf müşterisine süratlı hizmet vermelidir, Esnaf müşterisine sorun çıkaran değil sorunlarını çözendir, Esnaf müşterisine Ucuz kaliteli ürün satmaya çalışmalıdır, Esnaf müştesine Deger vermelidir, Esnaf yanında kalifiye eleman çalıştırmalıdır, İnan o kadar saysam çok şeyler varki esnaf olmak hiçte kolay değildir. Sana birde küçük bir olayımı anlatayım. Ben sıhhı tesisat güneş enerjisi işi yapıyorum ve sürekli olarak müşterilerin evinin içinde oluyorum, bir gün bir müşteriye gittim öğle yemeği yaklaşmıştı ve müşterim yemek hazırlamış ısrar ettiği için oturduk yemek yemeye başladık. Yemeğin yanına yeşillik olsun diye roka,tere,kurusogan,pırasa,tazesogan getirmişler müşterim sordu serdar sen neden yeşilliklerden almıyorsun sogan,pırasa sevmiyormusun dedi seviyorum dedim Eeee neden yemiyorsun o zaman dedi şimdi siz sogan yediniz benim yediğim sogan size kokmaz ama sizden sonra müşteriye gitçek olursam o insan rahatsız eder dedim.Bayan bana sen ne kadar düşünceli bir insansın dedi.Bence gereken davranış öyle olmalı yani esnaf herşenini düşünmek zorundadır. Ben nasıl müşterime gerektiği gibi davranıyorsam,Karşımdaki esnaftan`da onu beklerim. Saygılar...
Karıncalar bile kendilerine en uzun ama en güvenli yolu kullanırlarmış. O yüzden billdiğmizden şaşmamak lazım. Ben devamlı kendi alışveriş ettiğim dükkandan alırım malzemelerimi. Orda yoksa çok lazım olmadığı sürece almam başka bir yerden.