Av Çekimleri İçin Aksiyon Kamerası Hakkında Yardım

Konu, 'Genel Konular' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

..............

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2011
  2. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Son düzenleme: 18 Haziran 2010
  3. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
  4. fish founder

fish founder Özgür

5. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    http://www.ktunnel.com/index.php/10...2613dd3c34e3d02f2eb04bef2a445ce73ec84b2417016
    gece çekimine bir bak derim , teknik verilerine de ulaşamadım cihazın. Objektif açısını seninle konuştuğumuz 170 değerinde, yani balık gözü, detaylaman pek mümkün olmayacak avlarını.

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
  7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  8. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    gopro camera yi google la,web sitelerinde ornek vid ler var,goguse,migfere,zipkin ustune takilabiliyor,300$

9. fish founder

fish founder Özgür

gece çekimleri zayıf gözükse bile gündüz çekimleri fena gözükmüyor,
    bakalım fiyatı nerelerde?

harika ürünler harika fiyatlarla satılıyor:rolleyes:

tarkan bu ürünü daha evvel bir arkadaşım aldı başka bir konu için ama memnun kalmadı,

300$ :confused: :confused:
    bence google da aratmayayım bile :)

10. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu ürünlerin dijital fotoğraf makinesinin video çekim özelliğinden daha iyi görüntü vereceğini sanmıyorum. bunlar kaska veya bisiklet gibi bir alete bağlanan aksiyon kameraları. Oysa balıkçılıkta çok fazla aksiyon olmaz. yani kamerayı uygun bir yere sabitleyip eski usul çekim yapmak daha mantıklı. belki ufak bir el kamerası işinizi daha iyi görecektir. Sonuçta bunları hatıra niyetine saklayıp paylaşacaksınız. Görüntüsü ne kadar iyi olursa daha iyi olur. Sürekli titreyen bir çekimi kaç kere izlersiniz ki.

11. fish founder

fish founder Özgür

aslında bu çekimleri durağan 'yemli' avlar için değilde baitcasting yaparken almak istiyorum.

buda atış esnası,makina ve kamışın nasıl kullanıldığı,yapılabilinecek hatalar ve en önemlisi sahtelerin nasıl yüzdüğü ve aksiyonu açısından güzel bir arşiv oluşturabilir düşüncesindeyim.

ama bu tip profesyonel makinaların fiyatlarını görünce sanırım eldeki ekipmanla yapabileceğim en iyi çekimleri yapmaya çalışacağım açıkcası,

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Yönetmen Action :D :D , ben sana hiç bütün kuşlar ve leylek hikayesini anlattım mı Özgür? :eek: :eek:

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

özgür abicim bu konuyu bizde düşünüyoruz senin gibi yada diyoruz ki bota nasıl monte edebiliriz :( ama bi türlü detaya geçemedik :confused:
    ama şu resimdeki kafaya monte olayı bi fikir veriyor biraz üzerinde çalışıp bişeyler çıkabilir .

biz botla şu anda canon ixus 960 is 28mm geniş açılı ve yer kaplamayan cepte taşınabilir ve video çözünürlük 1.024 olan bi makina kullanıyoruz makinadan çok memnunum ama av esnasında genelde iki kişi oluyoruz biri kepçeyi biri balığı tutuyor :D :D

14. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    elbiselerde ayakkabilarda kullanilan ismini bilmedigim siyah renkte cirt cirt diye acip kaparken ses cikaran seyi kamerenin altina yapistir,bir parcada tekneye(kamerayi koymak istedigin yere)yapistir.

15. reis75

reis75 Reis YEŞİL

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    okuma sa55
    En İyi Avı:
    Moby Dick
    Arkadaşım motorcu onda kask kamerası vardı. Motoru satınca kamera boşa çıkmışdı. Bu gidişimde alayım ondan bakalım nasıl iş yapacak çünkü geniş açı çekim yapması önemli. Ayrıca elimde Sanyo marka sualtı da çekim yapabilen bir kamera var. Büyük değil ama boyutları kafaya monte için pek uygun değil. Hep birileri çekim yaptı yanımda. Su berrak ise birisinin suyun az altından balığın gelişinide filme alabilir. Biz böyle 1-2 çekim yapmıştık (pc formatında silindi :( ). Ancak en ucuz çözüm ucuz bir tripod kullanarak sabit çekim yapmak. Özellikle Gorillaz marka esnek tripotlar her yüzeye sarılıp tripod olarak süper iş yapıyor . Fotoğrafçılığa meraklı olduğumdan 2-3 çeşit tripod var elimde. Sen yinede yalnız çıkma ava. Beni de götür yanında sadece kameramanın olurum :)

16. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Fotoğraf ve video merakı bende de vardır.

Özellikle gitmiş olduğum avlaklarda görüntü almak hoşuma gidiyor. Bu işi de bu zamana kadar cep tlf.ile yapıyordum. Çünkü, ayrıca makina taşımak zahmetli iş.

Bu sene buna çözüm olarak cep tlf.ununu değiştirmeyi uygun buldum. Sonuç olarakta 8 mp nokia n86 aldım. Görüntü ve video kalitesi oldukça iyi.

Alternatif olarak düşünmeni tavsiye ederim. En azından her zaman için yanında kaliteli bir kamera varmış gibi olur.

17. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Hocam bu konuda önce kesin alıcı gibi davranarak Eminönüne gidip oradaki kamera satan arkadaşlardan çekim kalitesi, kullanılacak ortam, kameranın kullanım alanları , su geçirmezlik vsvs gibi özekllikleri hakkında bilgi edin...

Hepsini halletmeden önce şunuda düşün, Kaydedeceğin video formatı ...!!! videoları edit ederken senin pc sisteminin veya programının bu formatı açmaya yetip yetmeyeceği... Yani masrafı sadece Video kamera için yapmayacaksın düzenlemeler içinde farklı çözümler için masraf yapman lazım. Aksi takdirde sadece 10 dakika süren 0,9-1,5 Gb lik bir HD çekimin edit programında açılmasını nafile beklersin.

Video formatları, düzenleme programları ve kullanım konusu ise ayrı bir uğraş konusu...

Şimdiden kolay gelsin, birilerinin bu işe gönül koyduğunu bilmek güzel.

Son düzenleme: 19 Haziran 2010
  18. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
  19. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Özgür 2 kameraman buldun bile, bende reji ekibi de var, birde uplink bulup naklen yayına mı geçsek :)

20. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...

Ben size katılmıyorum, :) Yeterki bu işin çabasında olun illa yanlış yapa yapa
    ufak tefek hataları düzelterek doğru posizyon, doğru çekim tipi formatı/boyutu ve programını buluyorsunuz tecrübe ettikçe.

Ettikçe ve yaptıkçada daha iyisi için balıkavı dışında teknik araştırmalara giriyorsunuz...
    Daha önce yaptıklarınızı beğüenmiyorsunuz neredeyse
    Biraz masraf ve özveri bu işin olmazsa olmazlarından benim yanlış çekim formatı kullandığım * ve sınırlı sürümünü kullandığım bir programla yaptığım, yükledikten sonrada, yayınlamadığım bu tip çalışmalar var.

Özgür gibi araştıran peşinde olan arkadaşlar olduğu sürece Türk balıkavı videolarının kalitesi artacaktır kanısındayım...

*Formatı/tipi hatırlayamadığım için daha sonra bildireceğim....
    Örnek olması açısından : Tango

Son düzenleme: 19 Haziran 2010
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.