selam lar : sizlere bir av animi anlatmak istiyorum gecen sene yine hollandaya uskumru avina gitmistik 4 arkadas kamisim shimano 3.20 m makaram ise eurostar 6 bilya oltayi salladim cekerken bir agirlik hissettim ki sormayin deniz dalgali idi ve olta geminin dibine dogru idi dedim geminin altin da bir yere takildi ama cektik ce yavas yavas geliyordu biraz cektik ten sonra benim kamis öyle bir catirdi ile kirildiki gemidekiler dönüp bakmak zorun da kaldilar o an da ben de ne yapacagimi sasir mis bir vaziyette sagima soluma bakiyor dum,birden kamisi elimden firlattim ve misinayi elim le cekmeye devam ettim 10 adet kanca kullaniyordum caparide cektim cektim baktim ki 4 adet uskumru var ama palamuttan büyük ler neyse gemidekiler den bir alkis. ikinci sefere atmadan kirilan yerden shimanonun ucunu cikardim ve 50 cm lik yerini attim tekrar salladim benim olta yine agirlasti bir den ama artik korkmuyordum cünkü benim kamisin boyu kisalmisti birden elim de bir bosluk hissettim ne oldu biliyormusunuz yazacagim biraz sabredin benim makara eurostar 6 bilyali tutupta cevirdigim yer (sapi) elimde kaldi tekrar yine elim le cekmeye basladim ve 5 tane uskumru birden daha gemiye cekmenin mutlulugunu yasadim.takimlari yeni almistim ve garantili idi,aldigim yere gittim ve degistirdim daha kalitelisi ile aldigim makara Shakespeare 7 bilyali büyük makara. Saygilar,Hürmetler.
Güzel bir anı, paylaşım için teşekkürler. Shimano kamış kırıldığına göre biraz hafif kalmıştı herhalde uskumrulara değil mi? Bildiğim kadarıyla kuzey denizinde uskumru vb avı için 3 metrelik oldukça sağlam kamışlar kullanıyorlar. Makarayı tanıumıyorum birşey diyemeyeceğim ama yeni aldığınız iyi bir marka, sorun çıkarmaz sanırım. Resim de koyabilirseniz güzel olurdu. Rasgele
selam ergiz ressim lerde vardi arkadasin telefonunda telefon bozulunca tamire vermis tamirdeyken hepsi silin mis ama bu seneden 7.ci ayda yakaladigim balik lar var derin dondurucuda 8.ci ayda da izindey dim türkiyede ramazan nedeni ile mangal yapamiyorum insallah ramazan dan sonra resimlerini cekip burada yayinlarim saygilar.
güzel bir anıymış..bende ilk makinalı oltamla iri bir kefal yakaladığımda kamışım ikiye ayrılmıştı ve sizin yaptığınız gibi yaparak oltayı fırlatıp elimle çektim ve balığı aldım..etraftaki insanlar beni alkışlamışlardı
sagolasin tesekkürler ali kardes insallah devamlari avlardan sonra yazarim simdiye kadar en ilginci bu idi rast gele sanada bol sanslar.
tesekkürler tesekkürler özkan abisi o biraz da bizim acemiligimizden kaynaklanan bir durum o günden sonra hep 3 makine ve 3 kamisla gidiyorum yedek bulunduruyorum yani sen de öyle yaparsan iyi olur rast gele.
insallah hüseyin abim insallah rast gelirsin ama sen benim gibi bu duruma düsmessin sen ustasin bizim acemiligimizden o gercekten uskumrulara dikkatli bakiyorum acaba uskumrumu palamut mu diye o derece deler yani istavrit de cikiyor (istarvit karagözü) altindaki diken olmasa iki debir can yakiyor. rast gele abim bol sanslar.