AV RAPORLARI HAKKINDA.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fatih tarafından paylaşıldı.

1. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    raporlar çok eksik arkadaşlar .hatta bazılarında sadece bir tane foto var.geri kalan hiç bir bilgi yazılmamış.

fotoğraflar herşeyi anlatıyor diyen arkadaşlarda var ama o fotolar yüklediğiniz sitelerden 6 ay sonra siliniyor .daha sonra konuya bakanlar bomboş sayfalarla karşılaşıyorlar.

raporların belli bir düzende olması çok daha faydalı olacaktır.bu yüzden beraber bir rapor formu hazırlayalım istiyorum. özel bilgiler mutlaka saklanmalı tabiki avlak yeri gibi.merak eden arkadaşlar pm ile ulaşıp cevap alabilirler.

hangi bilgileri içermeli konusunda sizdende yardım bekliyorum aklıma gelenleri ekledim.

sabit bir form olursa daha iyi olur.bilgisayarda durur. sadece belgeyi açıp doldurup foruma ekleriz.

katılımcılar :
    balıkların cinsi: mümkünse latince isminide yazalım

tutulan bölge : sadece il adı yeterli
    Ölçüleri:
    Zaman :
    Hava durumu :
    Avlak hakkında bilgi: yosunlu kayalık çamurlu sığ derin vs.
    Tutulan mesafe ve derinlik:

Kamış :
    Makine :
    Misina:
    İğne:
    Yem yada yem düzeneği:

2. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    "Resimdeki balığı dün amcamın oğluyla tuttuk.Çok güzeldi.Herkese iyi avlar."

Bu bir rapor mu yoksa post-it'e yazılmış kısa bir notmu bilmiyorum.
    Şunu biliyorum ki benim gibi bu hobiye yeni başlayanlar o balığın nasıl bir oltayla, ne tür bir yem kullanarak, nekadar süre bekleyerek tutulduğu gibi konuları çok merak ediyor.

Kimse her bilgiyi paylaşmak zorunda değildir elbette ama...

Paylaşmak güzeldir :)

Sevgiler...

3. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

çok özel ise yada kendine saklamak istiyorsa forumada yazılmasın raporlar .

makina kamış misina vs önerisi için epey başlıklar açılıyor mesela av raporları düzenli olsa .şu makina şu kamışla 15kg sazan çeken arkadaşın sistemi aynen edinirler.çünkü denenmiş ve sonuç alınmıştır o takımla.

bir çok faydası olacağını düşünüyorum düzenli ve doyurucu bilgisi olması halinde.

birde forumda %70 arkadaşımız fotoğrafa resim diyor. banghead

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Fatih bey merhaba iyi forumlar,
    Konunuzu bastan sona okudum okudugumda kendi icimden;fatih beyin bayagi bir av raporu vardir sitede diye dusundum...
    Lakin herhangi av raporuna rastlayamadim,bu paylasimda bulunmayip paylasimi yapanlardan dem vurmak bi degisik geldi bana.
    Yapim geregi aklima geleni pat diye soylerim,saygilarimla.

5. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    benim kriterlerime göre raporlamaya değecek trofe bir av yapamadım şimdiye kadar .yapacak olursam merak etmeyin en ince ayrıntısına kadar yazmaya çalışırım.bu yaz sadece 2 kez gidebildim biri piknik havasındaydı diğeride dün gittiğim avdı.şöle bi 5kglık sazan alsam hemen raporlayacağıma emin olabilirsiniz .şuan öğrenip araştırma yapiyorum .
    çok sık ava gidebilen biri değilim halihazırda .bununda etkisi vardır.
    aklınıza geleni pat diye söyleyebilirsiniz sakıncası yok .idk zira bende öyleyim hatta bazen bana densiz diyen de oluyor :D

sizin forumdaki raporlar hakkında görüşünüz benim rapor yazmadığım için raporlar hakkında fikir yürütemeyeceğim şeklinde sanırım.yanlış anladıysam düzeltin.bunun konuya pek katkısı olmadı ama yinede teşekkürler .

konu kirlenmemsi için pm atysaydınız daha iyi olurdu.zira konu raporlardaki eksiklikler ve yanlışlar.benim rapor yazıp yazmamam değil.

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok guzel soylemissin dostum.:)

Bu gun iletisim cagindayiz.Site amator balikcilik sitesi uyesi olan arkadaslar baliga ciktiklarinda artik , kendi kendilerine "ben bu seferimi nasil daha iyi bir rapora donusturebilmeliyim" diye sormalilar.

1-Hava durumunu ve deniz durumunu ogrenmeliler.Gunduz gidiyorsalar bile ay durumundan bahsedebilmeliler.
    2-Avlagin durumundan bahsetmeliler.Ne taraftan ruzgari aliyor...Akinti durumu.Ne yone dogru akinti.
    3-Takimlarindan bahsetmeliler, hedef baliklarini ve bunlara gore takim yem iliskisini anlatabilmeliler..(veya hangi sahteyi, duzenegi kullaniyorsa ve nicin?
    4-Teknoloji cagindayiz.Neredeyse bugun herkesin cebinde fotograf cekebilecek bir ceo telefonu var.Av esnasinda sadece yakaladiklari baliklari degil, cevreyi diger avcikari, doga ortusunu, av esnasindaki ilginc estanteneleri, karakterleri de cekmeliler.Video cekebilecek durumdaysalar bu cok daha iyi.
    5-Ozen olmali.Yakin cekimler her zaman uzak cekimlerden daha dramatik ve dinamiktir.Cekim esnasinda avlagin deniz bolumunu veya bir yar deniz birlesmesi gibi doga deniz karisimini arka plana almak fotografa derinlik verir.
    Baligin butun boy fotografi cekmek iyidir ancak onu insanla butunlestirir, arkaya panoramayi alir ve hatta oltani kareye hafiften sokarsan islem tamamdir.Bazilari sadece baligin butun vucudunu gostererk baligin buyuklugunu kanitlamaya calisir.Ancak bazen baligin bir kismini alarak fotograf almak cok daha akillica sonuclar verebilir.En azindan siradanligi onler.
    Fotograf alirken en onemli konulardan biride ufuk cizgisinin fotografta duz olmasina ozen gostermektir.Ufuk cizgisi fotografin alttan veya usten 1/3ne yerlestirilmelidir.Sadece cepheden fotograf almayin.degisik hatta deli acilar deneyin. Ve cektiginiz fotografa olmus mu diye bir bakin.Olmamissa nasil oldurabileceginizi dusunerek bir daha cekin.Her cekim bir sonraki muhtesem cekime size goturecektir.O muhtesem cekim paylasacaginiz fotodur.

6-Aviniza karakterinizi ve insanliginizi nasil koyacaginizi dusunun ve samimi olun...Buraya haber hazirlamiyorsunuz.Paylasmaya geliyorsunuz.Bizler amator balikciyiz.Amator balikci baligiyla, balikciligiyla kendini ifade eden adamdir.Bize kendinizden ip uclari verin.Duygularinizi, balikcilikla ilginizin seviyesini, beklentilerinizi, derlerinizi ve mutluluklariniz da paylasin.Bildiginizi avlak bilgileri haric mumkun oldugunca herkese acin.Paylasim sadece sizle ilgili olmayada bilir.
    Neden kameranizi alip bir kez de bir balikci arkadasinizin balikciligini sizin gozunuzle paylasmayi dusunmuyorsunuz.Hem bu ona nekadar degerli bir jset, bir iltifat olurdu..Arkadasinizda olmasi onemli degil.Ya oltacilar, sarapcilar, martilar, kayiklar gun batimi gun dogumu...Vs vs Yuzlerce sey...

7-Baliklariniz tatsiz olaylari onelme babinda olcum verebilecek durumda olsun.
    Olcum isini illa mezurayla yapmaniza gerek yok.Kamisinizin makinasin baliga yaklastirmak. oltanin kursununu baligin yanina ilistirmek,ellerinizin icinde onu gostermek, oldukca iyi olcu verir.Bir kova bile balik hakkinda olcum verir.

8-Sadece site arkadaslariniz degil butun dunya sizi izliyor. Dilini bilmediginiz, belki hayatta hic bir zaman yan yana gelemiyeceginiz yuzlerce milletten insana
    hazirliyorsunuz o paylasimi.Kisaca Ulkenizi temsil ediyorsunuz onunla.
    Donla gomlekle, gazete kagidi uzerine , matfak teknesi, banyoda baliginizi sergilemeyin.Baligi kanarken, kesilmis de sergilemeyin.Fotograflarinizi mumkun oldugunca baliklariniz renklerini kaybetmeden canli cekin.Geceyse fotograf icin alternatif isik kaynaklarini goturmeyi unutmayin.Bunlarin hepsi sizi ve dunyamizi butun dunyaya tanitacak onlemlerdir.Paylasiminizi evinize misafir kabul eder gibi hazirlayin.Cunku paylasiminiz bizi sizin dunyaniza misafir edecektir.Icabinda dunyayi misafir edecektir.

Bunlari yapmak dusundugunuz kadar zor degildir.Ben pek cok paylasimimi bir telefon kamerasi ve oldukca kisitli imkanlarla hazirliyorum.Lutfen paylasimlarima ve calismalarima kendi paylasimlarinizi daha iyi nasil yapabileceginizi dusunerek goz atiniz.Bunu size faydali olacagini dusunerek soyluyorum.

Ben renkli ve ozenli paylasimlar gormek istiyorum.Ifadenizin cok edebi ve uzun olmasi onemli degil.Mumkun oldugunca samimi , ozenli ve saygili olmasi yeterli...Gorselligi yuksekse daha guzel.Hele video koymusaniz balik salmissaniz muhtesem.Ama balik olmayan bir seferin bile cok degerli bir paylasima donusebilecegini lutfen unutmayiniz.Bizler amatoruz...Amatorluk balik tutmak degil, baliga ve dogaya olan merakimizla yasamaktir.Balik tutmak sadece onun kucuk bir parcasidir.:)

Sevgiyle, saygiyla kaliniz...

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;insallah en yakin zamanda arzuladiginiz trofe oltanizi ziyaret ederde guzel bir rapor yazabilirsiniz,

Ama benim dusunceme gore,rapor yazmak icin trofe avi yapmaya gerek yok gittiginiz avlakda ilginizi ceken,size garip gelen,yada ne biliyim ilk kez gozlemlediginiz basit bir mevzuatda dahi rapor yazilabilirsiniz;en ufak ayrintilar bile biz amator avcilara degerli bilgiler katabiliyor.

Av raporu olmayan bir uyenin av raporlari hakkindaki bilgilendirmesi bir garip geldi bana malum kurunun yaninda yasda yanabiliyor saygilarimla.

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hüseyin abi, yine son noktayı koymuşsun, fazla söz bırakmadın bize..:thumb:

Kesinlikle Özkana katılıyorum, her av trofe olmak zorunda olmadığı gibi, avsız raporlarda gerek anlatımı, gerekse güzel manzara fotolarıyla çok keyifli hale gelebiliyor.Biz amatörler için o ortamı yaşamak bile çok güzel oluyor.:rolleyes:

Son olarak latince isimler benim için çok önemli değil, her raporda google amcaya latincesini sorup aramak mı gerekiyor.Sadece Tıp'ta uzmanlık sınavlarına (TUS) girenlere faydalı olabilir.Yoksa her seferinde istavritin latincesi aklımızda bile kalmaz.:D

9. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    hüseyin hocamın söylediklerini dikkate almak gerekli hepsine katılıyorum.ağzında sigara don atlet bir foto çok yakışıksız kalıyor mesela . adam türmü bu tamam artık hafızaya kazıyor onu.teknoloji ve iletişim çağındayız .google dediğimiz şeyle almandı sanırım bir arkadaş bizim foruma ulaşmış burda yayın olduğunu hemde devasa yayınlar olduğuna bu linkle şahit olmuş .alıp teknesini gelmeyi planlamış meriç nehrine .yayın yazdığımızda bunu ancak türkler bulur ama latince ismini yazdığımızda tanzanyalıda çinlide bu forumu bulur. ortak dildir latince .evrenseldir .

kai adli arkadaş in konusu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31868

eklyip eklememek size kalmış tabiki.

10. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tavsiyeni dikkate alacağım .umarım bu yaz tekrar ava gidebilirim.

amacım bilgilendirme değil zaten .raporlar üzerinde tartışmak.ben kendimce eksiklikler gördüm çünkü.yok hepsi tastamam diyorsanız oda sizin düşünceniz.