Av Raporu Yayinlayanlardan Bir Rica..

Konu, 'Genel Konular' kısmında erdem271 tarafından paylaşıldı.

1. erdem271

erdem271 Erdem

Arkadaşlar , sevgili abilerim.. Bildiğiniz gibi bizler , sizlerin yayınladığı raporları okuyarak keyif almak için bu bölüme giriyoruz . Kim büyük balığı tutmuş , kim çok tutmuştan ziyade, özellikle tekneyle balığa çıkma imkanı olmayan bizler , sizlerin anılarını paylaşarak aynı zevki tatmayı arzu ediyoruz . Birşeyler öğrenmek , balıklar hakkında bilgi sahibi olmak öncelikli kriterimiz .

Ancak bir şey dikkatimi çekiyor özellikle bazı üyelerimiz balıkları büyük görünsün diye olsa gerek kameranın vizörüne değecek kadar yaklaştırıp resim çekiyor Sayfa açıldığında adam boyunca balıklar göze hitap etmekten çok rahatsız ediyor şahsen beni . O balık elinizde olsa , kıyaslanacak bir objeyle yanyana olsa bizler de doğru bilgilensek .. Ama insanın gözünün içine sokar gibi ufak hileler kullanarak resim çektirmek giderek yayılmaya başladı .

Ben rahatsız olmaya başladım eminim diğer üyeler de aynı şeyi düşünüyordur .

2. modena

modena

perspektif resim karelerine objektif bir yaklaşım olmuş...:)...katılmamak elde değil...

3. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Erdem Bey, merhabalar, bu avcılığın doğasında var, hatta fıkralara bile konu olmuştur, bizler değilmiyiz ki yakaladığımız balığı anlatırken iki elimizi yana açıp "nah bukadardı" deyipte "ne kadardı" diye sorunca ellerimizi yaklaştırıp "yahu canım bu kadardı işte" diyen.:)

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bunlar işin cilveleri Erdem, kimse bunu yaparken bir artniyet peşinde değildir umarım, avcılık, balıkçılıkta tutulan, yakalanan, vurulan av ile ilgili trickler her zaman olmuştur ve olacaktır :)

Bir hilde bizden, dünya rekoru iskorpit :D :D :D

5. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Murat bu kimm?

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Abi siteden bir arkadaşımız, uzaklaştırıldı, yer Pendik

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Genelde site eskileri bilirler tuttuğumuz balıkları ölçeklemek için yanına önceden sigara paketi ile çekerdik.Yasaktan sonra pet şişeyi tercih ediyoruz.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Resmi yakından çeksen ayrı kabahat, uzaktan çeksen ayrı...

Uzaktan çeksen, hele bir de mezure felan yoksa yandın... bu balık sirkülere uygun değil, palaz bu, yavru bu deyip saldırılar başlıyor.

Yakından çeksen, bu sefer hilebazlık yapılıp, balık büyük gösterilmek isteniyora getiriliyor.

Zaten bu işlerin içinde olanlar, balığı yakından çeksende, uzaktan çeksende boyunu bir şekilde hesap edebilme yeteneğine sahiptir, en basiti bir insanın eli ne kadar büyük olabilir ki? veya kolu ne kadar geniş olabilir?

Bu tür küçük ayrıntılar her zaman balığın büyüklüğü konusunda yol gösterir.

Bırakın insanlar dilediği gibi çeksin, yayınlasın bunada şükür, hem o heyecanla adam aman objektifi çok yaklaştırdık mı diyecek?

Şeyde var mesela bazı kişiler balığa ait tüm detaylar fotoğrafta çıksın ister, biraz makroya yoğunlaşır, sonuça bizimde ilgilendiğimiz balık.. çevre veya başka şeyler değil ki.

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erdem
    Tabii olarak balıkcılık gecmişi pek eski olmayanlar bu şekildeki resimlere tepki gösterebiliyor.
    İlişikte sana daha 20 lerimdeyken çekilen bir resmimi yolluyorum.Burada balığın ön planda tutulduğu görülmektedir.O zamanlar ne internet,ne pek meraklı nede hava atacak birileri vardı.
    Burada gaye balığın yakışıklı,güzel ve net görülmesidir.
    Şayet bir balıkcılık kataloğuna göz atarsan.buradaki resimlerdede aynı şekilde poz verildiği görülecektir.
    Esas olan balıktır.Kim ne yapsın benim sakalımı yada koca göbeğimi.
    Sevgili Orhan babamız eskiden resimde çekmezdi,çektirmezdide.Arada ben onun resimlerini çekerdim.Az uğraşmadım doğru poz verdirmeye.Şimdilerde arada abartsada,tombul parmaklarını pek saklayamasada gayet güzel balık resimleri çektirebiliyor.
    Sevgiyle kal

10. erdem271

erdem271 Erdem

Arkadaşlar , ben illede balıkları cetvele koyun demiyorum ama isimleri zikretmeyeyim , el ile ölçek alınmasın diye kamışın ucunu makineye dayayanlar mı ararsın , elini balığı arkasına saklayıp makineye dayayanlarmı ararsın , maşallah herşey mevcut.. Sadece şunu söyleyeyim , takdir edileceklerine gülünç duruma düşüyorlar...

11. erdem271

erdem271 Erdem

Vedat abi , çok haklısın tabi , ama bir evvelki sayfadaki iskorpit resmi konuya cuk oturmuş.. O resimde bu hilebazlık sırıtmış resmen.. Bu tip resimleri kastediyordum ben . Ne zamandır aklımdaydı , bari sizlerle paylaşayım düşüncemi dedim..

12. erdem271

erdem271 Erdem

Bu arada barıştığınıza çok sevindim ;-)

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    işte Erdem bahsettiğim o iskorpit resmiydi, hilebazlık hiç yoktu aklımızda, tamamen olayın makara kukara kısmıydı, fotoyu ben çektim Kadri arkadaşımızda poz vermişti, güldük geçtik,

Bunlar tüm avlarda olduğu gibi balık avlarınında cilvesi, Ne zaman bizde amatör balıkçılığı üst seviyede yapan diğer ülkelerin vatandaşları gibi bilinçlenip, cebimize sigara çakmak yerine , bir cetvel ve balığı incitmeden çıkartmak, ve suya iade edebilmek için bir pens koyacağız, o zaman işte bu eleştiriler dahada hak kazanabilir, sevgiler,

14. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Madem konu av raporu yayınlayanlara sunulan ricalar, ben de kendimce anlamsız ve garip bulduğum noktalara değinmek istiyorum:
    1. Avlaklar hakkında bilgi verilmemesine sonuna kadar katılıyorum ama bir avın raporu da 3 kişi gittik bunu tuttuk, çok yürüdük, çok eğlendik şeklinde olmamalı. Hava durumu, deniz durumu, kullanılan takımlar ve avın alınma saatlerine ilişkin bilgiler de yer almalı. Aksi halde verilen raporun amatörlere bir katkısı olmaz, avlayanla şakşakçılarını tatmin etmekten de öteye gitmez.

2. Şakşakcılık demişken; beğendiğimiz avları elbette takdir etmeliyiz. Ancak bizim beğendiklerimizi eleştirenler olabilir. Eleştirilere karşı fanatik bir tutum içine girmek, rapor sahibini savunmak için kraldan çok kralcı olmak da bana gülünç geliyor.

3. Diğer bir gülünç konu ise, balık avı bildilerinin ve deneyimlerinin paylaşıldığı bir konuda bu bilgi ve deneyimlerin okuyucular tarafından takdir edilmesi ve bilgisini paylaşan kişinin bu alanda bir "duayen" olduğu düşünülmesi gerekirken (olmadığını düşünenlere de saygı duyduğumu belirtmek isterim) paylaşımı yapanın kendini daha konu başlığında duayen ilan etmesidir. Kaç yaşında olursak olalım, yaptığımız işe kaç yılımızı vermiş olursak olalım, unutmamak gerekir ki, (aşırıya kaçmamak kaydıyla) "alçak gönüllülük", her zaman için "büyük bir erdem"dir ;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Mayıs 2010
  15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bak burada çok doğru söylüyorsun,:) poz vermeyi sen öğrettin birde bu internet denen merete girmeyi ve kullanmayı sen öğrettin, beni kötü yollara itmişsin.:) :) :) yakmışın beni.:) :) :) hoşçakal.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Erdem, soyadın gibi doğru yazılar yazıyorsun, ben de kendime düşen payıda aldığımı söyleyebilirim, bundan sonra daha dikkatli davranacağım,
    hoşçakal.:) :) :)

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şimdi sevgili diren,Alçakgönüllülük bir fazilettir dedin değilmi
    Peki,3.Paragrafında duayen olduğunu iddia edenden kastinin ben olup olmadığımı,delikanlıca net bir şekilde yazarmısın.
    Peşinen teşekkür ediyorum

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Korkarım yakında noter tasdikli boy ve kilo istenecek:confused: