Av tekniğime göre nasıl bir makine seçmeliyim ?

Konu, 'Makineler' kısmında IxaN tarafından paylaşıldı.

1. IxaN

IxaN ihsan

Herkese selamlar. Ben hem tatlısuda hemde denizde şamandıralı avcılık yapıyorum. 2 gündür forumu araştırıyorum ama sorularıma net yanıtlar bulamadım.
    yakaladığım balıkların (levrek, kefal, sazan) büyüklükleri en fazla 1, 1,5 kilo arasında değişirken denizde nadiren 4 kilo civarında balıklarda denk gelebiliyor.
    Beni bu büyüklükteki avlarda üzmeyecek bir makina arıyorum.
    Fakat makina büyüklüğü ve bilya sayısı konusunda kararsızım. Şimdilik çok pahalı birşey alacak kadar tecrübem olmadığı için kendimce bazı ürünler belirledim

[​IMG]OKUMA-IMPACT-IM-50-MAKINE

[​IMG]Okuma-Boundary-BD50-makine

[​IMG]OKUMA-IMPACT-IM-65-MAKINE

[​IMG]Okuma-Compressa-CP50-makine

[​IMG]Okuma-Safina-Pro-SPa-25-makine

[​IMG]Okuma-Safina-Pro-SPa-40-makine

[​IMG]DAM-QUICK-HPN-130-RD-MAKINA

[​IMG]Lineaeffe-rapid-seal-fd-40-makine

[​IMG]Lineaeffe-rapid-eye-fd-40-makine

Aslında ben Okuma-Safina-Pro-SPa-25-makine ve Lineaeffe-rapid-seal-fd-40-makine arasında kaldım gibi ama hiçbiride emin değilim. Siz değerli üstadlarımın fikirlerini bekliyorum.

2. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Şamandıralı av yapıyorsanız size 25 - 30 veya 40'lık makinalar uygun olacaktır. Malum bunlar hafif makinalardır fazla yormaz ve uygun kalama ayarı ile istediğiniz balığı çekebilirsiniz.
    Şayet Okuma ve lineaeffe arasında kaldıysanız kesinlikle okumayı tercih etmenizi önerim şimdiden rastgelsin.

3. OMMG

OMMG OKAN

Eklemiş olduğunuz makinaları kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz ama genel olarak Okuma markası emsallerine göre uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler sunduğu için değişik disiplinlere göre 6 çeşit makinasını kullanıyorum...

4. IxaN

IxaN ihsan

o halde
    [​IMG]Okuma-Safina-Pro-SPa-40-makine
    bu makinanın siparişini veriyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler

Bu arada cahilliğimi mazur görün ilk defa makineye kendim misina saracağım, makaranın alabildiği yere kadar misina sarmak zorundamıyız. Bana en fazla 50 metre misina lazım olur, alsam 100 mt. lik bobini sarıp bıraksam olurmu ?
    SPa-40
    Misina kapasitesi
    (mm)
    0.25/300
    0.30/210
    0.35/155

Son düzenleme: 13 Nisan 2011
  5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    makarana tam misina sararsan atışlarda daha uzaga gider tam derken kafanın ön tarafındaki kenarın bitimine 1 mm. kalana kadar sarabilirsin en iyisi 300 m lik makaradan al sarmaya başla ve bitime 1mm kalandıgında yeter .:)

6. OMMG

OMMG OKAN

Kesinlikle katılıyorum,bazen boşa gitmesin diye sonuna kadar saran arkadaşlar oluyor,sonra makinanın kafasından toplu çıkış olduğundan ciddi sıkıntı yaşanıyor...

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Zaten kafanın üst noktasına kadar sarılmaz o durumda dediğin olay oluşur birde sararken birisi yardımcı olursa iyi olur misinayı kalınca bir bezin içnden tutup avuçta birazda sıkarsa daha iyi ve sıkı sarılır..