Arkadaşlar konuyu buraya açtım ama ne kadar doğru bilemiyorum,son günlerde iznik gölünde(Ticari avlak Sahası) jandarma , hafta içi olta atanlara ve 2 oltadan fazla olta bulunduranlara ceza yazmaya veya uyarmaya başladı,sorun da büyük ihtimalle balıkçıların şikayetlerinden kaynaklanmakta,kaldı ki kendileri gümüşe ırp çektiklerini söyleyerek Sazan için ırp çekmekte olduklarını düşünüyorum geceleri büyük ihtimalle.Mutlaka bunu da görünce gerekli şikayeti yapacağız, bakalım Jandarma Oltacılara takındığı bu katı tutumu da balıkçılar içinde gösterecek mi ? benim sormak istediklerim , internette tam anlamıyla bulamadım : Ticari avlak Sahası olduğunu düşünerek cevaplarsanız sevinirim. 1-Ticari avlak sahalarında bot(motorlu veya motorsuz) ile olta bırakmak serbest midir ? Sarı Kırmızı mavi turuncu belgeye ihtiyaç var mıdır 2- En fazla kaç Olta takımı ve kaç iğneli olmalı ? 3- Ticari Avlak Sahası denilen olay göldeki belli parseller midir yoksa baştan aşağı Ticari avlak olarak mı geçer,bu parseller dışında avcılık her zaman serbest midir ? 4-Sadece Ctesi pazar olarak söylüyolar av yapılacağını ? Kara avcılığı gibi Hafta içi bir gün çarşamba av serbest değil midir ? 5-Canlı yem kullanılabilir mi (solucan kurbağa gibi) ,tebliğde sadece balık kullanılamaz yazıyo gibi anladım ? bu sorularıma cevap alabilirsem çok mutlu olacağım,çünkü İznik gölünde de amatör avcılığın balık tutmanın tadını çoktan kaçırdırlar ilgili kişiler. İznik dışından hafta içi gelecek arkadaşlara da buradan da duyrulur.Sakın Küspeli takım yanınızda bile taşımayın. Tüm Amatör Balıkçı Arkadaşlara Sevgi ve saygılarımla...
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yöntem ve Sınırlamalar Genel hususlar İçsularda amatör avcılık MADDE 15 (13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Bilgilerinizi rica ederim. Saygı ve Sevgilerimle
cevabın için teşekkür ederim , bu tebliği okumuştum.Tamamen ticari avcıları korumaya dönük şeyler yapılıyor.Zevk ve sportif amaçla güzel zaman geçirmeyi amaçlayan oltacıları düşünen yok düşünün sahilin ücra bir yerinde bulunan birisini jandarma sahilden kaba bir şekilde kovabiliyor. Ayrıca 1-3-5 nolu sorularıma da arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.
arkadaşlar sorularıma tam anlamıyla cevap bulamadım , bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.Bot ile olta bırakmak ve çekmek yasak mı , gölümüz 113 km2 dir , tebliğde 1 km2 altında yasak diyor,cevaplarsanız sevinirim.