????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? neden sürekli sürekli sürekli avlanıyorsunuz , neden sürekli katlediyorsunuz şuan havyarda olan hayvanları neden bitiriyorsunuz katletmeye devam ediyorsunuz. zaten balıgımız yok sogudum iyice bütün mazemeyi ateşe vericem az kaldı. dün aksam üstü eve dönüyorum baktım takacılar sıralanmışlar , ışıkları yakmışlar hepsi baragadi atmış keyifmi yapıyorlarsa artık hepsi aynı yere durdukları icin , sanırım balık orada var kıyıdanda 400 metre acıktalar okadar bile yok . sen git kıyıdan balık tak at yanıc at sülünes boru kurdu at ne atarsan at bişi yakalama takacıya git para ver gezdirsin sen döndürsün, 2 kücücük mercna al mutlu ol sonra stress attım diye sevin bumudur, olay allah askına hic mi kimse bunlara bişi demiyor veyahutta kontrol etmiyorlar. banghead
okudum gece karıştırdım saka gibi troll gırgır yasakda baragadi neden yasak değil ozan kardeşim.... ? şakamı bu kıyı zatne öldü akdenızde sargoz bile cıkmıyor akşamları ne avlıyacaz bilemedim ?
reis haklı yasak koyan sayı falan bilmez. muhtemelen neye yasak koyduğunu ya da neyi serbest bıraktığınıda bilmez. birileri bu iyidir der o da yapar. yani iğneye yasak gelrse hepsine gelir.
3/2 tebliğ, madde 15-a) Denizlerde amatör avcılık parakete, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Ben mi yanlış görüyorum?
Ticari sirkülerde dibi kazıyıp ne var ne yok topladıkları için gırgır ve trol yasak, parakete serbest.
Eğer ki, profesyonel değil de amatörseniz, yasak anlamı çıkıyor. Yani, ticari amaçlı profesyonellere serbest. Ben böyle anladım, Berkan kardeşim.
paraketede kıyıyı sömürdü nasıl olacak bu işler anlamadım, boğaz değilki akdeniz balık cıksın her gün
Ticari olarak bir yasak söz konusu değil. Amatör olarak yasak. Balığın üreme zamanında bunun yapılması, stoklar üzerindeki etkisi vs hakkında da bilimsel bir veri yok elimizde...Sadece varsayım olarak, Mesela Bozcaada'da voli vs ile kasalarca karagöz, sargoz toplanıyor ve bildiğim kadarıyla bu mevsimlerde üremedeler. Ancak Oltaya ve dolayısıyla Barikata pek uğramıyor. Bir çok etken var kıyı balıkçılığını etkileyen. Kirlilik (biyolojik, kimyasal, ses,ışık), yasa dışı avlanma baskısı,iklim değişiklikleri vs... Doğru dürüst avlanan kıyı balıkçılarının bunda bir kusuru varsa da gördüğüm kadarıyla diğerleri yanında az. Ayrıca, Bilinçsiz amatörlerin ve Amatör kisvesiyle avlananların olumsuz etkileri daha da fazla..
Murat kardeş be arada bana yazarsın ama kerelerce anlattığım bu durumdan haberin dahi yok bu nasıl iştir. Tekrarlıyayım. Av yasağı sadece belirli bölgeler için trollere ve 4 aylık süre içinde gırgırlara uygulanmaktadır.Ancak olayı açık sulara yönlendiren tebliğ hükümleri son darbeyi vurmuş önemli balık sürüleri çok açıktaki beynelminel sularda dahi halende bu büyük teeknelerin katliamına maruz kalmaktadırlar. Bunların sayısı birkaç bindir.BU halleriyle bile Türkiye suları için 20 mislisayıda vesanki birbirlerine hava atar gibi dünyanın hiçbir iç sularında kullanılmasına izin verilmeyen elektronik cihazlarla donanmışlardır. BUna iizin vermek vatan hainliğiyle eşdeğer bir durumdur. Gelelim sair teknelere.Bunlara genel anlamda Geleneksel kıyı balıkcığı mensupları denilir. Bunlara hiçbir av yasağı yoktur.Hiçbir limit uygulanmaz 12 ay istedikleri her yerde avlanırlar kimileri gırgırlara yakın boydadırlar ve ne yazıkki gırgır ağlarıda taşırlar sadece balığı çevirme teknikleri daha makul ve değişiktir. Sayılarıisekaçakavlananlarıda hesaba katarsak gırgır ve trol gibi teknelerin onlarca katına ulaşmaktadır.Bir örümcek ağı gibi tüm sahilleri doldurmuşlardır. Kücüğü büyüğü vergiye tabi değildir.Sadece belirli süresonlarında giderler maliyeye harç yatırlar o kadar buda 30 paket sigara parası ya vardır yada yoktur. Limite tabi değildirler.Denizler sanki onlar için yaratılmış gibi istedikleri her yere ağ yada parekete atarlar. Balıkcılıktan vazgeçtiklerinde ise sahibi oldukları izin belgelerini milyarlarca paraya satabilirler bu piyasa oluşturmuştur aynen ticari taksi plakaları gibi. Ucuz mazot destekleride vardır.Kimi zaman bunları gizlice başkalarınada satabilir yada ciftcilik araçlarında kullanabilirler yani kaçak olarak. İşte sizler bu gerçekleri öğrenmeden forumlarda konu açar yada Sahil Güvenliğe ihbarda bulunursanız haksız durumda kalrsınız. SGK birimleri en çok bu yönden sıkıntı yaşamaktadır.Bilipbilmeden yapılan yersiz ihbarlar onları bezdirir,birgün hakikaten doğru bir ihbarda bulunursanızda yanıt sırf bu yüzden alamayabilrsiniz. Sevgiler Nt;Yanıtları tek,tek okudum.Ne yazıkkisenden başka herkeste bu konuda bilgisiz.Bu bakımdanherşeyden öncesizler kendinizi bu konularda bilinçlendirmelisiniz.Yoksa yazdıklarınıızın kanun karşıısında hiçbir değeri yoktur.Neyle mücadele edeceğimizi neden ve nasıl mücadele edebileceğimizi işte siz balıkavı tutkunları bu haldeykenolumlu sonuçlandırmak ne yazıkki mümkün olmamaktadır.
yazarım sana vedat amca hergün msj atarım istersen gel gör ki rezillik diz boyu olmuş artık , yöresine göre baıgı var antalyanın kıyısında bişi kalmadı paraketiciler sargozunda dıbını kökledi cıkmıyor abi anaç sargoz cıkaran varsa göstersin helal diyicem saatlerce attıgın oltalara 50 100 metre sallasan bile bişi vurmuyor, denız onların olmuş bize b işi solemek yeriz kalır saygılar abi düşüncelerini yazdıgın için iyi geceler.
Sevgili Murat ben düşüncelerimi değilde maalesef acı gerçekleri dile getirdim.Sizlerde bunları öğrenin dedim. Öğreninki herhangi bir mücadelede işinize yarasın.Bitiyor denizler,tatlısular,balık bulabilmek için ekstra uğraş caba ve ekipman gerekiyor Sevgiler
onu anladım abi farkındayım, az çok var tatlı su mazemem yok denmiyecek kadar ama mera yok , abi olsa ne olacak mazeme araç yok gitsen ne tutucan... sazan mı perch mi turnamı .... antalyaya en yakın mera allah bilir kaç km ...