forumdaki tebliğler arasında av yasağının bitiş tarihi olarak 15 haziranı gösteriyor (denizli için).1 temmuz olarak söyleyenler de var.tebliğ 2007 ye ait acaba yeni ve güncel bilgileri öğrenebilir miyim? herkese rast gelsin
Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları İLLER YASAK DÖNEM Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart –15 Haziran Forum içinde bulunan ve 19.10.2007 tarihinde bulunan Tebliğ1/2 şu anda geçerliliğini korumaktadır. Yukarıda alıntısını yaptığım şekilde Denizli ili için yasak 15 Mart - 15 Haziran arasındadır.
Serdarım peki denizde yapılan avlarda grek karadan gerekse tekneden yapılan olta avcılığında yakalanan balıklar için adet sınırlaması varmıdır.Varsa hangi türlerde ne kadar dır?
Tebliğlerin 8. maddesinde ve Çizelge6 da belirtilen aşagıdaki türler "adet" ve "kg" ile sınırlandırılmıştır Akya Lichia amia 30 3 adet Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg Çipura Sparus aurata 15 Kg Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet Gobene (Tombik) Auxis thazard 40 3 adet İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet Karagöz Diplodus vulgaris 15 Kg Kefal Mugil sp. 20 Kg Kılıç Xiphias gladius 130 1 adet Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg Lagos Epinephelus spp. 30 3 adet Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg Lüfer Pomatomus saltatrix 14 Kg Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg Orfoz Epinephelus gigas 40 3 adet Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg Sinagrit Dentex dentex 20 Kg Uskumru Scomber scombrus 20 Kg Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 2 adet Diğer türler ====- Yok kg
teşekkürler erdal,balıkus malıkus oldum okurken ne neydi bir daha hatırlarsam büyük başarı olacak benim için
Değerli dostlar, forum mesajlarında tablo görüntüsü bozulduğu için sanki balıklarda 130 kg 20 kg, 15 kg av limiti varmış gibi görünmüş. Oysa tebliğde amatör balıkçıya müsade edilen av miktarı sadece 5 kilogramdır. Bazı büyük balıklarda ise adet sınırlaması vardır. Kiloya bakılmaz. Bunun tam anlaşılması için tabloyu gif formatında aşağıya ekliyorum.