DEĞERLİ OLTACI ARKADAŞLAR HAFTASONU BALIGA GİDECEKLERE RASTGELSİN İNSALLAH. GİTTİĞİNİZ YERİ VE AV SONUCUNU BELİRTİMİSİNİZ
Bu başlık hatalı olur.Bohçacılara gün doğar.Özel mesaj yoluyla avlak vermek daha mantıklı başlığın hatalı olduğunu düşünüyorsanız avlak yerınızi ve avınızı belirtmesınizde ve bana mesaj atmasanız olur. gercekten benım avlak yerı gıbı bi yere ihtıyacım yok foruma bilgi olma amaçlı ve diğer oltacı arkadaşlar a faydalı olabılmesı içindir. bi arkadaşım kadırga koyunda dünden beri 3 adet çipura ve 1 adet mırmır yakalmıs gerı donuyor asagı yukarı su zamanda türkıyenın her kıyısında çıkan balık sayısı bellı bohçacı tabırınle dedıklerın bu kadar balığa gideceklerını sanmıyorum..siz kıyıdan gerçekten tebliğlere aykırı ve ticarete dökülecek kadar balık tutuyorsanız siz yazmayın mesaj da atmayın ok. avlak yerımı ozel mesaj ıle degıl butun oltacı arkadaşlarımla seve paylaşyorum ki o arkadaşım da balık tutusun keyfını yasasın stresını atsın evıne gıderken yıcecek bı kac balıgını gotursun. saglıcakla kalın
sizin düşünceniz en doğru olanıdır Melih bey berkcan gibi düşünen bencil insanlara bu denizler dedelerinden babalarından miras kaldığı için avlak yerlerini paylaşmak onlar için hazımsızlık olur.Bu zihniyetteki insanlar imkanları olsa diğer insanları balık bile tutturmazlar.Olurya paylaşırlarsa ne kadar bohçacı dedikleri insan varsa oltalarıyla gidip balıkları talan ederler,kendileride balık etine hasret kalıp aç kalırlar. Koskocaman denizde her kişi nasibi ne ise onu yakalar.Atacağın en fazla 5-10 iğneli takım ne gelirse kısmetin odur.Fazlasını tutupta ziyan etmek haramdır günahtır.Melih bey İnşallah sizin gibi düşünenlerin amatör veya profosyonel balıkçıların kısmeti bol olsun.
Hayırmı dostum sıkıntı mı var.Benim olayım bencillik mi sence ? Derdim tasam sadece avlak yeri vermemek mi.Bohcacı kavramı ne demek bir bilgin var mı yada burada hangi insana bohcacı demişim ben ? Benim derdim herkezin eşit adil ve ahlaklı şekilde av yapabilmesidir.Gelecekte benim ve genç nesilin balık avlama şansını yükseltmek için daha bebe olan balıkların avlanmasına ve bohcacılığa karşıyım.Bu bencillik mi ? Kaç yıllık forum bak sende demişsin böyle başlık görmedim diye neden yok acaba bir tahmin et.İnternette dolaşan ve büyük küçük oltasına gelen her şeyi ''Bohça'' sına atan o kadar insan var ki.Ben milletin balık avlamasını istemiyorum mu diyorum olayları saptırmayın biraz
sizin düşünceniz en doğru olanıdır Melih bey berkcan gibi düşünen bencil insanlara bu denizler dedelerinden babalarından miras kaldığı için avlak yerlerini paylaşmak onlar için hazımsızlık olur.Bu zihniyetteki insanlar imkanları olsa diğer insanları balık bile tutturmazlar.Olurya paylaşırlarsa ne kadar bohçacı dedikleri insan varsa oltalarıyla gidip balıkları talan ederler,kendileride balık etine hasret kalıp aç kalırlar. Koskocaman denizde her kişi nasibi ne ise onu yakalar.Atacağın en fazla 5-10 iğneli takım ne gelirse kısmetin odur.Fazlasını tutupta ziyan etmek haramdır günahtır.Melih bey İnşallah sizin gibi düşünenlerin amatör veya profosyonel balıkçıların kısmeti bol olsun. amin inşallah. nasip işi çok doğrudur size katılıyorum.keşke herkez tanıdığına tanımadığına iyilik yapsa. benim için onemlı olan allah razı olsun denmesıdır oda yeter. şimdi burdan avlak yerlerımı sizlerle paylaşıp bilgi sahıbı olmanızı istiyorum sarımsaklı tek tuk bazen hiç hiç yok orjan tık yok artık olta atan bile yok güreyegidilebilir 4 kişilik bir aileye tadımlık av verebılır mırmır ce çipuraakçay da iş yok günde 2 parça en ıyı av yerım kucukuyu kadırga ahmetçe Behramkale buraları tavsiyeederim ne zaman gitsek kişi basi 8-10 parça irili ufaklı mırmır çipura ve levrek almışızdır bos donduğumuz de olmuştur. rızkı veren allahtır. iyi günler dilerim sezgin bey.tesek ederım
Berkcan'ın yaptığı iyiniyetli bir uyarıdır. İtham edilmesini, tepesine kakılmasını gerekli kılacak herhangi bir durum yoktur. Aksine, belki teşekkür edilmeli kendisine.
Dinamiti kapanın koşup gidebilmesi için, avlaklarınızı ifşa etmeyi asla ihmal etmeyin. Bende çarşıdayım, tüp ve alıkoydu alırken büyük bir heyecanla bu topiği takip ederken, avlaklarınızın yerini iştiyakla bekliyorum. Şimdi güzelce iş yapan yerleri yazın; bir tüp kaça doluyor aygazda, bir lokum dinamit kaça geliyor haberiniz var mı, israf ettirmeyin şimdi.
5 metre önüne 3 kilometre ag dösesinler de arada kalan havuzda ararsin kismetini. Bir iyilik daha yap google koordinati da ekle bir zahmet
Kısmetini arayan çıksın kendisi arasın. Sırf birileri Allah razı olsun diyecek diye balık neslinin kökünü kurutmaya meraklı bilinçsiz insanlara fırsat vermek hiç de doğru değil. Stres atmak isteyen gider istediği yerde olta atar. Kimse niye burada avlanıyorsun diyemez. Ailesine balık yedirmek isteyenlere balıkçı sürüyle mevcut. Gitsin bi zahmet alıversin balıkçıdan. Ama lütfedin de kaptıkaçtıcılara bohçacılara da tüyo verilmesin. Özelden yazışın arkadaşlar ile gidin beraber avlanın. Kimse gelmeyin demez şüpheniz olmasın...
Limit üstü balıklarını bile alıkoymaya kıyamadığım, tek bir çöp atmadığım, gözümden kıskandığım avlağımı burda paylaşırsam sacma olmaz mı? Yediğimiz kabın içine mi edelim yani?