Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Değerli Öğretmenim. Öncelikle yapmanız gereken Profilden imza ayarlarını yapmanız ve İsim,yaş,doğum tariği,ve kan gurubunu yazarsanız eğer size hitapta kusur etmemiş oluruz.İmzanızı yazıya tıklıyarak çıkan bölümden rahatça yapabilirsiniz. İmza Ayarları .
Bu bir olta avcılığı değil görünüşte öyle görünsede .Önceden yemlenen tekne altına balık sürüsü gelince tercihen torik, üçlü büyük kancalar takılmış kalın misinalı sopalarla, çarpma yöntemi kullanarak yapılan, tekne içine hızlı bir şekilde savurarak balığın alınması. Dikkat ederseniz balıklar üçlü kancadan kolayca kurtuluyor içeriye balık sürüsünden alabildikleri kadarını alıyorlar çekerken pek çoğu suya düşüyor. Paylaşım için teşekkürler.
Kürekle kum atar gibi balıkçılıkmı olur kayfi nerde bunun..yormadan,kopma korkusu olmadan,kaçırınca dizleri dövmeden..kopunca Misinayı aldığın balıkçının kulaklarını çınlatmadan
Ben bu avı bir belgeselde izlemiştim ellerindeki kamışlar dolgulu 5 metreyse 4.50 çok sağlam misina ve ucunda çapari tüyüne benzer sahte yem var , kancalar çentiksiz balık kolayca kancadan kurtuluyor, avın yapılış şekli ise önce 1-2 kasa küçük balık alıyorlar orkinosların avlandığı bölgeyi sudaki kaynama ve karışmadan tespit ediyorlar. Yanlarındaki küçük balıkları kaynayan yere serpip balıkların neye saldırdığına bile bakmadığı yere ellerindeki oltayı atıp çekiyorlar havada kancadan çıkarmak da bilek hareketiyle oluyor. Tasvip ederiz ya da etmeyiz kimsenin görüşüne tek laf diyemem ama ben daha hunharca av videoları gördüm. Burada en azından yaralı bırakmak yok en fazla yaralanan bizim yaraladığımız gibi ağzından yaralanıyor.
Bence çekilen bir ağ ile balık geminin yanına çekilmiş ve adamlar kancalarla balıkları tek tek gemiye alıyorlar. Yada kefal balıklarının gözüne kışın perde indiği zamanlar gözleri görmez ve zaman zaman kayalardaki midyelerin üzerine üşüşürler,kepçe yani torla onları yakalamak gayet kolay olur.Buda öyle bir durum olabilir.
Gürol ağbi,Yakup hocam bunu açıklamıştı.Ercan kardeşimin dediği yöntemle avlanılıyor bu balıklar.Etikmidir değilmidir bir tartışma yaratmak istemiyorum.Benim açımdan tam bir katliamdır bu.
Ercan abinin dediği gibi yöntemle yakalanıyor balıklar.bende birkaç defa belgeselde izlemiştim.profesyonel biçimde ve ticaret olarak yaptıkları için normal sayılır bence.
Aramıza hoş geldin, keyifli paylaşımlar... Amaaa!!!!??? Bunun adı av değil !!!,En azından biz amatörler için,Ticari amaçla yapılan resmen katliam...