Arkadaşlar yarın B.i.m de ayrı ayrı kamış, makine ve misina satılacak. Özellikle balığa yeni başlayan arkadaşlar için tavsiye edebilirim. Ucuz yollu ama işin acemiliğini çıkarabileceğiniz özellikte malzemeler... Olta Kamış=29,90 TL. Kapalı uzunluk ~110 cm, açık uzunluk ~300 cm Olta Makine=34,90 MARKASI Guardian 8+1 bilye Devir oranı 5.2:1 Misina kapasitesi; ~0.28 mm/~300 m, ~0.35 mm/~220 m, ~0.40 mm/~200 m Misina=3,50 TL. Markası Guardian ~0,30 mm 5,9 kg suda çekerli ~200 m uzunluğunda ~0,35 mm 6,6 kg suda çekerli ~200 m uzunluğunda ~0,40 mm 9,6 kg suda çekerli ~200 m uzunluğunda
ben tam aksine acemilerin daha kaliteli malzemelerle başlaması taraftarıyım. sonuçta acemi olduğundan elindeki malzemeyi tanıyamaz kimse kolay kolay. ben kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum bim carrefour gibi yerlerden kamış ve makine alınmasını. malzemeler gerçekten tabiri caizse dandik oluyor. üç aşağı beş yukarı aynı fiyata okumanında lineaeffe inde kamışı makinesi mevcut. benim tavsiyem o yönde olurdu...
Pek marka bilgim yok.. bunlar çok mu düşük kalitelidir ? eşkina/karagöz avında rahat kullanılır mı acaba?
Ben de tam aksini düşünüyorum. Yeni başlayanlar her türlü takımın en adisini kullanmalı ki, teker teker sakıncalarını yaşayıp neden kalitelisini kullanmak gerektiğini tecrübe ile öğrensin. Kalitelinin kıymetini bilsin. Önceki hafta bizim oğlana elimdekinden daha sağlam(40-80atarlı) bir kamış verdim, kırdı. Neden kırıldığını anlattım, yaşadığı için daha iyi anladı. Kırılan kamışı tamir ettim, artık bir tekne kamışım var...
Aynı fikirdeyiz Yavuz abi. Ama işte gençler her zaman her şeyin en iyisiyle başlamak istiyorlar işe, Furkan kardeşimin fikrini de ona çok görmüyorum tabii... Ama olayı anlamak ve kalite farkını kavramak açısından bile basamakları teker teker çıkmak her zaman en güzelidir diye düşünüyorum...
Bu dandik aletlerle hiçbirsey tecrübe edilmez. Furkanin söyledigi tam da benim fikrimle örtüsüyor. Eline yeni olta alacak biri biraz kalite malzeme kullanacak ki tecrübe edinsin. Saglam malzeme her zaman ise yarar. Bunlar bi bozuldumu toplanmaz
ucuzu pahalısı acemisi deneyimlisi... Birincisi amacına uygunmu? İkincisi yeni b aşlayanlar için ucuzunu aldığın zaman tam balığı çekerken kamış kırıldı makinen bozuldu yazık değilmi parana 35 lira makine yazıyor markasını şimdi duydum o paraya araştırırsan çok kaliteli makine bulabilirsin, biz bu hatalara düştük siz düşmeyin, araştırmadan almayın 10 lira az vereyim derken keyfinizden olmayın...
üstüne 10lira daha koyun bundan alın http://www.avmarketi.com/asp/product/13467/Okuma-Compressa-CP50-makine yaz sonu çöpe atmak yerine dolaba koyup seneyede kullanırsınız.. 8+1 bilya olayına pek takılmayın.. geçen yıl yeğenimin bimden aldığı seti görmüştüm, o makinaya bulaşmaya pek gerek yok..
Burada bir çok set var, bunlara da bakabilirsiniz illaki düşük fiyata alacaksanız. http://www.avmarketi.com/asp/group/31/Makine-Kamis-setler Ben yıllar önce bu setten almıştım, hala kullanıyorum . Makine pas tuttu ama hala çalışıyor. http://www.avmarketi.com/asp/product/9310/SAFARI-FISHING-270-CM-KAMIS-SET
ha bim den almışsın,ha marketten ne farkeder yani,adam gibi bu işi bilen bir mağazadan alınki yarın başınız sıkıntıya düştüğü zaman muhatabınız olsun.Sonra bide makinayı çevirmek kamışı şöyle sallayıp bi aksiyonuna bakmak lazım,nerdeyse balığıda marketten alacağız ya.Kusura bakmayın bu benim fikrim.Bu bir hobi,zevk işi lütfen bu zevkimizde sanal olmasın.
bim malı 30 lira o kamışa vereceğinize remixonun çift parçalı kamışını aldım 30 liraya taş gini maşallah 35 lira o makinaya vereceğinize 25 liraya albastar makinası aldım taş gibi yani misinaya bişey diyemem sonuçta bi çekeri vardır üzerinden 30luk olanı 5.6 kilo çeker diyor olsun olsun 2 kg çeksin yani 3.5 lira ya denemeye değer bence misina ..
Daha balığa bi kere gittim, dizdiğim takım 250 TL yi buldu henüz su yüzü göremedi ama bi daha ki gidişimde daha fazla zevk alacağımdan eminim. Takımı içime sinerek dizdim, sağolsun kardeşim Okan'da çok yardımcı oldu, yine alacak olsam böyle birşey alırdım sonuçta keyif işi, olunca alabildiğinin iyisi olmalı bence...
Kamış çok kötü 3 m. kamışın kapalı boyu 1.1 m. Ayrıca odun gibi. Ancak makine yeni başlayanlar için gayet iyi.