Avcılar 23.05.2012 Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında taricak tarafından paylaşıldı.

1. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Dün çok stresli bir gün geçirdim ve tek ilacı olta sallamaktı. Aldım oltayı ve 20:30 gibi Avcılar IETT kampı karşısı sahile indim. Taze boru kurdu almıştım. 9 no iğneli 4'lü takıma taktım ve salladım. Hiç umudum yoktu. Zira Avcılar'da balık yok diye adı çıkmış. Attığım anda vuruşlar başladı. 2 dakika sonra ilk çinekop(düzeltmedir. Çinekop değil ispariymiş. Forumdaki arkadaşlardan öğrendim) oltamın ucunda sallanıyordu. Acemi avcılık zor iş. Boru kurdunu yuvasından ancak 10 dakikada çıkarttım ve tekrar salladım. Anında 2. çinekop(düzeltme. ispari) geldi. 3. kez salladım, ama bu sefer tık yok. Yavaş yavaş oltayı çekerken sert bir vuruş aldım ve çektim. Eşek istavriti sallanıyordu. 4. atışta takım kurşunla birlikte uçtu. Hemen çapariyi açıp sallayayım dedim. Hava karanlık. 2 takım çapari heba oldu. İnat bu ya, 3. takımı açtım ve salladım. At çek bir eşek istavriti daha. Takım parçalanana kadar 8 eşek istavriti aldım.reeling 23:30 gibi avım bitmiş oldu.

Avcılarda balık yok, doğru. Ama oldumu zevkinede doyum olmuyor. Telefonumun kamerası flaşlı değil ve çektiğim resimler karanlıktan ibaret. Flaşlı bir makine alabilirsem bir dahaki raporum resimli olur inşallah.

Bu arada çinekoplardan biri havyarlıydı. İğneyi çıkartana kadar hayvan öldü. Geri bırakmak isterdim ama öldüğü için kovama koymak zorunda kaldım. Avlanacak arkadaşlar yanlarında uzun uçlu karga burnu alırlarsa, mideye kadar inmiş iğneyi rahat çıkartırlar. Bugün ilk işim ince ve uzun uçlu karga burun alamak olacak.

Kullandığım çapari, 10 numara siyah iğne ve parlak koyu yeşil sim. İyi iş yaptı.:D

Sevgiler ve Saygılar

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Boru kurduyla çinekop, gece çapariyle eşek istavriti :confused:
    Pek mantıklı gelmiyor fakat siz başarmışsınız, tebrikler.

3. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Acemi olmasam tutamazdım hooked
    Acemi şansı diyelim :)

4. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Aynen,balıkların tabiatına biraz aykırı ,hele ki çinekop-boru kurdu eşleşmesi biraz şaşırtıcı gibi ama deniz bu ne olacağı belli olmuyor diyelim..

5. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Balıkların tabiatını siz ustalar kadar bilemem. Neticede son bir yılda 100 deneme yaptıysam, bunların sadece belki 10 tanesinden sonuç aldım. Balık tutamadığım için unkapanı cazip geliyordu. Ama Avcılardaki son 2 denememden sonuç aldım. Bu akşam aynı avlağa tekrar gideceğim. Eşlik etmek isteyen arkadaş varsa buluşabiliriz.

Tutamadığım balığı tuttum gibi göstermem. Son raporlarımda sadece 2 tane avcılar var. Geri kalanı unkapanı.

Sevgiler ve Saygılar

6. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bileğine sağlık.
    biz eşek istarvitlerini sarozda sahte ile yakalıyoruz. çok zevkli oluyordu. ayrıca lezzetine de doyum olmaz.

7. Uygar Arslan

Estafurullah yanlış anladınız..Ustalık tartışması değil sadece ilginç geldi..Boru kurdunu nerden aldınız acaba??Biz de haftasonu eşkina avına gideceğiz de bize de lazım??Yardımcı olursanız sevinirim

8. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Avcılar yanyolda alba mağazası var. İzmirden getirtiyorlarmış. Canlı değil ama taze gözüküyor.

Bu arada size tepki vermedim. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Sizin gibi bu işi bilen ustaların her türlü yorumunu saygıyla karşılıyorum. Ama dediğim gibi acemi şansı olarak görüyorum. Artı tuttuğum balığın bir resmini internetten buldum. Eğer çinekop değilse ne olduğunu söyleyin lütfen.

Saygılar

9. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Çinekop-boru kurdu olmamıştı zaten... :) resimdekiler ispari, bol yağda kızartması güzel olur, afiyet olsun tebrikler...

Bu arada şöyle bir takım ile avlağında deneme yapmanı tavsiye ederim..iğne 2 veya 1 no - beden&köstek 30luk misina - yem boru kurdu ... eşkina yakalayabilirsin..

10. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    İspari...!!! Hata yaptıysam tüm forumdaki arkadaşlardan özür dilerim. Acemiliğime verin. idk

Tavsiyeni uygulamaya çalışacağım. Ama henüz büyük avlar için yeterli olmadığımı düşünüyorum. Ama mutlaka deneyeceğim.

Saygılar

11. Uygar Arslan

İspari evet biraz fazla kılçıklı olur ama arkadaşın dediği gibi bol yağda kızartması güzel olur..Tekrar tebrikler...Bence aynı yerde gene arkadaşın tavsiyesi gibi bir takımla denemeye devam edin..Eşkina karagöz gelecektir sabrederseniz..

12. erolcinar13

erolcinar13 Erol

siz iyi niyetinizle rapor hazırlamışsınız kimse kızmaz merak etmeyin. tavsiyemide dikkate alın.

13. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Teşekkür ederim. Tavsiyenize uyacağım. Belki ilk büyük balığımı tutarım. :)

14. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Mutlaka dikkate alacağım. Teşekkürler.

15. erolcinar13

erolcinar13 Erol

son bir tavsiye boru kurdunu çıkartmak için bir milyonculardan bir tane "iplik makası" alın.. boru kurdunun yuvasını çok kolay keser ve kurdu çıkarırsınız.

16. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Teşekkür ederim.

17. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    avcılarda eşkina için belli bir mera varmı bildiğiniz yoksa tüm sahili deneme yanılmamı yapmamız gerekir?

18. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Dostum. Bu soruya hiç cevabım yok. Bilen arkadaşlar bilgi verirse, bende öğrenmiş olurum.

19. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Atatürk evinin sol tarafından alındığını biliyorum. Ama ben hiç denemedim. biraz Kayalık bir mera olsun eşkina için yeter..

20. taricak

taricak Tarık Arıcak

Favori Kamış:
    Alba Star Volume 330 cm
    Favori Makine:
    Silstar Thunder 7000
    En İyi Avı:
    Sazan 1 kg
    Deniz dibi mi kayalık olmalı?