Merhaba, Heryerden lüfer başladı sesleri yükseliyor Ben acemi olduğum için nette bi araştırma yaptm lüferle ilgili. Genelde boğazdan bahsediyor heryerde. Ancak ben avcılar denizköşkler sahilde bi kac kişiyle konuşmuştum kıyıdan aldıklarını soyluyorlardır. Bu bolgede olup bilgi verebilecek var mı? Birde bu hazır mantarlı hırsızlı takımdan almıştım ancak bu takıma kursun takılıyor mu onu cozemedim? Diğer balık takımları için çişilmiş şemalar var ama lüfer için bulamadım Son nokta da balik filetosu nasıl takılıyor bu iğnelere? Teşekkürler
Yılmaz avcılar sahilde sarmaşık lokantayla lünaparkın yanında bulunan halı saha arasında 2 gün önce arkadaşlar akşam 20:00-01:00 arası 7 tane lüfer yakaladılar. mantarlı takımla. yem olarak istavrit değilde izmarit kullanmışlar. oralara bakarsan yakalayanları görürsün.
Çok teşekkürler. Bende tam orda konusmustum zaten Mırmır ve kefal için o halısahanın arkasına gidiyorum normalde. Ama mırmır için eylül sonu biter diye okudum. lüferde denemek istiyorum sansımı. Kursun takılıyormu o takımlara? Resim yada görüntü bulamadım takımla ilgili.
klipse -varsa- akıntıya göre 100- 115 gr kurşunu tak satın aldığın hırsızlı mantarlı takımı yine klipse tak. Bu kadar. Fileto takma işine gelince; genelde istavrit filetosu kullanılıyor. Fileto şeklinde kestiğin yemi kuyruk kısmında iç taraftan ( parlak olmayan yüzey) üstteki iğneye geçir, parlak taraftan çıkan iğneyi çevirerek bu kez parlak taraftan geçir ve bırak. Diğer iğne içinde tam tersini uygula. İğnelerin her iki ucu da aynı tarafta kalacak şekilde takanlar da oluyor ama bu takma şeklinin bir tanesi. İğneleri takarken 2. iğnenin yemle uç uca olmamasına dikkat edersen balığın vuruş anında iğneyi hissedip yemi bırakmasını bir nebze olsun önlemiş olursun.
selam arkadaşlar 8/10/2008 akşamı saat 20:00 ile 23:00 arasında sahildeydim ama malesef tık dahi olmadı biz gitdigimizde 3 tane abi vardı onlarda şansa 1 tane lüfer yakalamışlar ama nasıl yakaladıklarını onlar bile anlamamış..
Merhaba, Hava müsait olursa bende yarın gitmeyi düşünüyorum. Mırmır denediniz mi yoksa sadece lüfer için mi attınız?
Merhaba, Cumartesi akşamı Avcılar sahilde go kart pistinin arkasında sülünes ile Mırmır denedim ama tık yoktu. Yarım saat kadar da yandaki arkadaştan aldığım istavrit ile lüfer denedim. Sadece kıyıdan yakına attığımız bir oltaya gelincik vurdu. Sahil baya kalabalıktı. Lüfer alanlar vardı sanırım.
slm arkadaşlar avcılardan haber gelmesi güzel orda oturan arkadaşlar var fakat onlardan bie ses seda çıkmadı ben bu pazar bogazday dım rumeli fenerinde ki mezarlıgın önünde takıldım baya bol istavrit ve sabahdan öglene kadar bol kefal vardı lüferden ses yokdu yakında başlar sesler gelmeye tek sevmediğim bogazında takımların birbirine karışması balık alıcam derken hem balıgın gidiyor hem takımın ondan bogaza gitmeyi ve köprüye gitmeyi pek sevmiyorum ....